Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Qrdello

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Czyli jaki?

Takie delikatny bzyczenie, nie każdy słyszy. Moja luba np. w ogóle nie słyszy takich dźwięków, mnie do spazmów doprowadzają.

Wrzucę filmik na yt to usłyszysz o co chodzi.

Edytowane przez Qrdello
  • Like 1
  • Upvote 1

Coil whine. Słychać cewki. Miałem to w facie. U mnie bylo slyszalne z kilku metrow. W slimie mialem cisze. W pro gpu dostalo wiecej watów i byc moze cewki delikatnie sie odzywaja. Jak to slychac tylko z bliska to nie ma co wnikac.

Edytowane przez DżonyBi

Ja na szczęście cewek nie słyszę. Pod tym względem lux.

12 minut temu, Qrdello napisał(a):

Takie delikatny bzyczenie, nie każdy słyszy. Moja luba np. w ogóle nie słyszy takich dźwięków, mnie do spazmów doprowadzają.

Dokładnie jak na tym filmiku, o to chodzi. Fat doprowadzał mnie do szału, wymieniłem w nim nawet wentylator. Teraz jestem przyzwyczajony i mnie to nie rusza. A wspominam tylko dla tego, bo spodziewałem się zmiany w tym temacie, zwłaszcza po przesiadce z premierowej wersji.

Edytowane przez Tomek1623

17 minut temu, Qrdello napisał(a):

Tragedia jak tak to brzmi już z youtuba to w realu przy tym bym nie wysiedział mając konsolę tak blisko siebie :E

Na gorąco:

Konsola sprawia wizualnie znacznie lepsze wrażenie niż FAT, lepsze też niż SLIM.

Pierwsze odpalenie bez zastrzeżeń, update 1,3gb do pobrania, restartuje konsolę jak zwykle. 

Nie importowałem danych z FATa, bo mam mieć za chwilę kupca, z neta 1GB i tak sie to w miarę sprawnie pobiera.

Kontroler po kilku rewizjach wydaje się solidniejszy niż fabryczne i oryginalne pady (jeden z moich 3 to oryginał, 4 lata - zero dryfów).

W spoczynku poziom głośności konsoli porównywalny z FATem, czyli praktycznie głośność ambient pomieszczenia.

Podczas gry jest o stopień głośniejsza niż FAT po wymianie wentylatora, ale to wciąż akceptowalny dla mnie poziom. Słychać cewki w moim egzemplarzu.

A teraz parę fotek i zdjęcie ekranu w AW2 tryb perf, jak będę miał więcej czasu dorzucę filmy i screeny lepszej rozdzielczości.

20241107_143059.jpg

20241107_143312.jpg

20241107_143316.jpg

20241107_144125.jpg

20241107_153136.jpg

Edytowane przez Qrdello
  • Like 2
  • Upvote 1