Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Qrdello

Rekomendowane odpowiedzi

21 minut temu, Jaycob napisał(a):

Jakiś chyba fejk. Jak dla mnie wygląda tak samo. Mydło nadal z RT.

Wczoraj testowalem cyberka, ma tylko podbita rozdzialke i w trybie 60fps jest ostro ale graficznie bez zadnych zmian ;)

1 minutę temu, Jaycob napisał(a):

Cyberpunk nawet nie dostał jeszcze łatki pod prosiaka.

haha i ten podpis filmu "Ultra Setings" Gosc nagral chyba na PC i podpisal PRO ;)

• Like 2

Co do słuchawek, to mam HyperX Cloud Alpha, do konsoli podpinam je albo do zewn sound blastera live 5.1- stary ale robi za wzmaka- czasem podpinam głośniki, bo wiadomo monitor nie ma głośników(a jak ma to szkoda gadać), albo bezpośrednio do wyjścia w padzie, tylko ostatnio coś mi uciska prawe ucho i nie wiem czy to wina sypiących się padów, bo skóra zaczęła odpadać i teraz źle "leżą" czy co, zawsze można kupić pady, bo widziałem i spróbować wymienić, ale sporo jest jakiś podróbek. Kiedyś myślałem o Pulse 3D do playa, ale potem przypominam sobie, przecież ja i tak przygłuchy, po co mi takie drogie cuda i tak zapewne nie usłyszę różnicy. Chyba wrócę do Superluxów, które mi lezą, bo je wymieniałem na Hyperxy, dla testu, a zamiast nowych padów to może bym kupił nowe słuchawki, i tu nie wiem co byłoby dobre pod Playa i PC, użytkuję bardzo rzadko i mało słuchawki przez mój problem ze słuchem.

• Like 1

54 minuty temu, Jaycob napisał(a):

AstroBot sprzedał się w 1,5 mln. :)

W pełni zasłużone. Ciekawa jest ta informacja poniżej. Prawie 40% kupujących stanowiły osoby, które w ciągu 2 lat nie kupiły żadnej gry 1st party od Sony.

56 minut temu, azgan napisał(a):

To powinno trafić na dyski PS5 PRO tak jak poprzedni Astro Bot na premierę PS5 fat 

Poprzedni Astro's Playroom to było demo. Teraz też jest dodawane do PS5 Pro.

• Like 2

19 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Wczoraj testowalem cyberka, ma tylko podbita rozdzialke i w trybie 60fps jest ostro ale graficznie bez zadnych zmian ;)

haha i ten podpis filmu "Ultra Setings" Gosc nagral chyba na PC i podpisal PRO ;)

W tym drugim filmiku gość podczas gry wchodzi w ustawienia i pokazał jaki tryb ma wł. + widać że gameplay z konsoli 

ewM4Hw3.jpeg

wSctbZX.jpeg

A jak nie było jeszcze Update pod PS5 PRO to tym bardziej efekt jest zadawalający bo z aktualizacją powinno wyglądać to jeszcze lepiej. Jest też spora poprawa biorąc pod uwagę jak to wyglądało i działało w dniu premiery.

Edytowane przez azgan
  • Like 1

4 minuty temu, slafec napisał(a):

W pełni zasłużone. Ciekawa jest ta informacja poniżej. Prawie 40% kupujących stanowiły osoby, które w ciągu 2 lat nie kupiły żadnej gry 1st party od Sony.

To może oznaczać, że jednak tak dużo graczy, którzy kupują PS dla exów nie ma jak może nam się wydawać.

Edytowane przez Jaycob
  • Like 1

4 minuty temu, slafec napisał(a):

Poprzedni Astro's Playroom to było demo. Teraz też jest dodawane do PS5 Pro.

To też jest demo tylko bardziej rozbudowane. Taka gra żeby sobie DualSense potestować + możliwości nowej konsoli ale jak ktoś woli wydać na to hajs oczywiście jego sprawa 😉

• Like 1

Rozmawiałem dziś ze znajomym który pracuje w ME na temat konsol i mówił że po pierwszym rzucie preordery plus dzień premiery zainteresowanie bardzo mocno osłabło i w tej chwili więcej slimek sprzedają , oczywiście konsolę z napędem cieszą się największą popularnością 

To kiedy obniżki na PS5 Pro? Albo bundle z napędem?

• Thanks 1

18 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Jak Microsoft coś wyda. Tak to nie obniżą.

Microsoft ma gdzieś konsole i idą w usługi typu GAME PASS oraz zrobili z siebie wydawcę gier typu Call of Duty, Diablo itp. Plus zyski z PC gdzie mają Win11 i sprzedają swoje tytuły na STEAM. Oddali też swoje tytuły na PlayStation i teraz tam można je również ogrywać.

• Like 1
  • Sad 1

Godzinę temu, azgan napisał(a):

To też jest demo tylko bardziej rozbudowane. Taka gra żeby sobie DualSense potestować + możliwości nowej konsoli ale jak ktoś woli wydać na to hajs oczywiście jego sprawa 😉

Chyba mamy inną definicję dema :D 

To jest pełnoprawna gra, jedna z najlepszych platformówek ostatnich lat. Jak nie jesteś fanem tego gatunku to trudno.

Godzinę temu, Jaycob napisał(a):

To może oznaczać, że jednak tak dużo graczy, którzy kupują PS dla exów nie ma jak może nam się wydawać.

Może też oznaczać, że ludzie chcą nowych, różnorodnych gier, a nie tylko cinematic experience.

• Like 1

ALAN ps5 pro , Forbidden West

KtzDgk4.jpegCkY3GnX.jpeglBtnjxA.jpeg4k 60 fps upscaled vs natywne 4k 30 fps. Jestem pod wrażeniem testowałem na QD-OLEDZIE, analizowałem screeny, jakość jest bezprecedensowa, nie wiem czego oni używają nie jest to PSSR, ale jest genialnie. W ruchu nie ma artefaktów, niewidzialnem lepszej jakości na żadnej grze konsolowej 4k 60fps

PSSR testowałem w The last of us 2, oraz Baldurs Gate 3, nie jest tak dobrze jak w Forbbiden west, da się wychwycić różnicę, ale jest stabilnie w ruchu i wyglada to bardzo dobrze, dużo lepiej niż na PS5 OG.

Dla ludzi którzy grają na OLEDACH, QD- OLEDACH 4k 60 fps z HDR pamiętajcie żeby używać HDMI 2.1( 2.0 nieogarnięte takiej przepustowości, i będzie szlo w okrojonym RGB)  wtedy dostaniecie pełny zakres RGB i kolory będą wyglądać najlepiej

Nic nie odda tej jakości w porównaniu do doświadczenia na żywo, byłem sceptyczny co do PS5 pro, jednak jeśli ktoś przywiązuje wagę do detali ma highendowy TV warto zainwestować jeśli gramy tylko na konsolach a nie na PC. 

Edytowane przez SethJames
  • Like 1
  • Upvote 1

Tutaj The last us 2 PSSR 60 fps 4k upscalowane, vs tryb natywny 4k 30 fps jest solidnie, można wychwycić ze nie jest to tryb natywnego 4k, ale gwarantuje ze bez porównywania screenów ciężkie do wychwycenia. Panowie jest potencjał, nastała Nowa Era końca niestabilnego FSR na konsolach

Co do Alan Wake 2 testowałem głównie tryb RT 30 fps i jego bym rekomendował, jakość obrazu jest bardzo dobra, choć jest to typ gry który używa dużo postprocesingu, efektów wiec obraz z założenia jest bardziej miękki, filmowo.  Zalecam wyłączyć wszelakie blury, ziarno filmowe, i inne upiększacie, obraz nie jest ostry jak żyleta, ale przeskok w stosunku do OG PS5 jest widoczny, a RT to wisienka na torcie. Tryb wydajności jest słabo zrobiony brak RT, plus sama jakość obrazu jest wyraźnie gorsza. Musze przetestować dalsze etapy żeby wydać werdykt.qaJ6QJA.jpegLmD1wri.jpeg

Edytowane przez SethJames

4 minuty temu, voltq napisał(a):

Ale to jest bzdura i klickbajt w większości. Po co skalperzy mieli by sprzedawać poniżej kosztów zakupu gdy mogą zwrócić do sklepu bez straty. No chyba, że ktoś jakieś wałki na VAT robi sobie tylko to i tak nie ma sensu dla takich groszy :E

Ogólnie tak jak można było się spodziewać sprzedaż bez szału PS5pro w tej cenie co Sony krzyknęło do tego brak napędów na rynku i dodatkowy koszt.

Ogólnie nawet sklepy na zachodzie już obniżają ceny rezygnując z części marży i sprzedają poniżej MSRP :E

• Haha 1

8 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Masz dzieci?

Robi się tak że jak chory zostaje w domu to sobie gra na konsoli albo yt ogląda a Ty pykasz w spokoju na pc;)

Mam, młody jeszcze nie ogarnia na tyle, pewnie jak on zacznie grac to na rynku będzie ps6, ale racja, apewne tak w przyszłości będzie.

30 minut temu, voltq napisał(a):

Ale co oni chcą sprzedać jak konsola jest dostępna w każdym markecie ?

• Like 1

@Kowal_ @Kowal @kowalll , jestem ale nie bez podstawki i napędu w zestawie za tak wysoką cenę

A jak juz chcieli cos dla "hardkorowych" odbiorcow jak to powiedziało sony to mogli dodac te wszystkie rzeczy plus dac kontroler Edge a nie zwykły i wtedy sobie cene podbijać ile chca

Edytowane przez voltq