Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Qrdello

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Co Wami kierowało kupując to? 

Bawiłem się dziś u kuzyna. Głośniejsze to od slim. Horizon 2 tryb jakość dla pro 30 fps. Inne gry to samo. 

Nie sądziłem , że można dać 3500 za "lepszą" konsole i mieć do wyboru dalej w 30 fps :D

W ogóle hit, że niektóre gry mają i po 5 trybów działania 😂😂

Chcialem wrocic do gry na PS, myslalem, ze nie bedzie problemu z dostepnoscia napedu, ksozta mnie nie przerazaly. Jak dostalem ja do reki i zobazylem, ze najwieksza roznica to brak napedu(co u mnie rowna sie brak gier) i jedynym plusem sa nozki zamiast debilnej podstawki z fat'a to stwiedzilem, ze oddaje to. Niestety ale nie przemawia do mnie, jakbym nie mial PC albo jakiegos grata/laptopa to ok wtedy bym mogl zostawic, a tak to ogarnalem programik, ktory jednym przyciskiem przelacza mnie na tv, ustawia odpowiednie HDMI dla kompa oraz przelacza dzwiek ze sluchawek na HDMI z dolby theater - I szczeze jestem duzo bardziej zadowlony, jeszcze tylko ogarnac stuttering gier z UE 5 :E 

• Like 1
  • Upvote 1

Cyberpunk 2077 na PS5 PRO bez Update pod PRO Station 

Działa to zauważalnie lepiej nawet bez łatki wspierającej prosiaka. Phantom Liberty można już ogrywać w całkiem sensownej jakości na tym sprzęcie. Ciekawe czy rzeczywiście CDPR pracuje (tak jak ktoś jeszcze na labie pisał) nad Upgrade dla PS5 PRO? Chciałbym zobaczyć Next-Gen Update z PSSR i lepszym RT na tej konsoli.

A tutaj inne źródło i jeszcze raz Spider-Man 2 na "warsztacie"

oraz Dragon Age The Veilguard 

Panowie jedno mnie pytanie nurtuje, jak w grach jest opcja 120hz to przy wlaczonym trybie VRR odblokowuja sie klatki?? Czy leci te sztywne 40fps bo widze, pewne rozbieznoci na YT i nie jest to dla mnie jednoznaczne oraz nie jest to tak oczywiste, chociazby w Spiderman 2 ale nie mam licznika klatek w TV. Bo z opisuj czasem wynika ze ten tryb to te 40fps ale w wielu grach daje on uncapa na fps.

@Jaycob Nie ma problemu bo to sprzet dla garstki osob. 90% posiadaczy PS5 ktorzy byli nieprzekonani nadal sa nieprzekonani. 99% Osob ktore nie byly przekonane do PS5 i czekaly na PRO sa jeszcze bardziej nieprzekonane. Wygorowana cena, male roznice w grach, brak nowych gier AAA od 1st party oraz niedorobiony PSSR robi swoje.

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER
  • Like 1

@Phoenix.

z VRR dostajesz tryb 40fps+, bez VRR jest zablokowany na 40fps. Ratchen&Clank np. początkowo używał zablokowanego trybu 40fps, a potem jak Sony w koncu wprowadzilo VRR to pojawil sie tryb 40fps+ z VRR.

https://www.ign.com/articles/ps5-vrr-performance-tested

• Like 1

No wlasnie w kilku grach ten VRR jest odblokowany, za duzo tych trybow :szatanek:Czli w sumie fajnie bo widze ze zwykly PS5 daje klatki ponad 40fps to na PRO moze byc jeszcze lepiej.

Swoja droga ogrywam Cuszime 1 raz i gra sie miodnie, podoba mi sie system walki, ze nie sa przeciwnicy jak gabki i mozna poczuc sie jak Samuraj zbijajac na ciosa. Klimat i lokacje swietne, oby nie znuzyl jak Asasyn tymi lokacjami. Nie moge sie doczekac tego Yotei :D Te potyczki tez sa swietnie jak sie kogo wyzywa.

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 1

Mnie Cuszima trochę znużyła w pewnym momencie, bo po kilkunastu godzinach jest trochę powtarzalna, ale sama walka jest na tyle miodna, że jakoś poszło.

Ja nadrabiam zaleglosci i ogrywam teraz TLoU Left Behind.

Edytowane przez DżonyBi

33 minuty temu, Keel napisał(a):

@Joloxx9co to za programik ? ;)

Displayfusion odpowiada za profile, gdzie ustawiasz sobie wyjscie dzwieku, rozdzieloczosc odswiezanie, mozesz przypsiac nawet osobne tapety, dpi, ustawienia ikon, triggery - masa ale to masa rzeczy, ja na razie liznalem tak po wierzchu i sprawdza sie mega, do tego LG tvcompanion, on uruchamia/wylacza tv i ustawia odpowiedni hdmi, oba programy moga wspolpracowac ze soba,teraz zamiast klikacu stawiac itd to doslownie naciskam przycisk i za te 10 sekund mam gotowy TV do grania. 

2 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

Mnie Cuszima trochę znużyła w pewnym momencie, bo po kilkunastu godzinach jest trochę powtarzalna, ale sama walka jest na tyle miodna, że jakoś poszło.

Przeszedlem i mam mieszane odczucia co do gry, walka ok ale z poczatku potem juz troche za prosto sie robilo. 

• Thanks 1

21 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Ja nadrabiam zaleglosci i ogrywam teraz TLoU Left Behind.

Ja właśnie też ogrywam Banishers Ghosts of New Eden i jest dużo lepszy od Dragon Age'a The Veilguard tak jak mówią zresztą. Z mojej strony polecam Final Fantasy VII Rebirth bo na PS5 PRO jest to w zasadzie rodzynek gdzie można zobaczyć jak powinno się robić gry na PRO Station a oprócz tego że jest to pokaz możliwości Unreal Engine oraz tego sprzętu to zacny tytuł na długie godziny grania 👍

6 minut temu, azgan napisał(a):

Ja właśnie też ogrywam Banishers Ghosts of New Eden i jest dużo lepszy od Dragon Age'a The Veilguard tak jak mówią zresztą. Z mojej strony polecam Final Fantasy VII Rebirth bo na PS5 PRO jest to w zasadzie rodzynek gdzie można zobaczyć jak powinno się robić gry na PRO Station a oprócz tego że jest to pokaz możliwości Unreal Engine oraz tego sprzętu to zacny tytuł na długie godziny grania 👍

Mam wrazenie, ze jestem jedyna osoba na swiecie, ktora kompletne nie rozumie fenomenu gier Final Fantasyn a w szczegolnosci czesci VII

• Like 1

15 minut temu, azgan napisał(a):

Banishers Ghosts of New Eden i jest dużo lepszy od Dragon Age'a The Veilguard

Widzę, że jest demo na Steam. Nawet nie wiedziałem o tej gierce. Sprawdzi się.

Co do FFVII to muszę najpierw przejść pierwszą część Remake, która jest w abonamencie PS.

Edytowane przez DżonyBi
  • Like 1
  • Upvote 1