Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
48 minut temu, Reddzik napisał(a):

Nie wiem czy wiesz ale kod można użyć kilka razy. Bierzesz podstawkę za ok 114zł, potem osobny zakup dlc warte 99zł dorzucasz gierkę za ok 20zł i kolejny raz kupon obniżający o te 60zł. Razem wyjdzie z 170zł za pakiet "premium". Można powiedzieć nadal drogo ale i tak o te 50zł taniej. 

No ale wersja premium ma chyba season passa? A DLC pewnie będzie więcej, więc twój sposób w dalszej perspektywie jest słaby, no chyba,że ja się mylę to zwracam honor 😉

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Godlike napisał(a):

No ale wersja premium ma chyba season passa? A DLC pewnie będzie więcej, więc twój sposób w dalszej perspektywie jest słaby, no chyba,że ja się mylę to zwracam honor 😉

na razie zapowiedziano jedno dlc i tyle. 

jak zrobią tak jak w valhalli to nic ci po season pass z wersji premium. w valhalli dlc dawn of ragnarok był dodatkowo płatny (oczywiście było też dlc które zawierało się w season pass)

Edytowane przez marcin2468
Opublikowano (edytowane)

Wiesz, czy to jest dużo czy mało to już kwestia dyskusyjna i zależna od nas samych. Dodatek kosztuje 99zł, trzeba dobrać coś za te 20zł by można było użyć kuponu, jeśli dodasz coś co będziesz chciał zagrać :P to wtedy te 20zł można by odliczyć od tego zakupu i wyjdzie dodatkowo o te 20zł taniej, czyli te ~150zł za wersję z DLC, oczywiście bez deluxe packa i mastery points, bo tego nie ma w podstawce, myślę, że nie warto dopłacać. 

Na razie czekam z decyzją, niech pograją w dodatek czy jest warty tego zachodu, zawsze można dokupić. Mam jeszcze kilka dni, bo w przyszłym tygodniu wybywam do Niemiec na 2 tygodnie. :E

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
2 godziny temu, marcin2468 napisał(a):

na razie zapowiedziano jedno dlc i tyle. 

jak zrobią tak jak w valhalli to nic ci po season pass z wersji premium. w valhalli dlc dawn of ragnarok był dodatkowo płatny (oczywiście było też dlc które zawierało się w season pass)

Valhalle kupiłem z season pass w jakiejś promce razem z Ragnarok i zmęczyłem tylko podstawkę, dlc z druidami i trochę tego z Paryzem, na liczniku było ponad 100h i już nie dałem rady, końcówkę to już przechodzilem na speedzie żeby tylko zobaczyć zakonczenie. Ragnarok i to trzecie dlc nawet nie ruszone.

• Upvote 1
Opublikowano

Valhalla mnie denerwuje bo crashuje, czy to po 30min, czy po godzinie czy dwóch. Miałem AM4 z RTX 3060Ti, teraz AM5 z lepszym RTX i nadal to samo, nie ma znaczenia ale z tego co mi wiadomo nie jestem z tym sam.

Na prawdę to mnie wybija z gry, i nie wiem kiedy tego oczekiwać. 

AC shadows ponoć lepiej działa, ale jeden znajomy na steamie pisze, że jemu też crashuje tak jak Valhalla i Mirage. Te gierki chyba mają problemy od czasu Win11 24h2.  

• Upvote 1
Opublikowano
59 minut temu, Reddzik napisał(a):

Valhalla mnie denerwuje bo crashuje, czy to po 30min, czy po godzinie czy dwóch. Miałem AM4 z RTX 3060Ti, teraz AM5 z lepszym RTX i nadal to samo, nie ma znaczenia ale z tego co mi wiadomo nie jestem z tym sam.

AC shadows ponoć lepiej działa, ale jeden znajomy na steamie pisze, że jemu też crashuje tak jak Valhalla i Mirage. Te gierki chyba mają problemy od czasu Win11 24h2.  

W porównaniu do premiery to mam teraz 10fps więcej.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Reddzik napisał(a):

30 godzin gry 100% ukończone w mirage zero crashy u mnie . Ac Shadows 102 godziny gry jeden crash w dniu premiery , gra bardzo stabilna zarówno na 4070 ti , oraz 5070ti . Valhalla crash uje od dnia premiery do dnia dzisiejszego praktycznie  na każdej wersji  sterowników .

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Jak pisałem od premiery, że Valhalla sypie się losowo to robili ze mnie debila na pclabie. :E

2 godziny temu, Reddzik napisał(a):

Nie miałem ani jednego crasha ani w Mirage ani w Shadows, a obie ogrywałem na premiery.

Edytowane przez caleb59
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Valhalla mi się crashowała tylko i wyłącznie na nvidii 3060ti, wczesniej miałem 6600xt - żadnego crasha, po 3tyg przygody z 3060ti zmiana na 6700xt i zero crashy, skończyłem wszystkie dlc, prawie 170h w grze

mirage zero crashy, nie skończyłem

shadows ponad 100h żadnego crasha

gra niby skończona a nie skończona..

do tego nowego dlc nie mogę wejść, bo mi pisze że mam ukończyć " spośród cieni"  

chyba poczeka na zimowe wieczory, nie mam weny już do tej gry

Opublikowano

Jak wrażenia z dodatku? Jak ktoś gra to proszę o wrażenia. Wielkość mapy? itd.

Tutaj recka i ocena 6/10
https://www.ign.com/articles/assassins-creed-shadows-claws-of-awaji-dlc-review

Cytat

The Claws of Awaji DLC doesn't add anything exciting to Assassin's Creed Shadows, but it's still fun to explore a new region and stab people.

Verdict

Assassin's Creed Shadows brought some much needed promise and energy that the series was lacking, and the Claws of Awaji expansion doesn’t really move that needle much in either direction. Its forgettable story and lack of new interesting side distractions don’t detract from how fun it is to ride through the tumultuous badlands of the region using brute force and subterfuge to take down yet another dark cabal of evil doers. But it doesn’t make the strong case for the necessity of any more epilogues, either.

Opublikowano (edytowane)

Negatywy, bo jak się wczyta w problem, to graczom to DLC się nie aktywuje, nie mogą zagrać. To nie jest jednostkowy przypadek, a dotyka wielu. 

Cytat

We are aware of the following situations where players do not have access to Claws of Awaji and are actively investigating: Please keep an eye on the Bug Reporter page for updates on these ongoing issues.

Amazon Luna: Stuck on 'Install In Progress'

Xbox: Still prompted to purchase Claws of Awaji after redemption

Ubisoft Store: Unable to access Claws of Awaji with the pre-order bundle

Steam: Authentication Error when launching Assassin's Creed Shadows on Steam

:E

Edytowane przez Reddzik