Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ghost of Tshuhima lepsza. Bardziej czuć klimat japoni. Po za tym Naoe powinna mieć większe możliwości skrytobójstw. A tu jest tak, że często skrytobójstwem nie da się załatwić przeciwnika.

Edytowane przez łukasz850
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, łukasz850 napisał(a):

Ghost of Tshuhima lepsza. Bardziej czuć klimat japoni. Po za tym Naoe powinna mieć większe możliwości skrytobójstw. A tu jest tak, że często skrytobójstwem nie da się załatwić przeciwnika.

Tsushima jest bardziej artystyczna, coś jak pejzaż malarski na płótnie z przejaskrawionymi japońskimi detalami co oczywiście robi swoją robotę ale nie myl klimatu Japonii ze stylem graficznym - w Tsushimie właściwie nic się nie dzieje, masz jedną wysepkę (nie licząc DLC), gdzie mongołowie wykosili większość społeczeństwa, a w Shadows masz tętniące życiem okolice.

No i pospólstwo kłaniające się w pas jak idzie pan samuraj. :E 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Ghost of Tsushima ma swój klimat a fabuła jest świetna:witojcie2:

Pytanie czego brakuję Assassin's Creed Shadows by był szanowany przez graczy to jest pytanie do was bo ja jeszcze nie grałem w grę to nie mam nic na tent temat do powiedzenia?:hmm:

Edytowane przez Czubatka Boża
Opublikowano
3 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Nie jest to prawdą. Trzeba grać obiema na zmianę żeby ruszyć fabułę.

Czyli jednak poszli droga Veilguarda, droga przymusu ogrywania postaci ktorych nikt nie chce ogrywac. 

Spoko, jak dla mnie moga tez skonczyc jak Ci od Veilguarda. 

• Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Można powiedzieć że grę w Japonii spalili jak na stosie czarownice.:E

Czytałem artykuł jak Japończycy chcieli zmusić do zbanowania gry na ternie  ich kraju. Nie dam linka do strony bo są takie treści że boje się dostanę bana.:smiech:    

10 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Bądź twardy. Graj w 48 FPS, wtedy 30 fps przerywniki tak nie kują w oczy :E

Aż tak źle jest?:szatanek:

Opublikowano
4 minuty temu, Czubatka Boża napisał(a):

Aż tak źle jest:szatanek:

No porażka na amen, tylko pogratulować pomysłu aby przerywniki były prerenderowane...

Chociaż nie wiem czy nawet te na silniku gry tez nie maja capa 30 fps.

Opublikowano (edytowane)

Czyli OLED to za mało. Teraz potrzebny jeszcze RTX 4090?

U mnie działa.:Up_to_s:

4k, wszystko na ultra, z FG ale za to na DLAA. Nie wiem ile klatek, bo wyłączyłem ostatnio Riva Tuner ale gładkość jest taka, jaką lubię.

Nie wiem też o co chodzi z tymi filmikami bo wyglądają b. dobrze, nie zauważyłem, żeby miały za mało klatek. Wyglądają filmowo, świetnie nakręcone pod kątem pracy kamery i oświetlenia oraz mimiki.

Edytowane przez tgolik
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Są gry w których spadek FPS jest ogromny a gdzie się to dzieje w samym menu gry. To jest dopiero magia Boża! :szatanek:

4 minuty temu, tgolik napisał(a):

4k, wszystko na ultra, z FG ale za to na DLAA. Nie wiem ile klatek, bo wyłączyłem ostatnio Riva Tuner ale gładkość jest taka, jaką lubię.

Ta najlepiej mieć komputer z NASA i będzie git.:E

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, tgolik napisał(a):

Nie wiem też o co chodzi z tymi filmikami bo wyglądają b. dobrze, nie zauważyłem, żeby miały za mało klatek. Wyglądają filmowo, świetnie nakręcone pod kątem pracy kamery i oświetlenia oraz mimiki.

Wszyscy o tym pisze ze jest 30 FPS poza właściwym GP ale u ciebie gładko...
Tobie jakby tego oleda podmienić na LCD manty to byś pewnie nawet nie zauważył jakby obudowy były takie same :E

A może ty grasz z interpolacja LG :hihot:

Bo to jest niemożliwe aby nie zauważyć różnicy w FPS miedzy 30 a 120 na którym rzekomo zawsze grasz.

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Czubatka Boża napisał(a):

Ubisoft używa przez wiele lat tego samego silnika fizycznego i mam wrażenie że jest przestarzały jak na obecne czasy.:woot:

Masz złe wrażenie - fizyka uległa poprawie w tej wersji Anvila.

Edytowane przez caleb59
  • Like 1