sideband 1 780 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia Majstry wysyłają nawet oleje samochodowe do tego słabo zabezpieczone i robi się niezły bajzel. Rozwalona w transporcie i przy okazji zalało inne paczki m.in moją
Pentium D 1 166 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia (edytowane) 3 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a): To w końcu max 6 zł w dobie, Aż 6 zł a za 2 wyświetlenia więcej to taki średni interes. Na allegro wiem, że coś to da bo dało pod 450 gdy w innych jest 12 razy mniej 3 godziny temu, blabla123 napisał(a): Kumpel zamówił farbę do paczkomatu Co to za farba bez koloru? Edit: Co do tego promowania to najpierw widoczna była cena 10,59 za 30 dni. Jak zrezygnowałem z płatności to po chwili już miałem 8,47 zł i to jest dobra cena za 30 dni. Wrzuciłem 5 przedmiotów do jednego ogłoszenia więc wychodzi 1,70 zł za przedmiot Edytowane 7 Sierpnia przez Pentium D
Pentium D 1 166 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia (edytowane) Jest jakiś problem z olx, że nie da się dodać przesyłki olx? Zobaczyłem przez stronę i się wyjaśniło. Czyli jak ma się w ogłoszeniu kilka przedmiotów jest tylko jedna przesyłka. Edytowane 11 Sierpnia przez Pentium D
duniek 255 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia 19 minut temu, Pentium D napisał(a): Jest jakiś problem z olx, że nie da się dodać przesyłki olx? Zobaczyłem przez stronę i się wyjaśniło. Czyli jak ma się w ogłoszeniu kilka przedmiotów jest tylko jedna przesyłka. tak, do nastepnego musisz calkiem nowe ogloszenie zrobic
Pentium D 1 166 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia 21 minut temu, duniek napisał(a): tak, do nastepnego musisz calkiem nowe ogloszenie zrobic No to sraka. Akurat sprzedał się najtańszy proc z pakietu, ale przynajmniej wyróżnienie coś dało bo jak później patrzyłem po ofertach to kilka sztuk tego modelu jest grubo taniej
Dimazz 569 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia (edytowane) nie żulernia ale nie wiedziałem gdzie umieścić. Jest promocja na allegro smart 30zł za 12 miesięcy. Bonusami można zbić do kilku zł Edytowane 12 Sierpnia przez Dimazz
Alek_M 233 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia Godzinę temu, Dimazz napisał(a): nie żulernia ale nie wiedziałem gdzie umieścić. Jest promocja na allegro smart 30zł za 12 miesięcy. Bonusami można zbić do kilku zł Mnie pokazuje 39,90zł, to skąd ta cena 30pln i skąd wziąć te bonusy?
Dimazz 569 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia mi pokazało 30zł https://www.pepper.pl/promocje/allegro-smart-na-rok-50-1080249
Pentium D 1 166 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia Dajcie kaganiec bo mnie zagryzie Procków po naprawie sprzedałem już kilkanaście i problem jest z tymi skrzynkami od Dell i HP na zielonych gównianych płytach. Chłopa ma jakiegoś napletixa 3090. Pierw napisał że ma SFF i tam ten proc faktycznie nie jest wspierany, dopiero w MFF powinien chodzić. Gdy to ustaliliśmy to nagle stwierdził że ma tego MFFa. Ja proca testowałem przed wysłaniem. 1
maras2574 891 Opublikowano 14 Sierpnia Opublikowano 14 Sierpnia Czy normalnym jest reklamacja na Allegro, na swój koszt ? Pierwszy raz się z tym spotykam. Niedawno jak reklamowałem dysk, to sprzedający przysłał mi etykietę do paczkomatu i elo. Tutaj podał mi tylko kod paczkomatu i tyle
Pentium D 1 166 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia Wczoraj przyszedł mi zwrot od chłopa o którym pisałem wyżej. Proc z brakującym jednym kondensatorem, ale czy urwany mechanicznie czy sam odpadł ciężko stwierdzić. Ja po robocie zawsze czyszczę szczoteczką soniczną i pędzlem z grubym włosem aby wyłapać takie luźne luty. Zwrot około 11:30 odebrałem i do 20:15 siedziałem nad tym i wniosek jest taki że już nie wiem nic. Albo ten proc jest uwalony w dziwny sposób, że raz działa, raz działa pół na pół a jeszcze innym razem nie chce działać. Albo mam coś z płytą główną albo nagle gt 740 i rx 580 generują jakieś dziwne problemy. Może być też tak, że mam już taki burdel w systemie, że ten mi się zawiesza przy głupim teście w CPUz a innym razem chodzi to dobrze. Kasę oddałem bo już nie wiem o co chodzi. i3 którą też testowałem i naprawiłem w tym rzucie proców nie ma reklamacji. 1
Pentium D 1 166 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia Pośpieszyłem się z tym zwrotem kasy. Proc uszkodzony tak, że nie da się tego naprawić. Chłopu pewnie upadł i stąd taki ton wypowiedzi że ja gówno sprzedałem i nie umiem przetestować i presja na dyskusje allegro abym to ja był stratny a nie on. Ci ludzie z kompami gotowcami to są jacyś upośledzeni. 2 miesiące temu agent z HP próbował sobie proca podmienić i twierdził, że nie działa. Gdy już miał oddać bo mu paczkę zamówiłem "już po sprwie właśnie wypadł mi z rąk i ukruszył się róg xd" Przy okazji tych testów wyszło, że GT 740 faktycznie jest jakoś uszkodzony. Podpinam lub odpinam coś na USB to obraz znika permanentnie Czasem pojawiają się jakieś plansze jednokolorowe albo przekłamania ekranu.
lokiju 532 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia (edytowane) @Pentium D Co to za dyskusja? Nie wiem co było wcześniej ale za tekst "nie chce by Pan go sprawdzał" już bym go wysłał na drzewo. Druga sprawa, że jeżeli sprzedawałeś jako osoba prywatna to zwrotów nie musisz przyjmować. Mógł reklamować z tytułu rękojmi jak mu nie działał. Jednak brak kondensatora to uszkodzenie mechaniczne więc od razu bym odrzucił jego roszczenia i niech idzie do sądu. Przed wysyłką sprzętu robisz zdjęcia oraz filmiki na, których widać, że wszystko działa. Ja tak robię za każdym razem. Edytowane 17 Sierpnia przez lokiju 1
copyname 96 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia 3 godziny temu, lokiju napisał(a): Przed wysyłką sprzętu robisz zdjęcia oraz filmiki na, których widać, że wszystko działa. Ja tak robię za każdym razem. + zdjęcia z procesu pakowania nie zaszkodzą. Od jednej pamiętnej sytuacji, gdzie OLX zajumał mi pieniądze, to zacząłem paczki fotografować.
Pentium D 1 166 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia @lokiju foty z testów były w ofercie. Gość nawet sam sobie wypatrzył na fotkach jaką proc ma temperaturę. Dałem 7 dni rozruchowej bez rękojmi. Problem zgłosił do 24 godzin od odbioru paczki. Gdyby to był kondensator fabrycznie lutowany to bym posłał na drzewo, ale ten był lutowany przeze mnie więc wziąłem to na siebie. Trochę zbyt pochopnie jak się okazuje.
Dimazz 569 Opublikowano 18 Sierpnia Opublikowano 18 Sierpnia w morele inpost to najdroższa forma dostarczenia paczki. 16zł za paczkomat czyżby wszechpolski inpost zaczął mocno podwyższać ceny?
Yedi 277 Opublikowano 18 Sierpnia Opublikowano 18 Sierpnia Nie - to tylko Morele muszą jeszcze przyciąć na pakach
duniek 255 Opublikowano 18 Sierpnia Opublikowano 18 Sierpnia (edytowane) 15 godzin temu, lokiju napisał(a): @Pentium D Co to za dyskusja? Nie wiem co było wcześniej ale za tekst "nie chce by Pan go sprawdzał" już bym go wysłał na drzewo. Druga sprawa, że jeżeli sprzedawałeś jako osoba prywatna to zwrotów nie musisz przyjmować. Mógł reklamować z tytułu rękojmi jak mu nie działał. Jednak brak kondensatora to uszkodzenie mechaniczne więc od razu bym odrzucił jego roszczenia i niech idzie do sądu. Przed wysyłką sprzętu robisz zdjęcia oraz filmiki na, których widać, że wszystko działa. Ja tak robię za każdym razem. jak mi ktos odeslal bez pudła, albo w nie oryginalnym opakowaniu tak jak ja wyslalem przez co przedmiot mogl sie uszkodzic w drodze powrotnej - kazda reklamacje odrzucałem 1. wyslany ram w pudle, odeslany w kopercie NIE BĄBELKOWEJ bo i tak nie dziala 2. mobo - sytuacja jak wyzej w dodatku z wywalonym mosfetem 3. komputer (matx) wyslany w pudle 50x60x50 z duza iloscia folii babelkowej w srodku (pol rolki poszlo) - niedziala gpu ponoc - komputer zapakowany tak ze poprosty wrzucony do kartonu mniejszego na styk, folii oczyisxcie brak BO jemu ta folia sie przyda - efekt - uszkodzona obudowa i zlamane pcb w mobo, gpu tez uwalone - najlepze ze szedł w zaparte ze tylko chce zwrot kasy i nie chce komputera spowrotem - po pol roku sprzedalem czesci tego kompa za 70% ceny tej co wystawilem - gosc ani kasy ani kompa 4. mobo z mega duzą rysą na spodzie - co najlepsze POK oddalo gosciowi kase, a mnie nie wzieli - plyta zostala u mnie Edytowane 18 Sierpnia przez duniek 1
Pentium D 1 166 Opublikowano 18 Sierpnia Opublikowano 18 Sierpnia @duniek ja to z czasem rozchodzę i na następny raz będę mądrzejszy.
zenti 4 Opublikowano 18 Sierpnia Opublikowano 18 Sierpnia Dziś temat z OLX dostałem telefon inny szrot rozwalony niż w ofercie co kupiłem najlepsze jest w tym ze gość robił zdjęcia tego telefonu co miał mi wysłać tym szrotem i wszystkie fotki zostały w pamięci Zobaczymy co na to OLX....... 2 1 1
Pentium D 1 166 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Czy oni są ku*wa normalni w tym Allegro? "Treść Twojej wiadomości wysłanej do ****** zawierała propozycję zakupu poza Allegro, dlatego nie mogliśmy dostarczyć jej do odbiorcy." Która? "Hej, poproszę o dokładniejsze zdjęcie socketu." "Poza audio reszta sprawna?" Banda z**bów. Pewnie przez to poza już zbroja osrana bo 2,50 zł prowizji by przeszło koło nosa. 3
copyname 96 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Allegro ma szczelny system blokowania trucia dupy przez wiadomość prywatną. Boją się co krok, że ktoś coś będzie chciał kręcić na boku. 1
Pentium D 1 166 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Od poniedziałku kolejne "udogodnienie" na allegro w postaci likwidacji obserwowanych i pełne przejście na ulubione. Skutkuje to tym, że nie działa sortowanie po czasie do końca. 1
Rekomendowane odpowiedzi