Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, galakty napisał(a):

Bardziej mi chodzi czy kupujący nie oszuka łatwiej i odeśle mi ziemniaka albo uszkodzony sprzęt z tą "przesyłką OLX" ;) 

Robisz dokumentację zdjęciową na wszelki wypadek. Pewności nie ma nigdy na 100%.

Opublikowano
5 godzin temu, Brolly napisał(a):

Opłaca się wypromować ogłoszenie za te złodziejskie 22 zł w najmniejszym pakiecie? :E 

Zależy co i jaka cena. Te promowane i wyróżnione bardziej wkurzają niż zachęcają do kliknięcia. Szukasz np rx 9070 a przewija się jakiś rtx, procki AMD intel albo całe kompy.

---------

Niezły przyjebaniec mi się trafił na allegro. W piątek wygrał aukcję ze snajpera bo na 3 sekundy przed końcem złożył ofertę i przebił typka który złożył ofertę na 5 sekund przed końcem. Weekend minął a nieopłacone. Nagle ktoś napisał w sprawie innego ogłoszenia, że da tyle i bierze. Odpisałem, że ok +5 zł. Po paru godzinach coś mnie ruszyło, że ten nick jakiś taki znajomy. Wszedłem na maila i faktycznie, chłop licytował u mnie płyty główne w 2017 :E ale jeszcze bardziej mnie zaskoczyło że wygrał tamtą licytację, nie zapłacił a pisze o inne fanty. Jak mu zwróciłem uwagę na ten fakt to "jaką licytację?" Napisałem o co chodzi i cisza przez ponad 24h. Zaproponowałem, że wyślę te dwie płyty w jednej paczce i na tym stanęło. Oprócz tego gdy zapytał czy zejdę z ceny ja zapytałem czy przeczytał opis i obejrzał filmy. No i kurwa "czy jest maskownica do płyty?" ja odpowiadam "tak jak w opisie, brak anten i blaszki" Minęło kilka wiadomości i znowu "maskownica do tej 1700 jest?". Odpisuje znowu, że nie ma blaszki/maskownicy. Jak już wszystko było dogadane "zapłacę bez tych 11 zł na wysyłkę bo i tak wyślę pan smartem" Pytam jakim smartem jak w ofercie nie ma smarta :woot: Kupił, opłacił oba i na koniec klasyk "proszę dobrze zapakować" tak jakbym miał zamiar wrzucić to w worek na śmieci i nakleić etykietę. Na koniec aby mnie dobić "jakiś dowód zakupu faktura/paragon" Chciałem napisać "czy ty jesteś ślepy? " ale napisałem ładniej :heu: I tacy ludzie później idą na wybory, na pewno wybór jest świadomy i przemyślany :E

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Grolshek napisał(a):

Ja podobnie do Ciebie odpowiadam na takie wiadomości. A konkretnie: "spierdalaj oszuście".

I to chyba błąd bo wysłałem im tę śmiechową odpowiedź a po chwili fejkowy mail od "OLX" o sprzedaży na mailu podpiętym do konta na OLX.

i jeszcze zachęcają do kliknięcia

image.png.861838d608298110cff284be56cb360e.png

Edytowane przez Pentium D
  • Haha 1
Opublikowano

ja mam od groma jakiś gratów komputerowych starych tabletów i telefonów, wszystko leży w szafkach

jak mam się jeba... z tym sprzedawaniem na olx to wolę to na złom później oddać

kiedyś na allegro się fajnie sprzedawało, nie było tyle pytających, niezdecydowanych, nie płacących, oszustów, botów itp. 

teraz to jeden wielki rak

Opublikowano

Pytający i oszuści to są bardziej na OLX. Na Allegro jedynie to korpo premiuje tanich chińczyków i nie ma jak się przebić :) 

Ale wszedłem tu, żeby napisać ostrzeżenie: nie popełnijcie tego błędu co ja i pamiętajcie zmienić czas wysyłki jak macie więcej niż 10 dni bo wam allegro zablokuje środki. Przez wakacje miałem 30 dni i zapomniałem zmienić i mam środki zablokowane na miesiąc, a przesyłkę wysłałem na 2 dzień :) 

Opublikowano
13 godzin temu, Pentium D napisał(a):

Niebać to. Dwa dni temu chłop se pastę kupił, ale mi nie po drodze do automatu. Oddali by one boxy to bym to wysłał bo dzisiaj rano byłem przy maszynie.

image.png.b39e44ff201383c0b1a65b1901214ea1.png

tylko zmarnowałeś chłopu czas, straszny dzieciuch z ciebie.

• Upvote 6
Opublikowano
22 minuty temu, huudyy napisał(a):

tylko zmarnowałeś chłopu czas, straszny dzieciuch z ciebie.

Kupy czasem nie zrób. Kupił 28.10 o 16:52. Nie raz czekałem na nadanie paczki z lokalnie 3 - 4 dni. Nawet jakbym ją wczoraj nadał to dostawa w poniedziałek bo na sobotę by nie było bo święto a tak może kupi normalnie na allegro z dostawą na dzisiaj. Mógł brać kuriera DPD z możłiwością przekirowania do punktu skoro i tak płacił za dostawę. Paczki DPD nawet o 3 w nocy wrzucam do automatu bo pod nosem. Gość do teraz nieodczytał tych wiadomości na screenie więc chyba nie jest aż tak potrzebna ta pasta.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Pentium D napisał(a):

Kupy czasem nie zrób.

Akurat w tym masz większe doświadczenie, wiemy jakie posty potrafisz z siebie wyrzucić.

10 minut temu, Pentium D napisał(a):

Mógł brać kuriera DPD z możłiwością przekirowania do punktu skoro i tak płacił za dostawę. Paczki DPD nawet o 3 w nocy wrzucam do automatu bo pod nosem.

jesteś kimś zajebiście znanym, że ludzie muszą wiedzieć, że księciunio ma paczkomat DPD pod domem i tak mu wygodniej? No i jeszcze te żenujące tłumaczenia:

image.png.c6021b04928f09cb4d57d7b9fbfb1ef4.png
Faktycznie błazen z Ciebie i tyle.

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 9
Opublikowano
14 godzin temu, Pentium D napisał(a):

Niebać to. Dwa dni temu chłop se pastę kupił, ale mi nie po drodze do automatu. Oddali by one boxy to bym to wysłał bo dzisiaj rano byłem przy maszynie.

6 minut temu, huudyy napisał(a):

No i jeszcze te żenujące tłumaczenia:

image.png.c6021b04928f09cb4d57d7b9fbfb1ef4.png
Faktycznie błazen z Ciebie i tyle.

Dyskutujesz a nawet nie chciało się przeczytać i zapoznać z całą sytuacją.

Przesyłka została nadana

30 paź 2025, 07:02

Opublikowano
Godzinę temu, Pentium D napisał(a):

Dyskutujesz a nawet nie chciało się przeczytać i zapoznać z całą sytuacją.

o czym ty do mnie mówisz :E w poście sprzed 15h wstawiłeś screena, w którym były daty podane - 28.10 chłop kupił, 30.10 o 10 piszesz mu że wyślesz, o 18 piszesz, że jednak nie bo jesteś leniwa bulwa i robisz zwrot kasy.

Zmarnowałeś typowi 3 dni, a prawda jest taka, że gdybyś mu wysłał tego samego dnia/następnego po zakupie, to pewno dziś by już to miał.

• Upvote 3
Opublikowano
1 godzinę temu, Pentium D napisał(a):

Kupił 28.10 o 16:52

5 minut temu, huudyy napisał(a):

w poście sprzed 15h wstawiłeś screena, w którym były daty podane - 28.10 chłop kupił

Serio, idź być głupi gdzieś indziej. Wróc gdy nauczysz się łączyć kropki i rozumieć tekst pisany.

Opublikowano
1 minutę temu, Pentium D napisał(a):

Serio, idź być głupi gdzieś indziej.

Wytłumacz mi czego nie rozumiem:

image.png.f4c17612729bf4ee470e025ac8e85cf6.png

Czerwone kółko, 28.10 o 16:52 koleś kupił

Żółte kółko, 30.10 o 10:49 rano napisałeś, że wyślesz wieczorem, po 18 napisałeś, że jednak nie wyślesz (bo ci się nie chce) i robisz zwrot kasy

ERGO - ZMARNOWAŁEŚ mu 48h minimum, przez swoje lenistwo, realnie więcej, bo zanim zamówi, zanim dojdzie, to dojdzie weekend i pewno z 1-2 dni robocze.

Czego nie rozumiesz? :E

• Upvote 1
Opublikowano
12 godzin temu, Brolly napisał(a):

Mam wystawione za 700 napisał do mnie typ czy za 500 sprzedam napisałem 550 po 15 min że w sumie za 500 sprzedam i się nie odzywa od wczoraj a odczytane.

Standard 8:E

Ja nie odpisuję na negocjacje, chyba że są w miarę rozsądne. Jak wystawiam coś za 1500 zł, a chłop proponuje 1200 zł i jeszcze wysyła codziennie "???" to mam ochotę zgłaszać za spam.

• Haha 1
Opublikowano
W dniu 31.10.2025 o 10:22, galakty napisał(a):

Ja nie odpisuję na negocjacje, chyba że są w miarę rozsądne. Jak wystawiam coś za 1500 zł, a chłop proponuje 1200 zł

Nie umiecie w negocjacje. Mam nadzieję, że nie zachowujecie się jak ten świr z wczoraj. 

Screenshot_20251101-222943(1).thumb.png.5725edb63d31f459a1e5ca9879e41928.png

• Like 1
  • Haha 4