Żulernia z Allegro, OLX, PCLab i ITH
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez DjXbeat · Opublikowano
Wyobraź sobie misiu kolorowy, że cytujesz moją wypowiedź więc ustosunkuj się do niej i sytuacji w niej zawartej a nie wyjeżdżasz mi z ogółem który ze mną nie ma nic wspólnego! Przyjmij na klatę, że da się jeździć komfortowo elektrykiem nie tracąc na tym tyle czasu ile sobie ubzdurasz! W Święta zrobiona trasa Grodzisk Mazowiecki - Duszniki Zdrój (502km) przez Gliwice (297km). Wyjazd na 100% i dojazd do Gliwic na 14%. Jazda w temperaturze od -8 do -12C. (22kWh/100km) Grodzisk - Gliwice zrobione w 2h 40min. 16 min ładowania i dojazd do Duszniki Zdrój na 14%. Tu auto u rodziny naładowane na 100%. W okresie letnim te 300km do Gliwic robię na ~65% baterii. Zużycie 16.5kWh/100km ( średnia z 37 tys km) z 0.78zł/ kWh ( cena energii ze wszystkimi składnikami podatkami w taryfie G12W w taniej strefie Strata energii na ładowanie 8% 16.5 + 8% =17,82 17.82 x 0.78 =13,9 zł na 100km. Diesel MK5 2.0 TDCI 180km zużycie paliwa 6.5l/100km ( średnia z 45 tys km) 6.5 x 6zł =39 zł na 100km 39 / 13.9 = 2.8 czyli prawie 3-krotność tego co na prądzie z gniazdka. Średnie zużycie LPG w autach spalinowych 8l/100km 8 x 2.6zł =20,8 zł na 100km 20.8 / 13.9 = 1.49 czyli 1.5 razy więcej niż na prądzie z gniazdka. Pomijam oczywiście różnicę w mocy bo jak by zestawić auta o podobnych mocach to różnica robi się ogromna! 4348kWh wciągnięte w domu. 26 tys km bez odwiedzania stacji ładowania. -
Przez Tom40 · Opublikowano
Odpowiem w ten sposób: Komputer składałem jakieś 12 czy 13 lat temu od tego czasu wiele się zmieniło, przez ten czas grałem tylko w jedną grę i jest World of Tanks, parę dni temu zainstalowałem Resident Evil 2 Remake no i tutaj sobie zdałem sprawę ile fajnych gier mnie ominęło, tych nowych też i jakie mają wymagania, a na tych nowych grach już nie pogram na obecnym kompie już przy R 2 musiałem kilka opcji graficznych obniżyć, aby lepiej grała chodziła, stąd ten procek AMD Ryzen 9 9950X3D ale chyba aż taki potwór nie jest potrzebny do nowych gier np Wiedzmin czy Cyberpunk no i byłby to zakup przyszłościowy ale wiadomo z dopłatą. Co do kart Oglądam różne recenzje na YouTube i już nie wiem co mam wybrać, wybrałem trzy (RTX 5070 Ti) : https://www.komputronik.pl/product/956898/karta-graficzna-gigabyte-geforce-rtx-5070-ti-windforce-oc-sff-16gb-dlss-4.html https://www.komputronik.pl/product/952026/karta-graficzna-asus-geforce-rtx-5070-ti-prime-oc-16gb-dlss-4.html Niby ta jest najlepsza ale trzeba dopłacic (cicha i chłodna) https://www.komputronik.pl/product/956894/karta-graficzna-gigabyte-geforce-rtx-5070-ti-gaming-oc-16gb-dlss-4.html -
Przez Kadajo · Opublikowano
Żeby LUT działał poprawnie to musiałbyś mieć dostęp do silnika gry i płaskiego renderu. Wtedy to faktycznie mógłby być ciekawe. Nakładanie filtra na gotowy render to żaden LUT, to zwykły reshade. -
Przez Fenrir_14 · Opublikowano
@bleidd Ja akurat reshade w zasadzie nie używam. Preferuje LUT'y ale one nie są łatwo dostępne - głównie Patreon a nie Nexus jak w przypadku reshade. No i tekstury w możliwie wysokiej rozdziale zawsze robią mega robotę 👍 @Kadajo ale ja to rozumiem, nie musisz mi tego pisać. Wszystkim nie musi się przecież podobać, ludzie mają różne wymagania i co jest oczywiste coś co podoba się mnie może nie podobać się Tobie. Ja to rozumiem i nie mam z tym problemu przecież 👍 -
Przez Kadajo · Opublikowano
@Fenrir_14 Wszystkie gry wygadają poprawnie. To ty masz wymagania które odbiegają od standardów poprawnego renderingu. Możesz sobie zmienić grę w swoim osobistym zaciszu do woli nic nikomu do tego, ale w momencie kiedy wychodzisz z tym publicznie licz się z tym ze będziesz oceniany tak samo jak ty oceniasz dane grę. Ale gorsze w tym jest to ze zakłamujesz prawdziwy wygląd gry, nie ma znaczenia ze tobie się wydaje, że jest lepiej. Tutaj umieszczamy piękne SS z gier takimi jakimi one są, a nie po jakiś reshadach i manipulacjach. Bo w ten sposób to jedna gra w każdej dodanej odpowiedzi będzie wyglądała inaczej co kompletnie psuje sens tego tematu. Można ewentualnie się umówić ze każdy, kto wrzuca zmanipulowane SS będzie to opisywał i obok dawał oryginalne bez żadnej manipulacji aby każdy miał porównanie. Chociaż moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest wrzucanie oryginalnych SS i koniec kropka.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi