Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pykam sobie nekro pod szkieliety.
Udrękę 3 koszę jak trawę kosiarka.
Udręke 4 brakuje dps.

Czy nie mając dodatku tracę coś na możliwości rozwoju postaci i temu dps niski na udręka 4, czy to mój build lipton?

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, wallec napisał(a):

Pykam sobie nekro pod szkieliety.
Udrękę 3 koszę jak trawę kosiarka.
Udręke 4 brakuje dps.

Czy nie mając dodatku tracę coś na możliwości rozwoju postaci i temu dps niski na udręka 4, czy to mój build lipton?

Tracisz głównie runy i najemników także nie aż tak dużo.. Spokojnie idzie zrobic mocny bulid który klepie wszystko bez dodatku. 

Twój problem wynika pewnie z tego ze nie masz ulepszonych glifow i ulepszeń przedmiotów a to na t4 jest wymagane i to dość wysoko. 

Na t4 to już trzeba obrażenia w dziesiątkach bilionow walić aby ubić np takiego belila. 

Ja lecę łotrem pod pułapki glify na 90lvl wieskosc przedmiotów 12/12 i fajne rolki z max askepktami i lecę pita 100+ 

Edytowane przez dawidoxx
Opublikowano

Ten sezon to słaby bardzo lepsze poe2 milion razy. Ja pograłem chwilę ale nie ma radości z bicia mobow. Poe2 się znudziło ale ratuje wszystko last epoch. Jest nowy sezon, większość wad usunęli. Dorobili aktywności. Gry powinny być lepsze z sezonu na sezon albo chociaż tak samo dobre, a D4 jakby coraz gorsze

• Like 1
Opublikowano

@wallec Nie ma zabawy z grindu, bicie mobkow przecietne, itemizacja hukowa. Grales w PoE2 albo w Lost Epoch?

Pewnie jak bys gral to takich pytan bys nie zadawal :E 

W dniu 25.05.2025 o 10:11, wrobel_krk napisał(a):

Ten sezon to słaby bardzo lepsze poe2 milion razy. Ja pograłem chwilę ale nie ma radości z bicia mobow. Poe2 się znudziło ale ratuje wszystko last epoch. Jest nowy sezon, większość wad usunęli. Dorobili aktywności. Gry powinny być lepsze z sezonu na sezon albo chociaż tak samo dobre, a D4 jakby coraz gorsze

Oho, nawrocony. pamietam jak mnie zjechales jeszcze na pclab * ze hejtuje itmizacje. Lepiej pozno niz wcale ;) 

Opublikowano

Ja wolę diablo niż le czy poe. Jest tyle różnych hns teraz że każdy sobie może coś pod siebie wybrać i w to grać, a są i tacy co grają w każde po trochu.

Ja gram trochę w D4, le i czekam jak poe2 będzie f2p i sprawdzę ale biorąc pod uwagę że 1 mi nie podeszła, czuje że z 2 będzie podobnie. Więc zostanie D4 i czasami le.

Wszędzie jest grind, w trochę innej postaci ale wszystko schodzi do tego samego. W pewnym momencie robisz to samo ciągle aby jakieś lepsze itemki zdobyć i zrobić jakiś trudniejszy content.

Opublikowano

W diablosa ciupie się elegancko na padzie.
Fabuła spoko, grafika spoko, dialogi/filmy/dubbing kozak.
Dużo różnego contentu jak szczeliny, glify, mapka umiejętności, przypływy, boss świata, questy i inne pierdolety w sam raz na 1-2h wieczorem.

Opublikowano
33 minuty temu, Dominix napisał(a):

Ja wolę diablo niż le czy poe. Jest tyle różnych hns teraz że każdy sobie może coś pod siebie wybrać i w to grać, a są i tacy co grają w każde po trochu.

Ja gram trochę w D4, le i czekam jak poe2 będzie f2p i sprawdzę ale biorąc pod uwagę że 1 mi nie podeszła, czuje że z 2 będzie podobnie. Więc zostanie D4 i czasami le.

Wszędzie jest grind, w trochę innej postaci ale wszystko schodzi do tego samego. W pewnym momencie robisz to samo ciągle aby jakieś lepsze itemki zdobyć i zrobić jakiś trudniejszy content.

PoE2 to inna bajka niz PoE 1

15 minut temu, wallec napisał(a):

W diablosa ciupie się elegancko na padzie.
Dużo różnego contentu jak szczeliny, glify, mapka umiejętności, przypływy, boss świata, questy i inne pierdolety w sam raz na 1-2h wieczorem.

I fajnie tylko ze wiekszosc nie podziela twojego zdania. No ale jak sie fajnie bawisz to ok

Opublikowano
22 minuty temu, wallec napisał(a):

Musisz być naprawdę mało wymagającym odbiorcom, jeśli uważasz, że dialogi i fabuła w D4 są spoko %-)

• Upvote 1
Opublikowano
15 godzin temu, wallec napisał(a):

Co jest złego w diablo?
Fajne ma questy, teraz zrobiłem quest "we trzech kroczą" - sztos.

Kilka smaczkow i ukryte questy nie zrobia z tego dobrej gry. Zero nagrod za questy - nawet ubijanie uber Lilith do dzisiaj daje nic, to jak ubijanie zwyklych mobkow. Itemizacja do 60lvl nie istnieje praktycznie - zakladasz co ma wyzszy lvl/dmg. To jest tak nudne, ze nawet 250 paragonu jeszcze nie wbilem barbem. Kolejnego sezonu juz raczej nie bedzie dla mnie.

13 godzin temu, wrobel_krk napisał(a):

Grałem to miałem duży fun tylko to idzie w złą stronę.

No i co za dużo to nie zdrowo nic nie wnoszą sezony ciekawego też.

Tak, ale tez z pustego to i Salomon nie naleje :E Co z tego, ze teraz co sezon "duzo" zmian, jak gra u podstaw jest pusta jak Karyna w wiejskiej remizie. Spoko, ja tez bylem sfrajerowany przy premierze, dobre 2-3 miechy wypieralem problemy z glowy i sobie wmawialem - bedzie dodatek, beda sezony, bedzie w uj lepiej. Mija 2 lata, wychodzi POE2 i widzimy jak biedne jest Diablo przy tej grze w content i itemizacje.

*Nastepne zdanie nie jest wycelowane w nikogo z forum - ale jak ma byc lepiej, jak gracze to banda debili co chce byc dymana na kazdym kroku. Jest opcja zaglosowania portfelem i pokazanie producentowi, czego nie chcemy, a tu wbija zgraja napalencow-oszolomow i placi po 30$ za skrzydelka i unlock sezonu. Pierwsze kilka minut po starcie sezonu, a w miescie juz same klony tego skinna.

• Like 1
Opublikowano

Juz nie przesadzajmy.. sa gorsze sezony jak i lepsze ale diablo nie wypada zle na tle w/w tytułów. Zauważyłem że najwięcej jadą po grze osoby, które praktycznie w nią nie grają, ale wiedzą wszystko.. coś jak ta wąsata pizda kiszak :E 

Grałem w poe1 jak i 2.. od dwójki odbiłem się po 100 godzinach i jakoś na razie nie mam ochoty wracać , a do d4 wracam regularnie co sezon.. Poe2 w dłużej perspektywie nie wygląda wcale tak ekstra.. zobaczymy jak będzie się prezentować po wyjsciu z ea.

Zrzutekranu2025-05-27123759.thumb.png.ee423d2c29bb53a28cf6ceeb19c99aff.png

Roman Ty nie narzekałeś na labie ze nie rozumiesz mechanik i nie potrafisz zbudować sensownego buildu d4? :E:E

Opublikowano
44 minuty temu, dawidoxx napisał(a):

Grałem w poe1 jak i 2.. od dwójki odbiłem się po 100 godzinach i jakoś na razie nie mam ochoty wracać 

Inni maja gorzej, odbili sie po 500 godzinach i wiecej ;) 

A na powaznie, po 100h gra ma prawo sie znudzic ;) 

D4 to kupa i tego nikt nie zmieni nie wazne jak bedziesz bronil :E 

Narzekalem i narzekam na itemizacje. Buildy sa zwiazane bezposrednio z itemkami. Chyba wiesz o tym co? Grales wogole w Diablo? :E 

A po zatym nie chcialem grac tak jak ty gdzie wiecej czasu spedzasz na necie niz w grze szukajac mety :E 

W PoE2 czy Last Epoch poprostu grasz i buildy sie robia same. Sama przyjemnosc

117.jpg

Opublikowano (edytowane)

Skąd ty wiesz jak ja gram? Ani razu nie zaglądałem do żadnego gotowca by zrobić sensowny bulid także nie odbijaj pileczki. To nie ja na labie płakałem że nie mogę skleić postaci nawet jak ktoś  ci gotowce podsyłał to nie potrafiłeś tego ogarnąć, a teraz zgrywasz znawcę od hack and slashy.. Jestem ciekaw jak w takim poe2 niby dajesz radę jak prostego d4 nie ogarniasz :E

25 minut temu, galakty napisał(a):

Ktoś patrzy na fabułę w takich grach? :E Ja tylko SKIP SKIP SKIP xD 

W ogóle nawrt przy 1 podejściu mi się nie chciało 🤣

Edytowane przez dawidoxx
Opublikowano
Godzinę temu, dawidoxx napisał(a):

Juz nie przesadzajmy.. sa gorsze sezony jak i lepsze ale diablo nie wypada zle na tle w/w tytułów. Zauważyłem że najwięcej jadą po grze osoby, które praktycznie w nią nie grają, ale wiedzą wszystko.. coś jak ta wąsata pizda kiszak :E 

Grałem w poe1 jak i 2.. od dwójki odbiłem się po 100 godzinach i jakoś na razie nie mam ochoty wracać , a do d4 wracam regularnie co sezon.. Poe2 w dłużej perspektywie nie wygląda wcale tak ekstra.. zobaczymy jak będzie się prezentować po wyjsciu z ea.

Kiszak gral przed premiera i mu sie nie dziwie, ze w to nie gra, skoro na tym contentu nie zbuduje. Ja gralem i hejtuje, on gral i hejtuje.

27 minut temu, Roman_PCMR napisał(a):

Narzekalem i narzekam na itemizacje. Buildy sa zwiazane bezposrednio z itemkami. 

Buildy sa zwiazane bezposrednio z mocami sezonowymi i zmianami pod dana mete wg widzimisie Blizzarda - zero ladu i skladu w planowaniu, notorycznie zabugowane itemy/buildy mimo PTR. Relatywnie masz po max 2-3 wymaksowane buildy na postac w kazdym sezonie, a cala reszta odbiega mocno. Itemizacja D2R to jest niemal ideal, w POE podbity 100x, dlatego D4 tak mocno ssie, a od POE dadgejmerzy sie odbijaja.

Opublikowano

W Diablo IV itemy są super, brakuje mi tylko zestawów jak w Diablo 2.
Mamy mistyczne, legendy, starożyne, zmiany afixów, boostówanie statystyk u kowala, wzmocnienia dwoma statystykami, klejnoty, bonusy do umiejętności.

Mnóstwo contentu żeby sobie popykać 1-2h wieczorkiem przy piwerku.
Nawet z drugą osobą na padzie można chyba ciupać i pokonywać potworki.

107h i nie mam jeszcze połowy osiągnięć

image.thumb.png.0756edd37b9da1988e2498d16a0dc54d.png

Opublikowano

100h :E

Dyskusja jalowa jak Twoje doswiadczenie z D4. Masz 27 uniqow i 12 uber uniqow. Nie ma co, sztos przy D2 - prawie 400 przedmiotow z setami. Ale dadgejmer nie widzi roznicy, bo gra godzinke wieczorem.

Dla myslacych inaczej - 39 vs 400. Dorzucajac do tego sposob rozdysponowania statystyk na tych przedmiotach i mnogosci kombinacji, nie ma mozliwosci powiedzenia przy D4 ze itemizacja jest dobra. To jest pie*****ny plasterek na amputowanej nodze - nie ma bata zeby sie to trzymalo.

Dostalismy rozklekotanego malucha na kolach od roweru w 2025 i ktos nam wmawia, ze to tak samo fajne jak sportowe punto z poczatku 2000, bo tez jedzie do przodu i skreca.

A jak jeszcze malo, to w tym sezonie juz tak nawalili, ze silnik gry na low nie ogarnia kalkulacji liczb dmg i to co sie dzieje z opoznieniami i fps to cyrk. Nie wiem co ten producent bedzie musial zrobic w drugim dodatku, zebym sie nad nim pochylil.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
57 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Skąd ty wiesz jak ja gram? Ani razu nie zaglądałem do żadnego gotowca by zrobić sensowny bulid także nie odbijaj pileczki. To nie ja na labie płakałem że nie mogę skleić postaci nawet jak ktoś  ci gotowce podsyłał to nie potrafiłeś tego ogarnąć, a teraz zgrywasz znawcę od hack and slashy.. Jestem ciekaw jak w takim poe2 niby dajesz radę jak prostego d4 nie ogarniasz :E

Lol, grales wogole w PoE2? :E 

Itemizacja jest mega przystepna nie to co w D4.

Pamietam jak na pclab plakales i ze spietymi posladami broniles D4. Teraz wyszlo szydlo z worka :E 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Roman_PCMR napisał(a):

Lol, grales wogole w PoE2? :E 

Itemizacja jest mega przystepna nie to co w D4.

Pamietam jak na pclab plakales i ze spietymi posladami broniles D4. Teraz wyszlo szydlo z worka :E 

Tak wkleiłem wyżej posta na którym widać ile przegrałem tam godzin... Ty nawet takich informacji nie potrafisz przyswoić  🤣

Wystarczy wejść na webarchive by przejrzeć to co pisałeś w temacie z d4 na labie i jakim  "ekspertem" w tym gatunku byłeś także nie kompromituj się.. Pytam raz jeszcze jak dajesz radę w PoE2 kiedy w D4 nie wiedziałeś jak skopiować gotowca? :E

Btw

Jak tam granie na trainerach z większym paskiem zdrowia i nieograniczona energia w dark souls i w elden ringu, udało Ci się z tym chociaż przejść te gry? 🤣

Edytowane przez dawidoxx
Opublikowano
45 minut temu, ryba napisał(a):

100h :E

Dyskusja jalowa jak Twoje doswiadczenie z D4. Masz 27 uniqow i 12 uber uniqow. Nie ma co, sztos przy D2 - prawie 400 przedmiotow z setami. Ale dadgejmer nie widzi roznicy, bo gra godzinke wieczorem.

Dla myslacych inaczej - 39 vs 400. Dorzucajac do tego sposob rozdysponowania statystyk na tych przedmiotach i mnogosci kombinacji, nie ma mozliwosci powiedzenia przy D4 ze itemizacja jest dobra. To jest pie*****ny plasterek na amputowanej nodze - nie ma bata zeby sie to trzymalo.

Dostalismy rozklekotanego malucha na kolach od roweru w 2025 i ktos nam wmawia, ze to tak samo fajne jak sportowe punto z poczatku 2000, bo tez jedzie do przodu i skreca.

A jak jeszcze malo, to w tym sezonie juz tak nawalili, ze silnik gry na low nie ogarnia kalkulacji liczb dmg i to co sie dzieje z opoznieniami i fps to cyrk. Nie wiem co ten producent bedzie musial zrobic w drugim dodatku, zebym sie nad nim pochylil.

Może takie jest założenie tej gry, żeby była prosta łatwa i przyjemna? Dla mnie bomba,z mojego punktu widzenia/grania jest elegancko. Nawet poboczne questy z niebieskiego wykrzyknika są ok.

Przynajmniej nie trzeba latać milion razy ballrunow, pita czy innego mefista żeby wydropic jeden talizman