Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kasy leci tyle, że nie trzeba tego sprzedawać, warto rozwalać na matsy i aspekty- szczególnie, że jesteś świeży, i zaczynasz farmić, a wiadomo im więcej aspektów, im lepsze tym łatwiej będzie potem o jakiś nowy build albo go ulepszenie.

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Reddzik napisał(a):

Kasy leci tyle, że nie trzeba tego sprzedawać, warto rozwalać na matsy i aspekty- szczególnie, że jesteś świeży, i zaczynasz farmić, a wiadomo im więcej aspektów, im lepsze tym łatwiej będzie potem o jakiś nowy build albo go ulepszenie.

Teraz już o tym będę wiedział, ale legendarne też ponoć w tej grze walają się na prawo i lewe więc się nazbiera, mam tylko nadzieję, że  wydropie łatwo item z aspektem czegoś tam tyralea i pozostałe do bulidu palladyna 😂

Edytowane przez Godlike
Opublikowano
9 godzin temu, Dimazz napisał(a):

statystyki słabe ale są 4 gwiazdki

hgfhgfjhg.jpg

Ten item uruchamia build Auradina u palka. Ja mam zaledwie wersję 750 a i tak noszę bo to chodzi o pasywkę a nie staty. 

3 godziny temu, Godlike napisał(a):

Okej dzięki, kurcze szkoda, ze nie widziałam o tym dwie h temu, bo robiłem w party jakieś lochy i dużo legendarek znalazłem to w cześć się ubrałem a część sprzedałem :E

Już wiesz ale ogólnie w D4 nic nie sprzedajesz u handlarza. Wszystko robisz przemiał u kowala na matsy i przy okazji wbijasz coraz lepszą wersję aspekta w księdze. 

Opublikowano
13 minut temu, Asag napisał(a):

Już wiesz ale ogólnie w D4 nic nie sprzedajesz u handlarza. Wszystko robisz przemiał u kowala na matsy i przy okazji wbijasz coraz lepszą wersję aspekta w księdze. 

Żółte i niebieskie też? Czy tego to nawet nie podnosić? :E a druga sprawa jak robiłem te lochy i poleciały 3 itemy legendarne ze skrzyni chyba albo moba, nie wiedziałem że już mam pełny ekwipunek i chciałem podjeść zbroje ale wiadomo nie mogłem, to wyrzuciłem coś, i później chciałem ją podnieść znowu to już jej nie było, tak jakby znikła, tego drugiego itemu też juz nie było, została tylko tarcza. Ktoś mi zajmual? Drop chyba każdy ma swój.

Opublikowano

Potem niebieskie i żółte przestają w ogóle lecieć i lecą tylko legendarki i unikaty. 

Nie podniesione legendarki trafiają do twojego stasha w mieście, jest tam specjalna zakładka do odbierania itemków, sprawdź skrzynkę czy ci się tam nie pojawiły. Tyle że już nie pamiętam czy wszystkie czy tylko te wydropione w dungeonach. Nie grałem długo i nie pamiętam już, na ten sezon z ciekawości wróciłem. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Asag napisał(a):

No tak ale bez tego itemu ten build w ogóle nie istnieje. Więc nawet najniższy roll jest lepszy niż perfekcyjnie zrollowana legendarka. 

tak. Na szczęscie item łatwy do zdobycia z losowań za obole

już mi się nie chce mam 99 mitycznych danin wyniesienia i całą zakładkę mitycznych itemków w skrzynce

Edytowane przez Dimazz
Opublikowano
10 minut temu, Asag napisał(a):

Potem niebieskie i żółte przestają w ogóle lecieć i lecą tylko legendarki i unikaty. 

Nie podniesione legendarki trafiają do twojego stasha w mieście, jest tam specjalna zakładka do odbierania itemków, sprawdź skrzynkę czy ci się tam nie pojawiły. Tyle że już nie pamiętam czy wszystkie czy tylko te wydropione w dungeonach. Nie grałem długo i nie pamiętam już, na ten sezon z ciekawości wróciłem. 

To widziałem taka zakładkę ale tam było miejsce na 10 i też wszystkie zajęte, a zbroi nie było tam.

Opublikowano

co by nie mówić dawno nie byłem tak zadowolony z zakupu gry. Kilkadziesiąt godzin dobrej zabawy. Nie wyszła strasznie drogo bo nie miałem poprzedniego dodatku, wiem że za miesiąc znowu coś większego dodadzą a jak chęci do grania opadną to wleci nowy dodatek.

Opublikowano (edytowane)

Podbiłem gem do 80lvl, drugi do 70, inne do prawie 60 i poszło, ale szczególnie zmieniłem build(czyt bolid) pod push na wysokie Pity- musiałem lvlować dwa nowe gemy, od początku leciałem na równi z czasem, potem o te 4-5min wyprzedziłem i tyle miałem na ubicie bossa. 

DiabloIV_2026_01_03_23_51_33_173.thumb.png.6b30b1ea2badb79af6ef861aaca0001a.png

Bardzo fajnie się tym pyka, nie użyłem flaszki z bonusem pod krytyka, leciałem na próbę przed pójściem spać i jakoś poszło. Podbiję gemy pod 70+ i pewnie pyknę 100 dużo szybciej i może kilka wyżej, tym buildem robią 118+ 

Tak to wygląda, ale nie użyłem tego focusa z tytyłu filmu "Stormhorn", za to Glyf Imbiber był przydatny. Skopiowałem paragony z jego d4plannera. Moim zestawem sprzętu jakoś poszło. Jak opisuje w komentarzach to leciał po 1500+ Zira itp, by wydropić jak najlepszy sprzęt. 

Spoiler

edit:

Komentarz autora pod filmikiem:

Cytat

How did you obtain the ideal gear?

I've shared my process and strategy in the Sorc chat and under my videos:

I figured that it would be smarter to sanctify non-ancestral itemlevel 750 pieces instead of ancestral gear, since non-ancestral ones have an up to 20x higher drop rate! *excluding weapon and focus because they need to be ancestral You can keep slamming thousands of these at the Sanctification altar - not masterworked, not rerolled - to speed up the process! Despite being non GA and not masterworked, the loss is not significant. This mass production style benefits you more, by allowing faster access to pitpushing. Still it was hard work and an insane grind! I did ~1500 Zir runs, farmed ~1000 Temerity pants and gambled, imprinted, enchanted and tempered ~600 boots with +2 to Evade, until I got lucky and finally sanctified Grandfather mythic power on one!

I was also blessed with a Ring of Starless Skies with the Vehement Brawler aspect! What you see in the final result is my gear after over 150 h total playtime. I don't like it either to slam thousands of lvl 750 items to get x1.5 or even x2 but this is how this season goes, sadly.

Cytat

From my testings you get a mythic aspect ~every 100 - 150 sanctifications. So you need to "slam" around 700 - 1000 Items to get Grandfather on average. That is why I used 750 gear to speed up the process as you get around 15-20 times more non ancestral uniques/legndar boots than ancestral ones :) YOu can farm up to 60 non ancestral temerities and Esadoras per hour doing Zir for example ;)

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ale to jak będę w tym lezu to i tak muszę chyba wybrać jakieś party z listy w grze, a te chyba jakoś losowa są na liście, czy  pokazuje tam party graczy w pobliżu? Czy jeszcze jakoś inaczej ten mechanizm działa?

A wczoraj jak expilem na Azmodanie to widziałem non stop go klepali, killneli go kilkanaście sekund i znów, i tak w koło aż ustawiłem żeby komp się sam wyłączył i poszedłem w pizdu :E dzisiaj chciałem powtórkę z rozrywki ale nie udało się :E

Edytowane przez Godlike
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Godlike napisał(a):

Ale to jak będę w tym lezu to i tak muszę chyba wybrać jakieś party z listy w grze, a te chyba jakoś losowa są na liście, czy  pokazuje tam party graczy w pobliżu? Czy jeszcze jakoś inaczej ten mechanizm działa?

A wczoraj jak expilem na Azmodanie to widziałem non stop go klepali, killneli go kilkanaście sekund i znów, i tak w koło aż ustawiłem żeby komp się sam wyłączył i poszedłem w pizdu :E dzisiaj chciałem powtórkę z rozrywki ale nie udało się :E

czemu chcesz się tak do tego party dołączać?  to coś daje przy azmodanie?

Edytowane przez Lyman66
Opublikowano
43 minuty temu, Lyman66 napisał(a):

czemu chcesz się tak do tego party dołączać?  to coś daje przy azmodanie?

poza samym droopem ze skrzyn za te materialy bossowe (And, Dur, Bel) - dodatkowo wbijasz te nowe moce sezonowe a one z kolei - daja drop materialow na bossy i co najwazniejsze - Sigile na podziemia koszmarow. A wsrod nich moze byc albo "goblinowo" (dobre na farme matsow i reszty) albo "żartowniś" czyli goblin w podziemiach ktory sypie gwarantowanymi 5 mitykami + 1 iskrą :E 

i polecam granie na HC jak Wam sie soft znudzi
Jest adrenalinka, ja juz T2 z 90para (wczoraj zaczalem) i idzie fajnie :) 

Opublikowano

Ja tylko kilka razy biłem Zira ze znajomym, który ma Paladyna to mi pomógł dropnąć amulet do tego buildu maga i byliśmy na "żartownisiu", a tak to wsio gram solo. Wczoraj pomagałem znajomemu co nie co ubić, który zaczął grać w D4 i kupił dodatek z Paladynem.

Nie mam za bardzo doświadczenia w party, w D3 sporo grałem ze znajomymi, tutaj w D4 póki co 99% solo.