kovvaI Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Cześć, Na PCL nie zdążyłem zapytać tak więc pytam już na "nowym" podwórku Czy PG Asus TUF 670E-PLUS WIFI obsłuży 64GB 4x16GB? Aktualnie posiadam 32GB i chciałbym dokupić drugi taki zestaw, pytanie tylko czy tez zabieg się uda. Na specyfikacji PG (https://www.asus.com/pl/supportonly/tuf gaming x670e-plus wifi/helpdesk_knowledge/) takiego zestawu niema stąd to pytanie do Was. Dzięki za odpowiedź. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAKU Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raptor Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s powinno działać - jak się udał twój proc to nawet 6000CL32 będzie stabilne Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RemiKo Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s @kovvaI W teorii druga para modułów powinna ruszyć, ale obstawiam, że na 100% będziesz musiał zejść z ich prędkością, zachowując resztę ustawień z XMP/EXPO. Stabilnie powinny polecieć na DDR5-5200, max przy dobrych wiatrach wskoczy DDR5-5600. Wszystko powyżej będzie wymagało nakładu czasu oraz rzeźbienia, aby było stabilnie. ... W moim przypadku lepszym było przejście od razu na 2x32GB oraz rezygnacja z czterech modułów. Na obecnych platformach wszystko najlepiej działa jak są obsadzone wyłącznie dwa moduły pamięci. 2 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kovvaI Napisano 22 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 godziny temu Dzięki, o taką odpowiedź mi chodziło. Czyli musiałbym sprzedać to co mam i zakupić 2x32, jest to bezpieczniejsze. Tarkov pobiera mi już sporo ramu, stąd myśli o przejściu na 64gb. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MadDog Napisano 21 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 21 godzin temu 4 moduły to proszenie się o problemy. Leć 2x32GB i będzie święty spokój. BTW do Tarkova potrzebne 64GB? Obstawiam, że 32 jest wystarczające. A jak zabiera tak dużo to pewnie znowu mają jakieś wycieki pamięci w kliencie. 32GB jest w zupełności wystarczające do grania w tych czasach. Tak z ciekawości zarzuć screenem z Tarkova z wykorzystaniem ramu i procka i grafy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kovvaI Napisano 21 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 godzin temu Dziś mam zamiar pograć to zrobię parę scrn, pytanie tylko czy w planach będą ulice i latarnia tam jest największe zużycie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galakty Napisano 20 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 20 godzin temu Tam bardziej CPU niedomaga niż RAM, pobaw się opcjami czyszczenia RAM, u mnie na 32GB nie ma wycieków. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kovvaI Napisano 18 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 godzin temu Teraz w weekend jak lataliśmy po latarni to zużycie ramu sięgało mi 29gb a zużycie procka w okolicach 30%. Po zakończeniu sesji zrobiłem czyszczenie launcher. Zobaczymy jak to dzisiaj po update będzie wyglądało. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVLo Napisano 17 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 17 godzin temu Mam te same pamięci i też zastanawiałem się nad dołożeniem drugiej pary 2x16GB. Jednak czytałem, że to loteria i marne szanse aby poszły na 6000 CL32, więc podjąłem decyzję, że wymienię je na 2x32GB, jednak zakup musiałem odłożyć, a teraz pamięci podrożały, więc nadal siedzę na 2x16GB . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się