Skocz do zawartości

Kingston Fury Renegade RGB 64GB [4x16GB 6000MHz DDR5 CL32 DIMM] na Asus TUF 670E-PLUS WIFI

kovvaI

Recommended Posts

Cześć,

Na PCL nie zdążyłem zapytać tak więc pytam już na "nowym" podwórku :)

Czy PG Asus TUF 670E-PLUS WIFI obsłuży 64GB 4x16GB?

Aktualnie posiadam 32GB i chciałbym dokupić drugi taki zestaw, pytanie tylko czy tez zabieg się uda. Na specyfikacji PG (https://www.asus.com/pl/supportonly/tuf gaming x670e-plus wifi/helpdesk_knowledge/) takiego zestawu niema stąd to pytanie do Was.

Dzięki za odpowiedź.

@kovvaI W teorii druga para modułów powinna ruszyć, ale obstawiam, że na 100% będziesz musiał zejść z ich prędkością, zachowując resztę ustawień z XMP/EXPO.

Stabilnie powinny polecieć na DDR5-5200, max przy dobrych wiatrach wskoczy DDR5-5600. Wszystko powyżej będzie wymagało nakładu czasu oraz rzeźbienia, aby było stabilnie.

...

W moim przypadku lepszym było przejście od razu na 2x32GB oraz rezygnacja z czterech modułów. Na obecnych platformach wszystko najlepiej działa jak są obsadzone wyłącznie dwa moduły pamięci.

• Like 2
  • Upvote 1

4 moduły to proszenie się o problemy. Leć 2x32GB i będzie święty spokój.

BTW do Tarkova potrzebne 64GB? Obstawiam, że 32 jest wystarczające. A jak zabiera tak dużo to pewnie znowu mają jakieś wycieki pamięci w kliencie. 32GB jest w zupełności wystarczające do grania w tych czasach. Tak z ciekawości zarzuć screenem z Tarkova z wykorzystaniem ramu i procka i grafy.

Mam te same pamięci i też zastanawiałem się nad dołożeniem drugiej pary 2x16GB. Jednak czytałem, że to loteria i marne szanse aby poszły na 6000 CL32, więc podjąłem decyzję, że wymienię je na 2x32GB, jednak zakup musiałem odłożyć, a teraz pamięci podrożały, więc nadal siedzę na 2x16GB :ehh:.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...