Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Indiana Jones pokazuje ze konsole kompletnie nie ogarniają RT, na Xboxie ustawienia mają niższą jakość niż najniższa na PC.
Na PT na konsoli nawet nie ma co liczyć.
Czy naprawdę to tak trudne do zrozumienia ze słabsze PC tez nie uciągną pewnych rzeczy, ale dlatego masz elastyczność ustawień i sam decydujesz jak gra ma wyglądać i jaka będzie dla ciebie zadowalająca płynność.

Już nawet jak ktoś jest tak leniwy albo nieogar to niech sobie faktycznie poczeka na film od DF.

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

na PT jakości PC 2022 (CP2077) to nie ma co liczyć że nawet PS6 ogarnie  ...

Chyba że konsole dostaną jakieś GPU od Nvidii. 

• Upvote 2
Opublikowano
Teraz, RTX5090 napisał(a):

Jak dostaną to nie koniecznie i tak najnowsze, przecież switch 2 będzie na Ampere z tego co pamiętam? To już niedługo 2 generacje stare. Tam RT to pewnie będzie też tyle co kot napłakał. 

Opublikowano
1 minutę temu, RTX5090 napisał(a):

Raczej cena nie pozwoli na GPU od Nvidii w konsolach. Ale powinny dostać jakiś rodzaj FG. Bo nie oszukujmy się aktualnie to FG ratuje PC i Nvidie, gdyby nie on nawet właściciele RTX 4090 by mieli lipę.

Opublikowano
9 minut temu, Kadajo napisał(a):

Indiana Jones pokazuje ze konsole kompletnie nie ogarniają RT, na Xboxie ustawienia mają niższą jakość niż najniższa na PC.
Czy naprawdę to tak trudne do zrozumienia ze słabsze PC tez nie uciągną pewnych rzeczy, ale dlatego masz elastyczność ustawień i sam decydujesz jak gra ma wyglądać i jaka będzie dla ciebie zadowalająca płynność.

Już nawet jak ktoś jest tak leniwy albo nieogar to niech sobie faktycznie poczeka na film od DF.

To nie jest wina konsoli tylko AMD bo na PC ten RT na Radonach to jest też śmiech.

Opublikowano
2 minuty temu, RTX5090 napisał(a):

Bez szans zlozyc konsole zeby kosztowala okolo $500 z gpu on nvidii ktory ogarnal by dobrze RT/PT

Opublikowano
1 minutę temu, azgan napisał(a):

To nie jest wina konsoli tylko AMD bo na PC ten RT na Radonach to jest też śmiech.

No nie ma to znaczenia, myślisz ze konsola nadal by kosztowała tyle, co kosztuje gdyby na pokładzie było GPU Nvidii ?

Konsola ma być tania i jest tania w porównaniu do PC :E

Opublikowano
4 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Ile FPS na jakich ustawieniach masz?

Dokładnie nie sprawdzałem i dużo nie przeszedłem. Wymagania sporo się różnią od miejscówek. Te bardziej zamknięte są mniej wymagające od np. Jungle. Ale z grubsza wygląda, że ogólnie trochę niższe wymagania niż w AW2 z full PT.

Opublikowano
3 minuty temu, cichy45 napisał(a):

Jak dostaną to nie koniecznie i tak najnowsze, przecież switch 2 będzie na Ampere z tego co pamiętam? To już niedługo 2 generacje stare. Tam RT to pewnie będzie też tyle co kot napłakał. 

NVIDIA nie ma CPU a do konsoli musi być CPU i GPU (APU) dlatego Sony i Microsoft wybrali AMD. Dopiero teraz może się to zmienić https://ithardware.pl/aktualnosci/nvidia_apu_rtx_4070-36506.html

No nie ma to znaczenia, myślisz ze konsola nadal by kosztowała tyle, co kosztuje gdyby na pokładzie było GPU Nvidii ?

Konsola ma być tania i jest tania w porównaniu do PC :E

Ma znaczenie co widać nawet po PS5 PRO gdzie na Radeonie poprawili wydajność właśnie w RT

Opublikowano

Nie chcę robić offtopu, ale na razie Sony PS5 Pro pokazało ze probowanie na sile wciskania technologii, na które konsole nie są absolutnie gotowe to nie jest najlepsza droga.

Śmiejemy się z M$ źe nie wydało swojej wersji "Pro" a ja uważam ze oni właśnie z tego doskonale zdają sobie sprawę i wola wyłączyć te efekty i dać wyższą rozdzielczość i FR niż to wciskać na sile efekty z PC uzyskując nie dość ze gorsza jakość obrazu to jeszcze gorszy FR.

• Like 2
Opublikowano

Czy Indiana Jones w ogóle potrzebował PT ?

No z tego co tutaj czytam od kilku dni to zdecydowanie odpowiedz brzmi NIE.

Ciekawy jestem, dlaczego PT nie był gotowy na ten wczesny dostęp.

1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

No i stało się, pierwsza gra która zarżneła mi 4090, nawet dlss i generator nie pomagaja, 44-60 fps , ale głownie 50 ;/ Gierka niegrywalna. Nawet tryb balans dlss niewiele daje...

I to przed premiera RTX 5090 :hihot:

Opublikowano
10 minut temu, lukadd napisał(a):

Ale z grubsza wygląda, że ogólnie trochę niższe wymagania niż w AW2 z full PT.

Absolutnie nie, przecież w Alan wystarczy DLSS jakość + generator i lata to tam jak głupie. Tu w dżungli cieżko przebić 50 fps.

Opublikowano
2 minuty temu, Roman_PCMR napisał(a):

@Kadajo Ps5Pro to poprostu beta testy PSSR. ;)

Moze ogarna do PS6

PSSR jest częścią pakietu wymaganego do RT podobnie jak DLSS lub FSR na PC 😉. Widać jak RTX4090 radzi sobie z RT/PT bez upscalingu gdzie często to granie w 4K* to renderowanie z 1080p lub 1440p 😁.

Opublikowano

Czy Indiana Jones w ogóle potrzebował PT ?

Odpalałem wcześniej "testową" wersje przedpremiery (5 minut dosłownie) - PT poprawił/naprawił cienie roślin (nie migają, nie dogrywają się) a to już dużo. 

Co do reszty ciężko powiedzieć bo dalej wtedy nie grałem. 

Opublikowano

Dobrze, że użyłeś słowa naprawił, bo te cienie nie potrzebowały absolutnie PT gdyby zostały wykonane jak należy :D

Tylko to sytuacja typu, zepsuj coś, aby potem można użyć złotego młotka, aby to naprawić ;)

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, lukadd napisał(a):

Ta, ale do dla PT na low. Do wyższych ustawień już trzeba 16GB minimum

Zerkałem trochę teraz na streamy i ogólnie gierka klimatem i gameplayowo zapowiada się całkiem spoko tak do pogrania :E

Ps. Kto z was bierze nowego 5080 z 16GB vram? 8:E  @ODIN85

Ta:placz:

P_20241209_082210_1.jpg