Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

Oczywiście tipy na początek dlc mile widziane :) 

Jak napotkasz opancerzonego ognistego olbrzyma (a jest ich kilka) to aby go pokonać musisz nawrzucać mu do kosza :D

Edytowane przez Kabor
  • Thanks 1
Opublikowano

Nie nie ma.To nie masz konkretnego buildu np po siłę lub zręczność ?

O właśnie,ogniste olbrzymy,na początek je omijaj dopóki nie znajdziesz przedmiotów którymi można je łatwo pokonać.Normalnie też można ale szkoda na to czasu bo trochę trzeba je obić.

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, dan254 napisał(a):

Normalnie też można ale szkoda na to czasu bo trochę trzeba je obić.

Opancerzonego normalnie nie pokonasz - tylko grając w kosza. Nieopancerzone można spokojnie po nóżkach.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, dan254 napisał(a):

Nie nie ma.To nie masz konkretnego buildu np po siłę lub zręczność ?

O właśnie,ogniste olbrzymy,na początek je omijaj dopóki nie znajdziesz przedmiotów którymi można je łatwo pokonać.Normalnie też można ale szkoda na to czasu bo trochę trzeba je obić.

Ja nie gram bulidami, lecę jak w DS-ach czyli głównie siła,  witalność i energia uniwersalny bulid :D, a później jak mi się uzna, tak samo z broniami, która mi się spodoba to nią siekam :)  wiem wiem, że pewnie utrudniam sobie ale tak gram. Tutaj jedyną inkantacją to był bloodflame, odkąd zdobyłem Fanga to tylko on, ani jednego łuku runicznego nie użyłem, itemów to chyba tylko na zgniliznę gdzie trza było biegać po tym bagnie. Obijałem Manusa 350 strzałami także mam cierpliwość :D 

2 godziny temu, Kabor napisał(a):

Opancerzonego normalnie nie pokonasz - tylko grając w kosza. Nieopancerzone można spokojnie po nóżkach.

Nie wiem jeszcze ocb, ale zapowiada się ciekawy patent :)

Opublikowano
3 godziny temu, Kabor napisał(a):

Racja.Dawno już grę przeszedłem i zapomniałem że są.Mozna po nóżkach ale to dużo bicia i skakania.Lepiej pograć w kosza.Co prawda można ich wytrącić z równowagi ale po co się męczyć.

Opublikowano

Jak prezentuje się poziom trudności Shadow of the Erdtree grając w NG+. Podstawkę ukończyłem 2 razy (więc chyba teraz jestem w NG+1 lub +2). Nie pamiętam jaki aktualnie mam lvl. Tak się zastanawiam, czy przed zakupem DLC lepiej nie rozpocząć przygody od nowa.

Opublikowano

poziom trudności NG+ w dodatku będzie raczej podobne do NG+ z podstawki. Ogólnie z tego co czytałem to bossy w dlc są bardziej wymagający, choć bossy w soulsach to jest pojęcie względne, ponieważ ktoś wpadnie na bossa i zbije go za pierwszym razem, zaś inny będzie się męczył i vice versa. Już na labie pytałem, jak  to jest właśnie z NG+ i większość mówiła że lepiej zacząć grę od nowa, bo jakby nie było, poziom aż tak drastycznie nie skacze, a Ty po przejściu gry jesteś już OP :) 

Opublikowano

Jak przez całą podstawkę, nie narzekałem na pracę kamery, nawet przy dużych bossach, to tak w dlc musiało to nadejść, a to przy Tańczącym Lwie... no kuźwa przez tą pracę kamery musiałem go chyba ze 20 raz próbować ubić... mam nadzieję że to był jeden jedyny raz :) 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ER filma otrzyma, nadzieja podobno umiera ostania, ale ja jestem bardzo sceptycznie nastawiony, gdyby to jeszcze animacja była no to może, ale live action... to chyba zawsze kończyło się katastrofą :) 

A mnie Rellana bije :D troszkę podstawka uśpiła skilla i tutaj robi się lekki problem, bo ona jest lekko szalona :P ale do zrobienia. 

Opublikowano

No dokładnie, ale się udało, praktycznie była na hita kiedy zrobiła ten atak z kulkami...3 skok spierdzieliłem... no ale w takim momencie wiedziałem że jest do zrobienia i w kolejnym podejściu gryzła piach, no ale ze 20 podejść było, te ataki w drugiej fazie miała strasznie szalone, choć jak wchodziła w drugą fazę to ją wtrąciłem z równowagi, więc druga faza była tylko na moment ,ale było ciepło 😁

Opublikowano
10 godzin temu, Reddzik napisał(a):

I do tego tylko 3os party, nie można np iść we 2, typowe PvEvP z tego co tam jest podawane. Ja tego nie dotknę, zapewne szybko umrze jak inne gry tego typu, choć może się utrzyma kto wie.

Czemu niby szybko umrze i jakie inne gry skoro w wydaniu soluslowym to  pierwsza taka gra. Wystarczy wejść do podstawki  by zobaczyć ilu jest chętnych do pomocy innym przy praktycznie każdym trudniejszym bosie :)

Myślę właśnie ze ten tytuł ma potencjał oby tylko ogarnęli serwery, szybki matchmaking jakiś fajny system nagród 

Opublikowano (edytowane)

Taki tryb dla trzech kumpli ogarniętych w soulsach to spoko, jak ktoś ma grać sam to porażka... A ilu znajomych macie co ogarnęli soulsy? Bo ja awruk 0 🙂 i dadzą Ci 2 randomów i co zrobisz? Jak będą ogarnięci spoko, ale jak dostaniesz saszkę czy innego juriego to ... 

Edytowane przez AndrzejTrg