Skocz do zawartości

Monster Hunter Wilds PC/PS5/Xbox Series

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem jak to działa, czy coś podobnego kiedyś przeszło, ale wysłałem emaila do sklepu w sprawie MH Wilds i promocji, mam świeże zamówienie, nie minął mi okres 14dni na zwrot- kilka dni od zamówienia, to zapytałem się czy mogę liczyć na kodzik do gierki.

Opublikowano
15 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Zostawilem znowu kompilowanie na czas jedzenia obiadu, wracam a komp zfreezowany xd Co za kupsztal

3 tyg temu na kompilacji rozwaliło mi system, walczyłem 3 dni żeby kompa uruchomić, byłem pewień że proc padł.

Miałem farta, bo bez poprawki mikrochipu jechałem....

Przypomniało mi się, że mam dragons dogma 2 kupione na promce i po kdc 2 to wpadnie a ten monster do jesieni powinien być połatany.

Opublikowano
6 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

@Tester WrażeńA moze Win11 24h2?

No mam, a co z nim nie tak?

3 minuty temu, zozolek napisał(a):

3 tyg temu na kompilacji rozwaliło mi system, walczyłem 3 dni żeby kompa uruchomić, byłem pewień że proc padł.

Miałem farta, bo bez poprawki mikrochipu jechałem....

Przypomniało mi się, że mam dragons dogma 2 kupione na promce i po kdc 2 to wpadnie a ten monster do jesieni powinien być połatany.

Ja zadnej poprawki nie wgrywalem, gdzie to sie robi? Lece od kupienia na UV, a to problem z temperaturami byl, nie?

Opublikowano
Teraz, Tester Wrażeń napisał(a):

No mam, a co z nim nie tak?

Ja zadnej poprawki nie wgrywalem, gdzie to sie robi? Lece od kupienia na UV, a to problem z temperaturami byl, nie?

Ratuj sie póki możesz...  ja na uv też jechałem.

Strzeliło mi napięcie, wgraj update biosu i po sprawie.

Opublikowano
2 minuty temu, zozolek napisał(a):

Ratuj sie póki możesz...  ja na uv też jechałem.

Strzeliło mi napięcie, wgraj update biosu i po sprawie.

Mam wersje F22, to zle? 

Generalnie to procek do 100w mi tylko bierze z tego co pamietam, ustawilem w biosie 1,115v i na tym skonczylo sie moje UV, jestem laikiem - a zbilo mi to temperature prawie 20 stopni - myslalem ze git :P

Spoiler

8d379496-88fc-4552-a4e8-f5e4a7afdfdf.thumb.jpg.913be253f59284c1aea9461c470d72b1.jpg

Spoiler

09d3bb24-5b28-47e5-b787-c13528614013.thumb.jpg.a460cafac591313ba8c6b974e719db5d.jpg

Dobra widze, ze nie mam tej poprawki na pewno, no to probuje wgrac :|

@zozolek od razu F29 wgrac? Chat gpt mowi, ze moze bede musial pierw F27
https://www.gigabyte.com/Motherboard/Z690-UD-DDR4-rev-1x/support#support-dl-bios

Dobra udalo sie to ogarnac, dzieki @zozolek Zaraz zrobie sobie UV i zobaczymy co z tą gierą

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Mam wersje F22, to zle? 

Generalnie to procek do 100w mi tylko bierze z tego co pamietam, ustawilem w biosie 1,115v i na tym skonczylo sie moje UV, jestem laikiem - a zbilo mi to temperature prawie 20 stopni - myslalem ze git :P

Pokaż ukrytą zawartość

8d379496-88fc-4552-a4e8-f5e4a7afdfdf.thumb.jpg.913be253f59284c1aea9461c470d72b1.jpg

Pokaż ukrytą zawartość

09d3bb24-5b28-47e5-b787-c13528614013.thumb.jpg.a460cafac591313ba8c6b974e719db5d.jpg

Dobra widze, ze nie mam tej poprawki na pewno, no to probuje wgrac :|

@zozolek od razu F29 wgrac? Chat gpt mowi, ze moze bede musial pierw F27
https://www.gigabyte.com/Motherboard/Z690-UD-DDR4-rev-1x/support#support-dl-bios

Dobra udalo sie to ogarnac, dzieki @zozolek Zaraz zrobie sobie UV i zobaczymy co z tą gierą

ok, git że wgrałeś - bez poprawki jechałeś na farcie.  Napięcie mogło strzelić w każdym momencie bo płyta nie dawała mu żadnego kagańca.

Ja się prawie przejechałem, ledwo i do dziś nie wiem jakim cudem komp mi wstał . . .

od stałego lepiej wymusić offsetem na -0,10  - 0.15  i ew pl1 pl2 limity wbić i testować aż w smarku nie będzie zrzucać zegarów.

Edytowane przez zozolek
Opublikowano
1 minutę temu, zozolek napisał(a):

ok, git że wgrałeś - bez poprawki jechałeś na farcie.  Napięcie mogło strzelić w każdym momencie bo płyta nie dawała mu żadnego kagańca.

Ja się prawie przejechałem i ledwo i do dziś nie wiem jakim cudem komp mi wstał . . .

Po wgraniu F29 i ustawieniu takiego UV jak przedtem mój wynik w cinebench spadl z okolicy 24k na okolice 10k XD

Spoiler

image.thumb.png.1fc8c711ed65f4d70aa676f6aaee048e.png

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Po wgraniu F29 i ustawieniu takiego UV jak przedtem mój wynik w cinebench spadl z okolicy 24k na okolice 10k XD

Ukryj zawartość

image.thumb.png.1fc8c711ed65f4d70aa676f6aaee048e.png

a sprawdzałeś skoki napiecia przed poprawka ?

bo wynika, że sky is the limity był.

Edytowane przez zozolek
Opublikowano
2 godziny temu, zozolek napisał(a):

a sprawdzałeś skoki napiecia przed poprawka ?

bo wynika, że sky is the limity był.

Nie wiem UV na tym biosie to jest jakas porazka, nie idzie tego ustawić 

Na poprzednim biosie UV 23900 w cinebenchu i 76 stopni max

Na nowym biosie bez UV 22700 i temperatura kolo 90, a kazde UV konczy sie jakimis wynikami w stylu 11k, zaraz to jebne wszystko i wracam do tamtego biosu bo mnie pokurwi zaraz

Opublikowano (edytowane)

@Jaycob Zastanawiam mnie dlaczego ludzie tak bardzo boja sie uzyc generatora? W zasadzie to rozwiazuje on problem z wydajnoscia w tej grze. Ja u siebie odpalilem transformera z DLSSQ + FG, zablokowalem 80 FPS na 120hz monitorze i ciesze sie plynna rozgrywka, grajac na padzie nie odczuwam problemow z input lagiem.:thumbup: Chyba ze granie w taki sposob jest dla kogos "B" lub ma 8GB vramu %-)

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER
  • Upvote 1