Skocz do zawartości

Monster Hunter Wilds PC/PS5/Xbox Series

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Core gry jest świetne i wciągające. Im dalej jestem, tym lepiej. Od drugiego rozdziału poziom trudności nieco wzrósł i już raz musiałem powtórzyć walkę.

Zmieniam na młot, czas porobić jakieś soczyste unga bunga.:D 

• Upvote 1
Opublikowano

Nic specjalnego. Dopiero 5lv:

YDBm53.png

Za to kotek uroczo wygląda. 8:E

Głowna broń - bliźniacze ostrza, a dodatkowa to młot z żywiołem na porażenie.  Możecie mnie dodać, nick i ID wyżej - może dołączę. ;) 

• Like 2
Opublikowano

A gracie sami czy w coopie? Bardziej zależy mi na opiniach jak poziom trudności po skończeniu story, czy w ogóle jest sens grać samemu czy trzeba ze znajomymi / z randomami. Z tego co słyszałem to story akurat jest łatwe.

Opublikowano (edytowane)

Ja dopiero 3 level, giera fajna, ale ciezko, zeby gameplayowo mi nie siadlo, skoro jestem fanem MHW. Szkoda tylko tych bubli co tu się dzieją. Czasami obraz wygląda jakbym oglądał jakiś filmik na necie z tragicznym bitratem xd

1 minutę temu, Isharoth napisał(a):

A gracie sami czy w coopie? Bardziej zależy mi na opiniach jak poziom trudności po skończeniu story, czy w ogóle jest sens grać samemu czy trzeba ze znajomymi / z randomami. Z tego co słyszałem to story akurat jest łatwe.

Dużo nie przeszedłem, ale jest easy, gram sam

Edytowane przez Tester Wrażeń
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, Isharoth napisał(a):

Ja gram solo, bo chcę poznać wszystkie mechaniki, a nawet po 10 godzinach wciąż pojawiają się nowe. Raz ktoś do mnie dołączył (można ustawić, czy chcesz mieć misje publiczne, czy offline), ale nie zauważyłem dużej różnicy w gameplayu ani poziomie trudności. Był za to większy chaos. :D 
Do połowy drugiego rozdziału było łatwo, ale potem potwory zaczęły stawiać opór, zaliczyłem kilka "zgonów" i nawet oblałem dwie misje.

Zużywam na bieżąco apteczki i wspomagam się posiłkami i buffami, także nie uważam, aby było zbyt łatwo. 

W recenzjach pisali, że gra jest znacznie ułatwiona dla WETERANÓW, ale ja do nich nie należę. ;) 
Grałem tylko w Rise i widać w tej grze sporo ułatwień - na przykład automatyczne zbieranie surowców przez "robala” albo automatyczne prowadzenie do celu przez "ptaszysko”. Minimapa wyświetla wszystkie surowce na mapie...ale też nie ma problemu, aby to wszystko wyłączyć w opcjach. Generalnie muszę pochwalić opcję personalizacji, szczególnie interfejsu (HUD). Można zmienić bardzo wiele i dostosować wszystko pod siebie.

Edytowane przez Jaycob
  • Upvote 1
Opublikowano
10 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Wie ktoś kiedy bestie są zmęczone i gotowe do schwytania? Jaka ikonka za to odpowiada? 

Sapanie -> Slina z pyska/utykanie -> plaski puls -> czaszka na ikonce potwora na minimapie to juz pewnik ze zaraz dedówa, wiec pulapka rażąca, 2 bombki na łeb i elson

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Te negatywne opinie sa jak najbardziej zasadne. Optymalizacja gry, ktora wyglada srednio jak na gre z 2025, powinna byc zdecydowanie lepsza. Zarzadzaniem vramem jest karygodne, monster wpierdziela go jak orzeszki :) Streaming tekstur jest na poziomie wczesnej bety, przez co tekstury pojawiaja sie na naszych oczach po ruchu kamera %-) 

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
14 minut temu, Jaycob napisał(a):

Nie odstraszyło 43% negatywnych opinii? :E 

Nie, bo już jest 57%! :E 

Nie no, optymalizacja rzeczywiście jest żałosna, ale na moim kompie chyba nie będzie aż takich problemów. Naprawdę mam sporą ochotę żeby pograć. ;) 

Opublikowano
15 minut temu, Isharoth napisał(a):

Nie, bo już jest 57%!

To prawda, rośnie. Na premierę było zaledwie 35%. Widać, że gameplay jest silniejszy niż problemy z bugami i optymalizacją, ponieważ nie było żadnych łatek poprawiających wydajność.

Opublikowano

Mam kilka pytań:

1. Na co wydajecie kasę? Mam już ponad 100k i nie wiem, na co mógłbym przeznaczyć tyle pieniędzy. Najdroższe ulepszenia kosztują zaledwie 1500z.
  2. Jak używać ozdób pancerza?
  3. Czy można jakoś sprawić, aby inne bestie atakowały główny cel? W Rise można było ujeżdżać inne bestie i atakować główny cel. Brakuje mi tego tutaj.
  4. Jak rzucać bombami? 
Opublikowano (edytowane)

Z tą kasa tak jest, w world zebrałem prawie 100mln i nie miałem co z tym robić. No ale 100k to jeszcze nic, pewnie wydasz na lepszą zbrojke + full upgrade, im dalej tym drożej ale też większe nagrody
Wkładasz w elementy pancerza którą mają odpowiednie sloty, możliwe że na początkowym etapie/low rank nie ma jeszcze slotów na jewele

Edytowane przez Latest Trick
  • Like 1
Opublikowano

W sumie jak na grę z taką ilością graczy, to polskich materiałów o niej jest wyjątkowo mało. Z większych jutuberów to tylko Rock i Zagrajnik (z czego ten drugi zawsze zabiera się za takie produkcje). Zresztą widać też po zainteresowaniu na forum.

No i w sumie przypomniałem sobie, że u nas z reguły nie przepada się za japońskimi produkcjami. Też macie takie wrażenie? :) Co na świecie osiągnie sukces (zasłużony czy też nie), u nas przejdzie bez większego echa. Wszelkie MH, DMC, Niery, Persony, Metaphor... nawet jak zapytacie ludzi, którzy trochę w życiu pograli, to istnieje duże prawdopodobieństwo że nie będą w ogóle kojarzyć tych tytułów, już nie mówiąc o zagraniu w nie. Może serię Dark Souls i Eldena będą bardziej kojarzyć, ale też raczej w stopniu poniżej średniej światowej. Tym bardziej że akurat te gry mogą mieć dla co niektórych większy próg wejścia.

W sumie jestem ciekaw z czego to wynika, nawet szukałem czy ktoś w Internecie poruszał gdzieś ten temat, ale jedyne z czym się spotkałem to z pojedynczymi opiniami że polscy gracze wolą realistyczne gry i raczej nie przepadają za stylistyką jaka jest w japońskich grach.

• Like 1