Nie chcę oceniać kompetencji Ashy, bo jej nie znam, ale jeśli wierzyć w cokolwiek z jej listu powitalnego - wie, że to nie bardzo jej departament, więc ma zamiar uczyć się i po drodze niczego nie spierd... Mam nadzieję, że nie będzie się też za dużo wtrącać, forsując swoją wizję. Booty to doświadczony gość, w firmie od ponad 15 lat. Gdzie zajmował się różnymi rzeczami, ale jeśli ktoś ma nadzorować Xbox Game Studios, nie wiem czy jest obecnie lepszy kandydat.
Ostatecznie wszystko powyżej, z ust Bootego czy nowego CEO, to tylko słowa. Obietnice, które będą weryfikowane przez najbliższe lata i niestety nie ma żadnych gwarancji, że pod nowym kierownictwem Microsoft wróci do gry. Jest obecnie w dość specyficznej sytuacji, gdzie na dobrą sprawę nie musi nawet wydawać nowej konsoli, skupiając się na rozwijaniu GP, Cloud Gamingu i produkować multiplatformy przeznaczone również na platformy konkurencji. Chodzą oczywiście od dawna plotki o Magnusie, który ma być sercem nowego sprzętu, ale w obecnej sytuacji z pamięcią RAM, ciężko spodziewać się premiery w tym czy nawet kolejnym roku.
Rekomendowane odpowiedzi