some1 623 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) 8 minut temu, Kadajo napisał(a): Beznadziejna apka, to co pilotem zrobię w 5 sekund tutaj zabiera ponad 30 30 sekund włączasz/wyłączasz TV? Raz ustawiłem i tyle, TV włącza się ze startem komputera i wyłącza gdy wyłączam komputer albo od niego odejdę. Działa prawie jak monitor. Edytowane 7 Stycznia przez some1
Kadajo 8 551 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Nie no ja TV używam jako TV wiec pilot jest mi potrzebny nie tylko do on/off Ale i tak pilotem włączysz szybciej niż apka, bo do apki musisz podnieść smartfona, odblokować, odpalić apke i dopiero TV, zaznaczając ze w ogóle do sieci jesteś podłączony. Pilot biorę i wciskam przycisk, done Już pomijam fakt ze TV nie przechodzi w pełny tryb czuwania tylko jest ciągle z siecią podłączony, bo czeka na komendę A kiedyś przez to były problemy ze smartem, nie wiem czy LG to wreszcie ogarną. Chyba ze przez irde. Ale apka LG chyba tego nie ma, przynajmniej kiedyś nie miała.
Kadajo 8 551 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Najlepiej by było jakby PC wysyłał komendę przez HDMI tak jak robi to np. odtwarzacz płyt czy amplituner i uruchamiał TV. Karty graficzne chyba tego nie potrafią, ale nie jestem pewien.
some1 623 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia @Kadajo To nie jest apka na smatfona tylko na PC. Sama Włącza/wyłącza TV po wifi ze startem systemu. 1 1
Kadajo 8 551 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Nie żebym się czepiał, ale każdy TV LG ma taki mały Joystick jak się go wciśnie to się TV włączy, zazwyczaj w OLED'ach jest na środku pod ekranem, dosłownie na wyciągnięcie ręki
Fenrir_14 1 075 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 19 godzin temu, Kadajo napisał(a): Najlepiej by było jakby PC wysyłał komendę przez HDMI tak jak robi to np. odtwarzacz płyt czy amplituner i uruchamiał TV. Karty graficzne chyba tego nie potrafią, ale nie jestem pewien. Ja używam LG TV Companion i tv zachowuje się identycznie jak monitor, sam się uruchamia razem z pecetem i tak samo wyłącza. Oczywiscie po zadanym okresie bezczynności przechodzi w tryb uśpienia a wybudzasz klasycznie jak każdy monitor.
Spychcio 820 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia W dniu 7.01.2026 o 07:33, Doamdor napisał(a): @ODIN85 C6H 83" to może być to na co czekam:) Do tego ma mieć procesor z G6:)) Czekam na testy...
Spychcio 820 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia Nie spodziewałem się, że LG tak zaskoczy i da matrycę z G5 do C6. Tyle, że tylko do 77" i 83", ale mi to odpowiada.
Kadajo 8 551 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia Ja to wręcz odwrotnie, wolałbym w 77" matryce Evo a nie Tandem bo na bank będzie problem z bandingiem. Po prawie 10 latach mam znowu kupić Oleda z bandigniem ? Nie ma mowy A może to znak, znak aby olec 77" i kupić nowa 65"
Doamdor 2 497 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia 41 minut temu, Kadajo napisał(a): Ja to wręcz odwrotnie, wolałbym w 77" matryce Evo a nie Tandem bo na bank będzie problem z bandingiem. Po prawie 10 latach mam znowu kupić Oleda z bandigniem ? Nie ma mowy A może to znak, znak aby olec 77" i kupić nowa 65" To kup na wyprzedaży C5 77", przesiadka na ten sam rozmiar nie ma sensu.
Kadajo 8 551 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia Lepiej mieć 65 niż nie mieć nic. Lepiej nie mieć bandingu niż mieć. 1 minutę temu, Doamdor napisał(a): To kup na wyprzedaży C5 77", przesiadka na ten sam rozmiar nie ma sensu. Już chyba za późno bo są nieprodukowane.
Doamdor 2 497 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia (edytowane) @Kadajo Powinno jeszcze się coś pojawić do wiosny. Edytowane 13 Stycznia przez Doamdor
Gret 856 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia (edytowane) 9 minut temu, Kadajo napisał(a): Lepiej mieć 65 niż nie mieć nic. Lepiej nie mieć bandingu niż mieć. Już chyba za późno bo są nieprodukowane. Przecież masz 65. A Ty jeszcze nie oglądasz hdr to w ogóle po co Ci nowy? Edytowane 13 Stycznia przez Gret
Spychcio 820 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia Ja robię przesiadkę z 65" QLEDa FALD na 83" C6H. Odległość od oczu do TV to 3,5m Oby tylko testy dobrze wyszły:)
Kadajo 8 551 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia Ja mam 1.8m wiec większy ekran jak 65" to czysta fanaberia. 1
Gret 856 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia 5 minut temu, Kadajo napisał(a): Bo ten zaczyna zdychać ? Jak to? Co z nim?
Kadajo 8 551 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia Powoli postępująca delaminacja panelu i problemy z zasilaniem.
Rekomendowane odpowiedzi