Skocz do zawartości

Horizon Forbidden West - PS5, PC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

@GordonLameman Mi bardziej chodzi o to ze jesli nawiazujemy do jakiejs kultury to nalezy to zrobic z szacunkiem. Nie mam nic do innych ras, ale to tak jakby Mieszka I przedstawili jako czarnoskorego mezszczyzne. No ni w zab mi to nie pasuje do siebie. 

Oho, czyli w nowego AC kolega raczej nie zagra ;) 

Opublikowano

Co to za murzyn przyczepił się od początku rozrywki do Aloy? Przecież on w ogóle nie pasuje do tej gry. W ogóle nie da się słuchać jego gadania, a polski dubbing w ogóle nie pasuje do jego murzyńskiej rasy :smiech:

Opublikowano
6 minut temu, Alek_M napisał(a):

Co to za murzyn przyczepił się od początku rozrywki do Aloy? Przecież on w ogóle nie pasuje do tej gry. W ogóle nie da się słuchać jego gadania, a polski dubbing w ogóle nie pasuje do jego murzyńskiej rasy :smiech:

Muszą to dawać w każdej grze żeby płaczu potem nie było:Crash:

Opublikowano
17 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

@GordonLameman Mi bardziej chodzi o to ze jesli nawiazujemy do jakiejs kultury to nalezy to zrobic z szacunkiem. Nie mam nic do innych ras, ale to tak jakby Mieszka I przedstawili jako czarnoskórego mężczyznę. No ni w zab mi to nie pasuje do siebie. 

A czemu sportretowanie Gai - maszyny w świecie science fiction, jako czarnoskórej miałoby oznaczać brak szacunku? 

A poza tym - w takim układzie czemu Jezusa i Maryję przedstawiają jako całkowicie białych? :) 

Opublikowano (edytowane)

@GordonLameman Odpowiedzialem Ci juz wczesniej. Tworcy ewidentnie nawiazuja do greckiej bogini, wiec jesli juz dotykamy czyjejs kultury, to zrobmy to porzadnie. Nawet stroj tej postaci nawiazuje do szat, jakie noszono w starozytnej Grecji. Widziales kiedys obraz lub rzezbe greckiego bostwa z afrykanskimi rysami? Ja nie widzialem. Zapytaj sie ksiedza dlaczego Jezus ma tyle roznych wygladow, czasem maluja go jako Azjate, innym razem jako Afrykanina, a bywa tez, ze jako Europyjczyka. Mysle ze bierze sie to z tego ze Jezus jest zbawicielem wszystkich narodow, dlatego ma tyle twarzy, symbolika taka.

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER
Opublikowano (edytowane)

Mam problem z wyzwaniem na arenie "niszczycielka" Ni uja nie idzie tego wykonwać nawet jak korzystam z poradnika. Już .... dostaję na maksa.

Okej udało się!

Kurde w tej grze to normalnie dominuje czarna rasa. Przegięcie.

Edytowane przez Crew 900
  • Confused 1
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Czemu o tej grze tak cicho było na PC ? W jedynkę grało mi się świetnie, teraz odpaliłem drugą część, tak jak przerywniki filmowe i grafika w nich jest obłędna tak sama gra mi nie urywa i wygląda po prostu biednie, zdecydowanie widać że to gra robiona na PS4. 

Opublikowano (edytowane)

Grając na PS4 miałem nadzieję, że na PS5 wygląda lepiej, bo wydawało mi się, że jedynka sporo lepiej wyglądała od niej na PS4.

Ogólnie próbowałem wtedy ze dwa razy i totalnie nie chciało mi się w nią grać. Nigdy już nie wróciłem i nie mam ochoty.  

A może jednak warto? Jedynką byłem zachwycony, dwójka była brzydka dla mnie. Może na PC warto się przełamać?

Edytowane przez j4z
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, j4z napisał(a):

Grając na PS4 miałem nadzieję, że na PS5 wygląda lepiej,

I wyglada lepiej :hihot:

10 godzin temu, MrKetiw napisał(a):

Czemu o tej grze tak cicho było na PC ? W jedynkę grało mi się świetnie, teraz odpaliłem drugą część, tak jak przerywniki filmowe i grafika w nich jest obłędna tak sama gra mi nie urywa i wygląda po prostu biednie, zdecydowanie widać że to gra robiona na PS4. 

Jedna z najladniejszych gier na PC wyglada biednie ?? odwaznie ;D

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
10 godzin temu, j4z napisał(a):

Grając na PS4 miałem nadzieję, że na PS5 wygląda lepiej, bo wydawało mi się, że jedynka sporo lepiej wyglądała od niej na PS4.

Ogólnie próbowałem wtedy ze dwa razy i totalnie nie chciało mi się w nią grać. Nigdy już nie wróciłem i nie mam ochoty.  

A może jednak warto? Jedynką byłem zachwycony, dwójka była brzydka dla mnie. Może na PC warto się przełamać?

Masz dokładnie tak jak ja, jedynką byłem zachwycony a od dwójki odbiłem się na premierę ale jeszcze raz wczoraj zainstalowałem ale serio słabo wygląda ta gra :/ Naj

1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

I wyglada lepiej :hihot:

Jedna z najladniejszych gier na PC wyglada biednie ?? odwaznie ;D

Najładniejsza w przerywnikach filmowych chyba, jak latam po mapie to popupy, brak cieni i jakieś takie jałowe to wszystko. Odpalam RDR2 który jest (!) 5 lat starszą grą i mam opad szczęki nadal. 

Opublikowano (edytowane)

To moze jakies bledy masz?? jakie poupy ?? jaki brak cieni ? W dodatku gra ma z jedne z najladnieszych textur w grach . A przerywniki niczym nie odbiegaja od gry bo wszytsko jest na silniku gry. 

Swiatlo ,cienie , wolumetria, textury, zalesienie, chmury, lod ma jende z najlpeszych w grach, czasteki to nie wiem czy znajdziesz druga taka gre pod tym wzgledem ;)  Ta gra bije 99% gier pod katem grafiki na dzis dzien. 

39 minut temu, MrKetiw napisał(a):

Odpalam RDR2 który jest (!) 5 lat starszą grą i mam opad szczęki nadal.

napewno :hihot: 

Nie mam swoich zdjec juz bo byly na pclab ale podrzucam z remasterka bo to ten sam silnik ;) 

jak to jest bida to ja nie mam pytan ;D

https://www.flickr.com/photos/screenfeast/albums/72157715477855748/page1

A dwojeczka jest jeszcze bardziej dokokszona ;) ten widok jak sie zjezdzalo tym wozkiem na linie to byl po prostu opad szczeny bo w zadnej grze nie ma takich chmur i wolumetri.

https://www.rpgfan.com/gallery/horizon-forbidden-west-screenshots/

Edytowane przez Phoenix.
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

W czym jak w drugiej czesci podciagneli wszystko to co kulalo w jedynce, oczywiscie nie mowie o idealnym poziomie ale na kazdym kroku dwojka jest lepsza od jedynki :D 

Faktem, jest ze jedynka odkrywa lore i to jest ciekawe, bo dwojka juz wrzuca nas do znanego swiata i nie ma takiego odkrywania kart.

Edytowane przez Phoenix.