Skocz do zawartości

Clair Obscur: Expedition 33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wyszedłem w morze, a tam jakiś wielkolud, więc podpłynąłem z nadzieją, że będzie miły i nie silny, ale mam 25lvl i poskładał mnie jak chciał, atakował po 4 razy pod rząd, każdy z 3-4 kombo. Pal licho może bym podszedł do niego, ale nawet kilka tysięcy dmg nic mu nie robi, to bym walczył z 2-3 godziny i to na łatwym jest nie do zrobienia.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
5 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Przedostatni boss miał taki czar co sprawiał że leczenie zadawało obrażenia.

Jeden z Chromatycznych nakłada skazę i zbija wszystkim postaciom HP do 1.

@musichunter1x

Nie, mimy są akurat proste. Mają tylko dwa ataki, łatwe do uniknięcia. Wystarczy je przełamać, a potem jest już z górki. Za to jest boss w Outerworldzie, na wodzie - ponad 2 miliony HP. Polecam na Ekspercie. :E 

2 minuty temu, Reddzik napisał(a):

atakował po 4 razy pod rząd, każdy z 3-4 kombo.

Niestety muszę Cię zmartwić - im mniej ma HP, tym dłuższe kombosy lecą. :E  Przynajmniej nagroda jest konkretna.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Jaycob napisał(a):

Nie, mimy są akurat proste.  Wystarczy je przełamać

w Outerworldzie, na wodzie - ponad 2 miliony HP. Polecam na Ekspercie. :E 

Właśnie już zauważyłem że jednak chodzi wam o co innego, bo wdepnąłem w jakieś wielkoludy różnego typu. :E

Liczyłem na to, że mim to taki wróg gąbka na test wytrwałości, ale jednak przełamanie anuluje jego umiejętności.

Też gram na eksperckie i zaczynam rozumieć dlaczego jest automatyzacja QTE, ale uniki pięknie ożywiły ten gatunek. Gra często zapisuje i można biegać na pałę i testować wrogów, bo punkt kontrolny zawsze jest niedaleko.

Opublikowano
9 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Gra często zapisuje i można biegać na pałę i testować wrogów, bo punkt kontrolny zawsze jest niedaleko.

Pisałem już wyżej.

Przed walką wystarczy wejść do ekwipunku, zmienić broń i od razu wrócić do tej samej - gra się wtedy zapisuje. Nie trzeba latać od flag.

Brakuje mi też przycisku "repeat”. Po co męczyć gracza do końca tury, skoro wiadomo, że przegrał? Metaphor: ReFantazio rozwiązał to dużo lepiej.

To samo z przeciwnikami niskiego poziomu, którzy atakują, trzeba wchodzić w walkę, choć padają na hita. W Metaphorze takich po prostu się eliminuje bez trybu walki. Dużo płynniej to działa.

• Thanks 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Polecam spędzić trochę czasu w obozie z innymi postaciami z dwóch powodów. Po pierwsze, można dowiedzieć się więcej o nich samych oraz o lore gry. Po drugie, osiągnięcie 4 poziomu relacji odblokowuje dodatkowe umiejętności.

1 godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Który masz lvl i ile masz kasy?

62lv/175k

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Nie trzeba latać od flag.

Brakuje mi też przycisku "repeat”. Po co męczyć gracza do końca tury, skoro wiadomo, że przegrał? Metaphor: ReFantazio rozwiązał to dużo lepiej.

Do flagi i tak biegam głównie po leczenie, ale dzięki za trik z bronią 

Zamiast "repeat" można ogłuszyć przeciwników i pobiec dalej. Strzał unieruchamia ich na kilka sekund i używałem tego do zbliżenia się, a gdy wróciłem do wcześniejszych lokacji, to do omijania wrogów.

Nie wiem czy w Metaphor też odnawiali się przeciwnicy.

A wracając do wrażeń...

Ciągle czymś mnie zaskakuje ta gra i jednak nie ma co dumać na początku, bo kolejne rzeczy dochodzą, które zmieniają możliwości. Teraz wpadł mi ten losowator ładunków w broni.

Takie gry mogłyby dodać darmowe resety postaci do jakiegoś poziomu, aby można było testować podstawy, a tak to kisi się zasoby od resetów.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
9 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Polecam spędzić trochę czasu w obozie z innymi postaciami z dwóch powodów. Po pierwsze, można dowiedzieć się więcej o nich samych oraz o lore gry. Po drugie, osiągnięcie 4 poziomu relacji odblokowuje dodatkowe umiejętności.

62lv/175k

No to strasznie jest słabe że masz pewnie z 60h a tylko 10lvl więcej niż ja:E

8 godzin temu, Jaycob napisał(a):

150 kontr. :E 

To ten boss co tylko kontrami można go pokonać?

Opublikowano (edytowane)

Gram na poziomie Ekspert i często powtarzam walki, stąd więcej czasu poświęcam i mam wrażenie, że doświadczenie zdobywane po nich jest takie samo, jak na niższych poziomach (łatwym lub normalnym). Co faktycznie jest słabe - nagroda za wyższy poziom trudności powinna być większa, chociażby w postaci dodatkowego expa.

Weź jeszcze pod uwagę, że z każdym poziomem trzeba zdobywać coraz więcej doświadczenia, żeby wbić kolejny level, i na tym etapie fabularnym to już naprawdę leci jak krew z nosa. Do tego wszystkie dostępne poboczne miejscówki mam już wyczyszczone (nie mam jeszcze odblokowanego latania i nurkowania), więc opcje są mocno ograniczone.

Tak, chodzi mi o tego bossa przypominającego kamień - atakuje ciągle w ten sam sposób, a z każdą turą wydłuża swoje kombosy. Co ciekawe, poddaje się, gdy zbijemy mu życie do połowy.

:E 

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano
Godzinę temu, tomek25 napisał(a):

Ja dopiero jestem na początkach gry, czyli później jest coraz trudniej?

Co chwilę się zmienia. Łatwo trudno łatwo:E

1 godzinę temu, Jaycob napisał(a):

W końcu:

Dawaj znaka czy 150k przekraczasz.

Opublikowano
1 godzinę temu, Pavel87 napisał(a):

Teraz to będziesz kosił

A no. To nie to samo co 9999:

Zrzut-ekranu-23.png

Na razie mam to ustawione tylko na jednej postaci. Muszę odblokować dla wszystkich. Teraz damage będzie szedł w miliony.  :E