Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Co jak co ale grind do założenia pierwszej firmy jest bardzo męczący. Robisz te same nudne misje i dostajesz raptem 1k hajsu. Żeby założyć firmę musisz mieć jakoś 25k albo nieco więcej. Więc 25 misji (o ile nie zrobisz jakiegoś certyfikatu za 5-20k to znowu się cel oddala). 

A potem jak już masz swoją firmę to zarobić kasę nie jest problemem. Więc jakby ktoś się zastanawiał, to nie robić certów, tylko od razu zbierać na firmę.

Pomijam fakt że trafiłem na dwie misje, których wykonać się nie da, chyba że pominiesz pewne fazy, bo samolot stoi między drzewami...

Edytowane przez galakty
Opublikowano (edytowane)

A tutaj rzadki widok dorosłego osobnika ochraniającego ciałem swoje młode. 

MicrosoftFlightSimulator2024-1.1.9.02024-11-2621-01-42-295.thumb.jpg.e05ed4c55fca7be3c25dd509bcf889ba.jpg

8 minut temu, Kadajo napisał(a):

Ja nienawidzę MP, same osły. Wole Live Traffic.

Ja w FS gram BARDZO casualowo, po prostu startuje, lecę, ląduję, end of story. Nie mam czasu w życiu uczyć się wszystkiego w grze, gram na padzie od Xa i musi mi to starczyć. I pewnie też dlatego MP mi styka ;) 
Choć nie ukrywam bardzo bym chciał poznać podstawowe mechaniki, rozpoczynać rejs z ATC, dostosowywać się do poleceń itd. od A do Z, może kiedyś, przy FS2050 jak będę na emeryturze ;) 

Edytowane przez MJRegul
  • Haha 1
Opublikowano

Jak już gracie z MP to warto sobie ustawić ich na "Live" w panelu pogody, wtedy ograniczycie się do teoretycznie bardziej ogarniętych graczy, ale wtedy minusem jest brak możliwości zmiany pogody.

• Like 1
Opublikowano

MP to podstawa :D Ja zawsze latam z graczami i pogodą live.

Godzinę temu, MJRegul napisał(a):

Ja w FS gram BARDZO casualowo, po prostu startuje, lecę, ląduję, end of story. Nie mam czasu w życiu uczyć się wszystkiego w grze, gram na padzie od Xa i musi mi to starczyć. I pewnie też dlatego MP mi styka ;) 

Kup sobie prosty HOTAS, w 5 minut ogarniesz i można o wiele fajniej latać bez żadnego ATC.

A jak zobaczysz MSFS w VR to zmiecie z planszy :D

2 godziny temu, MJRegul napisał(a):

W tej chwili siedzę na SXM i obserwuję jak 10 osób ląduje, startuje, lata wokoło i to z całkiem niezłym fps jak na mojego kompa powiem Wam. 
SXM na 24 nie żyje, nic się nie dzieje a fps na podobnych ustawieniach niższe o 30%...

Bo utknąłeś na jednym lotnisku a wszyscy latają po świecie w karierze na wiochach i lądują w polach :D

Opublikowano
17 minut temu, Wu70 napisał(a):

Bo utknąłeś na jednym lotnisku a wszyscy latają po świecie w karierze na wiochach i lądują w polach :D

Nie tam, SXM okazał się mocno oblegany w FS24 tylko mi zapora blokowała dostęp do netu w grze 8:E