Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 803
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
W dniu 13.09.2025 o 19:55, caleb59 napisał(a):

Boże święty, a Wy jeszcze z kamilkiem w jakiekolwiek dyskusje wchodzicie. :hihot:

Przecież on jawnie wącha się z kacapami !!! :doopa: Choćby gry byly po zlotówkę, nie dam zarobić ruskowi !!! :dupa::fuck:

W dniu 13.09.2025 o 19:12, DITMD napisał(a):

Ja nawet do tego etapu nie doszedłem, zobaczyłem cyrylicę na stronie i dałem sobie spokój :lol2: 

I prawidlowo, brawo :piwko:

Edytowane przez maras2574
Opublikowano

Nie wiem jak u innich, ale wgrałem najnowsze dedykowane stery od Nv, dałem ustawienia wysokie w 4k, a mimo to mam spadki do 30fps w labolatorium. Co ciekawe, karta nawet nie leci na 50%, procek się nudzi. Sprawa jest lepsza po wyjściu, gpu pod korek, momentami cpu też, ale dlss jakby nie działało, bo nie widzę poprawy. Wgrałem najnowsze biblioteki dlss, ale ewidentnie coś tu ubija wydajność lub jest do grubej poprawki.

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, PaVLo napisał(a):

Nie wiem jak u innich, ale wgrałem najnowsze dedykowane stery od Nv, dałem ustawienia wysokie w 4k, a mimo to mam spadki do 30fps w labolatorium. Co ciekawe, karta nawet nie leci na 50%, procek się nudzi. Sprawa jest lepsza po wyjściu, gpu pod korek, momentami cpu też, ale dlss jakby nie działało, bo nie widzę poprawy. Wgrałem najnowsze biblioteki dlss, ale ewidentnie coś tu ubija wydajność lub jest do grubej poprawki.

Użyj tstawień domyślnych grafiki. Jak trafisz do Ratusza wszystko się znormalizuje. Ja gram w 4k z DLSS Q bez FG + wszystko na maksa. Z LOD 250 mam ok 90 fps i gra jest płynna. 

DL źle reaguje na grzebanie w grafice - w wielu przypadkach po zmianach trzeba uruchomić grę ponownie a najlepiej kompa, co przy okazji zminimalizuje stutter.

Edytowane przez tgolik
  • Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, PaVLo napisał(a):

Nic takiego nie miało u mnie miejsca na dedykowanych sterach. Czy już są nowsze?

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, tgolik napisał(a):

Użyj tstawień domyślnych grafiki. (...)

Spróbuję i zobaczę, ale obecnie raczej nie ma spadków, jednak sprzęt ciśnie pod korek.

15 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Nic takiego nie miało u mnie miejsca na dedykowanych sterach. Czy już są nowsze?

Stery najnowsze 581.29, w których są jakieś triki dla DL:TB.

Coś chyba przesadziłem z ustawieniami, ale podstawka na takich leci z dlss bez problemu :hmm:

Edytowane przez PaVLo
Opublikowano
26 minut temu, PaVLo napisał(a):

Nie wiem jak u innich, ale wgrałem najnowsze dedykowane stery od Nv, dałem ustawienia wysokie w 4k, a mimo to mam spadki do 30fps w labolatorium. Co ciekawe, karta nawet nie leci na 50%, procek się nudzi.

DirectX 11 używasz? %-)

Opublikowano

Nie no, chyba z automatu DX12 odpala, ale te spadki to mnie zdziwiły i będę falej szukał przyczyny :hmm:

Poza tym to kolejna gra, która miesza mi z ustawieniami rgb klawiatury i nie działa wyłączenie sterowania w opcjach gry :sciana:

Opublikowano
2 godziny temu, PaVLo napisał(a):

Nie no, chyba z automatu DX12 odpala, ale te spadki to mnie zdziwiły i będę falej szukał przyczyny :hmm:

Poza tym to kolejna gra, która miesza mi z ustawieniami rgb klawiatury i nie działa wyłączenie sterowania w opcjach gry :sciana:

Pamiętam jak przed laty, oprogramowanie Razera ścinało mi wydajność Dooma 2016.

• Upvote 1
Opublikowano

Gram w trybie trudności Fabularny i ta gra normalnie miażdży mnie stopniem trudności, a właściwie słabością na obrażenia i wytrzymałością bohatera. Gra się przez to ciężko, a przy tym ilość zombiaków jak na to miasteczko, przeczy logice, one są wszędzie i pojawiają się znikąd, psując tym samym klimat świata po zagładzie ludzkości :kwasny:

Za to podoba mi się, przynajmniej na początku, że nie zdobywamy masy przedmiotów i często wykorzystujemy je do działań bieżących, zamiast mieć na wszystko, w tym na ulepszenia. No i oprawa trzyma poziom, jednak cały czas walczę ze spadkami wydajności, i chyba wrócę do wcześniejszych sterów :heu:

Opublikowano
4 minuty temu, PaVLo napisał(a):

Gram w trybie trudności Fabularny i ta gra normalnie miażdży mnie stopniem trudności, a właściwie słabością na obrażenia i wytrzymałością bohatera. Gra się przez to ciężko, a przy tym ilość zombiaków jak na to miasteczko, przeczy logice, one są wszędzie i pojawiają się znikąd, psując tym samym klimat świata po zagładzie ludzkości :kwasny:

Za to podoba mi się, przynajmniej na początku, że nie zdobywamy masy przedmiotów i często wykorzystujemy je do działań bieżących, zamiast mieć na wszystko, w tym na ulepszenia. No i oprawa trzyma poziom, jednak cały czas walczę ze spadkami wydajności, i chyba wrócę do wcześniejszych sterów :heu:

dodaj do tego jeszcze to cholernw chwytanie zomniaków z 3m...

a co do technikaliów, na 4090 słabo śmiga? łolaboga... czytałeś nius aby nie grać z FG i Reflex bo coś tam nie działa i faktycznie mimo większej liczby FPS czuć rwanie.. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Nie, ja gry kupuję za ułamek ceny w dniu premiery. ;)

Nie wiem gdzie ty je dostajesz za ułamek ceny skoro klucze są w takiej samem cenie jak ze steam lub wyższej. 

Pochwal mi się swoim profilem steam. 

Edytowane przez Crew 900
  • Upvote 1
Opublikowano
7 godzin temu, PaVLo napisał(a):

Jedyna trudność to brak apteczek. Poświęć ze 2h na grind i miej ich najmniej 30 przed każdą misją.