Death Stranding
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez tgolik · Opublikowano
RR chyba psuło wygląd twarzy ale było konieczne w PT. Muszę spróbować na tym presecie M. -
Przez SylwesterI. · Opublikowano
przeszło test i tak u mnie teraz to wygląda No i te transfery wyraźnie niższe -
Przez lukadd · Opublikowano
Ja mam na auto nastawy AMD 160W max, ale nastaw MB i tak nie puszcza więcej niż 160W. Soc, vid, vdd u mnie wszystko było git, teraz też jest na nowej sztuce. -
Przez Send1N · Opublikowano
Nie grać w aidę jak panowie tutaj reklamują Unikać płyt asrocka -
Przez SuLac0 · Opublikowano
oczywiscie, ze kwestie technologiczne metalurgii, jakosc materialow to kluczowa sprawa. produkty chinskie to skrajnosci, tylko dlaczego z gory zakladamy, ze ta nagorsza jakosc trafia wlasnie "tam" ? dlatego tez napsialem, ze "nie widze wiec powodu na ten moment". nie zakladam z gory najgorszego scenariusza i nie staram sie patrzec na produkty chinskie z perpektywy tylko stereotypowych skrajnosci. przyklad aluminium. chiny dostarczaja ok 60% swiatowego jego zapotrzebowania. od jakosci do widelcy, po jakosc lotnicza/kosmiczna. pewien jestem, ze w silnikach chinskich, nie mam aluminium jakosci lotniczej, ale dlaczego mam zakladac, ze bedzie to aluminium do widelcy? nie twierdze, ze chinskie silniki beda robic jakies mln przebiegi, uwazam tylko, ze nie beda tutaj jakos szczegolnie odbiegac od swojej "konkurencji" jezeli chodzi o baterie, to chinczycy sa tutaj liderami. CATL/BYD to tez grubo poand 50% globalenej produkcji, a nasz umiarkowany klimat nie jest tutaj zadnym wyzwaniem dla baterii. nasz kraj to nie mrozna skandywania, albo sloneczna kalifornia, a mimo wszysto tam nadal jezdzi wiecej EV niz u nas. w chinach baterie maja gorsze warunki niz my u siebie baterie/ogniwa zabija glownie wysoka temp i ilosc cykli ladowania/rozladowania, i zaryzykuje tutaj stwierdzenie, ze obecnie chinczycy przykladaja wiecej uwagi do samego bezpieczenstwa ogniw, niz ich pojemosci/wydajnosci - np. BYD blade a CATL? "Only CATL batteries have never been replaced" https://en.esplaza.com.cn/index.php/2025/12/30/morgan-stanleys-latest-research-battery-degradation-management-is-a-key-determinant-of-energy-storage-project-returns/
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi