Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, kubikolos napisał(a):

potwierdzil wszystko co pisal @Kamiyanx ;)

True prawaczku, true. Jesteście tacy sami i stąd poparcie dla rosji, a poniekąd i islamu - patriarchat. A to co napisałem w cytacie udowodniłem badaniami wcześniej, więc jedyne co tu robisz to popierasz co ci wygodne, a nie to co jest zbadane. Jak chcesz płakać że samotni są najczęściej zradykalizowani to daj badania przeciwne temu a nie tylko pisz "potwierdził" bo ci się wpis podoba. Potwierdź to mądrzej, daj źródło do tego co zbadane. A to że ci się coś podoba bo macie podobne myślenie i tylko tyle. Swój do swego. Toksyczne baby też się popierają co nie oznacza że są autorytetem.

Godzinę temu, kubikolos napisał(a):

przeciez ewolucja wlasnie nie podtrzyma teorii ktore glosisz ;) organizm sam sie naprawi, musi przetrwac

Organizm podtrzymywany jest mądrością geniuszy. Ale rozumiem macie się za takich, spoko. Zbawcy świata, ale bez osiągnięć i bez partnerek z którymi umieją budować związki. No chyba że państwo im nakaże być tradycyjnymi, to będą obrońcami i rycerzami i utrzymywać. Jasna sprawa. Że też nie chcą wbrew wam tego wprowadzić, chcą doprowadzić do zagłady. A zaczęli od covidu :( potem feminizm i incel się stworzył który chce kochać kobietę, a nie może. Szkoda że miłość utożsamia albo z seksem albo z byciem niewolnicą dla niego. Miłość jak po psie. Niestety dla was powtórzę, statystyki są nieubłagane, 80% mężczyzn jest w związkach, 10% się bawi i ma w dupie to, a reszta to samotnicy bo mają swój problem do którego nie chcą się przyznać i zwalają to na kobiety.

Godzinę temu, nozownikzberlina napisał(a):

apropo keller, bo coś tam chrzaniłeś o postępowym myśleniu i tolerancji lewicy kilka postów wcześniej

https://nczas.info/2025/11/26/11-latka-miala-spac-z-kolezanka-zmuszono-ja-do-spania-z-transem-wladze-szkolne-chcialy-zatuszowac-sprawe/

obraz.png.788e5e4527299d5a6c5a3bb7f08d934b.png

zdecydowanie wolę być zacofanym prawakiem incelem xDDDDDDDD

Już mówiłem, łatki z czapy mnie nie interesują. Ani nie jestem tolerancyjny dla wszystkich jak wmawia się lewakom (np. dla pedofili może jeszcze im klaskać?), ani empatycznym liberałem dla wszystkich - to głupota empatyzowac np z przemocowcami albo odbierajacymi prawa. Również nie interesuje mnie skrajny postęp typu drag kłin w szkołach. Gdybym napisał że oni są super to się odnieś do tego, ale zamiast do moich słów się odnosić to lepiej mi przypisać że ja to pochwalam. Nie, reforma edukacji moim zdaniem ma być totalnie naukowa, ale z nauką psychologii, by uczyć również żyć w związkach i między ludźmi. A nie tylko 2+2 ile jest. Więc ja nie jestem ani za patriarchatem co jest domeną skrajnej prawicy (chyba?) ani za tymi skrajnymi lewakami. W centrum masz to co pisałem, prawa człowieka, edukację nie ideologiczną, naukowość, wolność do protestów, równość szans dla płci i tak dalej. Drag kłin mogą reprezentować max artystów jakiegoś tam gatunku, ale nie w szkołach bo to nic nie wnosi. Jak chcieli uczyć tolerancji dla homo to na pewno nie tak. Ale też nie każdy drag to homo, więc to też się nie spina. Dla mnie to prowokacyjność. Tolerancję dla homo wyraża Trzaskowski - mówił że oni są jak my, tylko mają inne preferencje. Jeden lubi rybki, a ktoś inny lwy. jeden blondynki , inny brunetki. Jeden grochówę, inny pierogi. Nie należy tępić tych którzy nie krzywdzą innych a są w mniejszości. Daj żyć innym - taka dewiza jest ok.

Edytowane przez Keller
  • Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
2 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a):

ale sam uwielbiasz łatki przypinać, no to jak to jest?

Łatki z czapy jak wmawianie mi że jestem tolerancyjny NA WSZYSTKO I WSZYSTKICH, to coś innego niż łatka prawaka którą przypisuję tym którzy... no cóż, choć raz pokazali że się mylę i nimi nie są?

Opublikowano
42 minuty temu, Keller napisał(a):

True prawaczku, true. Jesteście tacy sami i stąd poparcie dla rosji, a poniekąd i islamu - patriarchat. A to co napisałem w cytacie udowodniłem badaniami wcześniej, więc jedyne co tu robisz to popierasz co ci wygodne, a nie to co jest zbadane. Jak chcesz płakać że samotni są najczęściej zradykalizowani to daj badania przeciwne temu a nie tylko pisz "potwierdził" bo ci się wpis podoba. Potwierdź to mądrzej, daj źródło do tego co zbadane. A to że ci się coś podoba bo macie podobne myślenie i tylko tyle. Swój do swego. Toksyczne baby też się popierają co nie oznacza że są autorytetem.

Teraz to mnie szczerze rozbawiłeś. Trafiłeś kulą w płot tak bardzo, że aż wyszła ona drugą stroną.

1) Logika na poziomie przedszkola.

Twoje rozumowanie wygląda mniej więcej tak:

Ty lubisz tradycyjną rodzinę -> W Rosji/Islamie lubią tradycyjną rodzinę -> Ty jesteś za Rosją/Islamem.

Serio? Idąc tym torem: Hitler lubił psy i budował autostrady -> Ty lubisz psy i jeździsz autostradami -> Jesteś nazistą.

Rozumiesz już, jak bardzo infantylny jest to argument?

Dla twojej wiadomości – jestem ateistą i rusofobem. Brzydzę się wschodnim despotyzmem tak samo jak islamskim fanatyzmem.

Ale wiesz, co jest najlepsze? To właśnie ja bronię cywilizacji łacińskiej (Zachodniej), opartej na rzymskim prawie i silnej rodzinie. To ten model zbudował potęgę Europy.

Ty natomiast promujesz model, w którym Zachód wymiera, słabnie i pogrąża się w chaosie tożsamościowym. Zgadnij, kto się z tego najbardziej cieszy? Właśnie Putin i Imamowie. Oni zacierają ręce, patrząc, jak twoja nowoczesna ideologia niszczy naszą demografię od środka. Więc jeśli ktoś tu jest pożytecznym idiotą wschodu – spójrz w lustro.

2) „Udowodniłem badaniami”.

Niczego nie udowodniłeś. Rzuciłeś anegdotę o swojej mamie i kilka ogólników o tym, że „kiedyś też było źle”.

Ja podałem ci twarde fakty:

1. Korelacja aktywizacji zawodowej ze spadkiem dzietności (dane OECD).
  2. Luka dzietności (chcą vs mają).
  3. Epidemia samotności w społeczeństwach liberalnych.

To, że nazwiesz swoje opinie „badaniami”, nie sprawia, że stają się nauką.

3. Radykalizacja samotnych mężczyzn.

Pytasz o źródła? Proszę bardzo!

Wystarczy spojrzeć na socjologię ruchów ekstremistycznych. Radykalizacja ZAWSZE bierze się z wykluczenia i braku perspektyw.

Tradycyjny model (małżeństwo) pacyfikował mężczyzn – dawał im cel, żonę, dzieci i odpowiedzialność. Mężczyzna, który ma rodzinę na utrzymaniu, nie ma czasu na rewolucje i wojny.

Twój model tworzy rzesze samotnych, sfrustrowanych facetów bez celu w życiu (inceli, o których tak piszesz). To właśnie ta grupa jest beczką prochu. Więc znowu – to twój system generuje zagrożenie, a tradycja je łagodziła.

Chciałeś mnie obrazić Rosją i Islamem, a tylko pokazałeś, że kompletnie nie rozumiesz geopolityki ani funkcji społecznych. Ja chcę, żeby Zachód przetrwał. Ty proponujesz model, przez który za 100 lat na tych ziemiach faktycznie będzie panował Islam – bo natura nie znosi próżni, a my po prostu wymrzemy.

Opublikowano
56 minut temu, Keller napisał(a):

True prawaczku, true. Jesteście tacy sami i stąd poparcie dla rosji, a poniekąd i islamu - patriarchat.

(...)

Już mówiłem, łatki z czapy mnie nie interesują. 

Tak, to jest razem w 1 poscie

to:

2 godziny temu, Keller napisał(a):

Jak nie, to wiemy że wasze poglądy biorą się z samotności i tkwienia w bańkach redpilla czy innych bzdur szurów.

Nie wiem na prawde jak to skomentowac. Bardzo wiarygodna postawa, taka... stala ;) 'walk the talk', bo narazie to sam sobie przeczysz.

Opublikowano
36 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Tak, to jest razem w 1 poscie

No wiadomo że do mnie łatkę przypiąć typu tolerancyjny dla wszystkich, nawet dla pedofili to jest ok, z kolei do nich przypiąć rosję i islam to nie okej mimo że... oni to popierają.

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Teraz to mnie szczerze rozbawiłeś.

Naprawdę bawi Cię oranie Twoich poglądów wynikających z samotności i nienawiści do kobiet?

1) Logika na poziomie przedszkola.

Twoje rozumowanie wygląda mniej więcej tak:

Ty lubisz tradycyjną rodzinę -> W Rosji/Islamie lubią tradycyjną rodzinę -> Ty jesteś za Rosją/Islamem.

A za kim jesteś, mogę wiedzieć? Ukraina może, a może Francja, a może USA demokraci? Jak siebie spozycjonujesz na skali?

A może bliżej Ci do islamu bo patriarchat kochasz, a tam gdzie napisałem go nie ma? Tak, tak, wiem we Francji jest islam u imigrantów. Ale ich nie lubisz.

Serio? Idąc tym torem: Hitler lubił psy i budował autostrady -> Ty lubisz psy i jeździsz autostradami -> Jesteś nazistą.

Bzdurki pleciesz, nie ma takiego powiązania. Jest znacznie szersze, jak choćby patriarchat, surowsze kultury niż nasz zgniły zachód pedalski z wsparciem psychologicznym. Cmok cmok. W rosji go nie, a w islamie też nie. W chinach w sumie też nie, pedały same chcą wsparcia.

Dla twojej wiadomości – jestem ateistą i rusofobem. Brzydzę się wschodnim despotyzmem tak samo jak islamskim fanatyzmem.

Spoko, ale nie udowodniłeś tego dążeniem do tego samego co oni. Ty raczej brzydzisz się całym światem, lewactwo na zachodzie złe, dalej też źle. Wszystko złe. Ty dobry.

PS dopiero mnie krytykowałeś że krytykuję religijnych ludzi. Ateista który nie umie wprost powiedzieć że religia to gówno to konformista. I to lekkie określenie. Nie umiesz nawet wprost się określić.

Ale wiesz, co jest najlepsze? To właśnie ja bronię cywilizacji łacińskiej (Zachodniej), opartej na rzymskim prawie i silnej rodzinie. To ten model zbudował potęgę Europy.

Sobie tak myśl. Powtórzę, w dawnych czasach miałeś dużo mniejszą populację, zerowy rozwój technologii medycyny więc musiałeś się rozwijać np masowym dziecioróbstwem a często podbojem militarnym. Dziś osiągneliśmy szczyt i musimy zaliczyć spadek. to normalne.

Ty natomiast promujesz model, w którym Zachód wymiera, słabnie i pogrąża się w chaosie tożsamościowym.

A kto nie wymiera, podpowiesz? I czy chcesz tam zamieszkać czy kisisz dupę tutaj bo jednak jest lepiej?

Zgadnij, kto się z tego najbardziej cieszy? Właśnie Putin i Imamowie. Oni zacierają ręce, patrząc, jak twoja nowoczesna ideologia niszczy naszą demografię od środka. Więc jeśli ktoś tu jest pożytecznym idiotą wschodu – spójrz w lustro.

Rosja i jej demografia, hiv i tak dalej pokazują najbardziej jak oni cieszą się z ich kultury.

3. Radykalizacja samotnych mężczyzn.

Pytasz o źródła? Proszę bardzo!

Wystarczy spojrzeć na socjologię ruchów ekstremistycznych. Radykalizacja ZAWSZE bierze się z wykluczenia i braku perspektyw.

Przecież powtórzę, 80% facetów jest w związkach. System naprawdę tak Cię karze czy Ty sam siebie swoją niekompetencją?

Tradycyjny model (małżeństwo) pacyfikował mężczyzn – dawał im cel, żonę, dzieci i odpowiedzialność.

I dzisiaj nie możesz tego, rozumiem. Nieprawda.

Mężczyzna, który ma rodzinę na utrzymaniu, nie ma czasu na rewolucje i wojny.

Patriarchat to ciągłe wojowanie akurat i wmawianie że tylko silni są męscy. Patriarchat przyszedł w międzyczasie łowiecko-zbierackim. Najpierw uprawiało się pole i było spokojnie, a potem przyszły inne problemy i trzeba było kopa w dupę dać tym co niszczą nasze plemię.

Twój model tworzy rzesze samotnych, sfrustrowanych facetów bez celu w życiu (inceli, o których tak piszesz).

Rzesza - 10%, rozumiem.

Kiedyś na pewno tak nie było. Nie masz na to dowodów. Każdy debil, brzydal i baran był sam i jak klaun w społeczeństwie. Nie rób bredni, nigdy nie było że 100% facetów miała małżeństwa. Nie masz dowodów! A nawet jak było ich więcej to powtórzę, populacja była dużo niższa np 2 miliony vs 40.

Chciałeś mnie obrazić Rosją i Islamem, a tylko pokazałeś, że kompletnie nie rozumiesz geopolityki ani funkcji społecznych.

Ty póki co niczego nie rozumiesz poza swoimi preferencjami i chcesz je przenieść na całość ludzkości. Geopolityki nie znam, czyli co? Rosję jednak trzeba chwalić, a nie jak ja - ganić?

Ja chcę, żeby Zachód przetrwał.

A ja chcę by wymarły najbardziej prymitywne plemiona. To nie zachód.

Ty proponujesz model, przez który za 100 lat na tych ziemiach faktycznie będzie panował Islam – bo natura nie znosi próżni, a my po prostu wymrzemy.

Kochasz islam panie hipokryto, to twój patriarchat i twoja wizja. Tylko nie biała, a taka śniada.

8 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Ty ok, oni - zle?

Nigdy nie podałem coś takiego jak "ja ok, oni źle". Weź to skonkretyzuj i wtedy można się odnieść. Jeszcze raz powiem. Ich łatki są kulą w płot, a moje trafne. Oni są tacy jak mówię i oni to popierają. Patriarchat nie jest na zachodzie. A ja z kolei nie jestem skrajnym lewakiem popierającym drag queen jak chcą sądzić. Proste jak wodorosty.

Edytowane przez Keller