Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Ile godzin?

Niby 60 godzin na zapisie, ale kto wie, ile z tego to granie, a ile stanie w miejscu - afk. :E 

Ciekawe, myślałem, że byłem wszędzie, ale jedno osiągnięcie pokazuje, że mam tylko 96% odblokowanych kapliczek.:hmm:

Opublikowano

Na HLTB tylko pięć osób ukończyło główny wątek… i to w 18 godzin. :E
A ja właśnie się dowiedziałem, że rozwaliłem sobie questy, bo pominąłem zimową lokację i przez to nie mam innego zakończenia. No cóż, klasyka soulsów :E - tam też bez problemu można było zepsuć questy. 

Opublikowano (edytowane)

Który lvl?

Godzinę temu, Jaycob napisał(a):

Niby 60 godzin na zapisie, ale kto wie, ile z tego to granie, a ile stanie w miejscu - afk. :E 

Ciekawe, myślałem, że byłem wszędzie, ale jedno osiągnięcie pokazuje, że mam tylko 96% odblokowanych kapliczek.:hmm:

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Który lvl?

Wbiłem 112 lvl, ale bez jakiegoś specjalnego farmienia - po prostu jak zginąłem, to ubijałem znowu te same mobki i zbierałem "dusze”. Rtęć też często dropi z przeciwników, no i wpada za questy czy grzebanie po kątach, więc level leci całkiem naturalnie.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Jaycob napisał(a):

No cóż, klasyka soulsów :E - tam też bez problemu można było zepsuć questy. 

Znam to doskonale, przy DS3 zabiłem tą garbatą postać bo chciała, Yoela bodajże :E a w ER w ferworze walki jak spadłem w zamku to Gostoca zaciukałem, ale to już był czysty przypadek :E 

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano
6 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

60h to u mnie są ze 3 miesiące 😁

Jak na tytuł który nie ma nawet tygodnia to niezle :E 

19 godzin temu, Stjepan napisał(a):

Ja tego cwoka nie ogladam nawet dodałem jego kanał do ignorowanych na yt :E 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Jak na tytuł który nie ma nawet tygodnia to niezle :E 

Nie nie, ja nie gram, tylko napisałem jak u mnie wygląda 60h w grach  :) 

10 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Ja tego cwoka nie ogladam nawet dodałem jego kanał do ignorowanych na yt :E 

Jedynie kogo trawię to Dema, no i Bez Schematu- jak grał w DS2 to miałem bekę niesamowitą, tego to nigdy nie oglądałem, i kogo jeszcze nie znoszę to kiszaka, kuźwa ten gość jest tak irytujący że niech mnie wuj strzeli.

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Czyli tradycyjnie koło 100;)

Nie, BMW kończyłem mając  ~80 poziom, a AI Limit na 70. Gdzieś czytałem, że do ostatnich bossów w endgame'ie rekomendowany jest 100 poziom.

• Thanks 1
Opublikowano

Irytujące są te szczątkowe opisy przedmiotów. Co to właściwie znaczy "slightly/increased/reduced damage”? Albo te kamienie, które dodaje się do broni, np. Nine-Disciplinary Force - rozumiem, że odnoszą się do odblokowanych umiejętności, ale jaki dokładnie jest wzrost obrażeń i czy wszystkich umiejętności z drzewka? Mam tracić czas i sam się domyślać? Dlaczego po prostu nie podać tego w statystykach -jaka wartość się zmieniła, ile procent, czy cokolwiek. Albo chociaż jasno zaznaczyć, czy dana modyfikacja w ogóle jest aktywna.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, Jaycob napisał(a):

Co to właściwie znaczy "slightly/increased/reduced damage”? 

nieznacznie/zwiększony/zmniejszony :E ale to pewnie wiesz. W ER jest dość podobnie tak mi się wydaje, choć ja mało co na statsy patrzę, ale też są kwiatki typu zwiększa, znacznie zwiększa, itp itd, ale o ile to konkretnie nie jest napisane :) 

Opublikowano

To wszystko powinno być jasno wyszczególnione - przecież w kodzie gry i tak są konkretne wartości, więc czemu gracz nie może ich zobaczyć? To głupie kopiowanie trendów - skoro FromSoftware nie podaje liczb, to my też nie musimy i zróbmy dokładnie tak samo. :E  Ciężko jest w ten sposób zoptymalizować build i nie wiem, czy coś w ogóle działa.

Opublikowano

W tym wątku piszemy tylko o wersji PC, czy konsolowych też można?

Pograłem wczoraj ze 2-3h na PS5 Pro i jeśli chodzi o samą grę to jest bardzo dobrze - piękna protagonistka, fajne miejscówki, bardzo dobry hdr i kolorki, responsywne sterowanie i miodna walka. Technicznie jednak jest tak sobie i raczej poczekam na kolejny pacz (mówili, że będzie duży), bo fps jest nierówny (nieważne czy w trybie jakość, czy balans, tryb performance ma najrówniejszy fps, ale gra jest wyraźnie mniej ostra) i jest jakiś bardzo widoczny aliasing wokół głowy postaci podczas ruchu oraz niektóre tekstury są bardzo rozmazane. Jeśli to poprawią to zapowiada się bardzo dobra gierka. Mam nadzieję, że ten pacz wyplują przed tym weekendem.

Opublikowano

Możesz rzucać magią :E, a poza tym są jeszcze jakieś sztylety, którymi co najwyżej strącisz kruki - obrażenia mają mizerne, a rzuca się nimi powoli. Są też bomby i mocniejsze bomby, które podpalają przeciwników, ale rzadko kiedy faktycznie się przydają. Znalazłem też dwie bronie wręcz, którym także można strzelać, ale nie używałem długo. 

Opublikowano

W końcu udało się wygospodarować trochę czasu na instalację gry i pyknąć 3-4h. Na razie wrażenia raczej mieszane. Przede wszystkim hitboxy wyraźnie kuleją, co widać już od pierwszych potyczek. Znany z Soulsów i innych gier z tego gatunku system poise, został tutaj zastąpiony kółkiem na postaci, co sprawia, że przeciwnicy często nie reagują na nasze ciosy. Jest to IMO rozwiązanie bezsensowne, bo nie pozwala na płynne sekwencje, niejako wymuszając robienie uników. Nie wygląda naturalnie.

Nie widziałem jeszcze całego arsenału, ale mniej więcej wiem ile tego jest - różnice w stylu walki między poszczególnymi broniami są zbyt małe, zwłaszcza w przypadku tych o podobnej prędkości ataku. Przez co sam system wydaje się mocno uproszczony i niedostatecznie zróżnicowany. Podobnie z rozwojem postaci, czegoś tutaj brakuje. Całość nie sprawia wrażenia odpowiednio przemyślanego projektu. Tutaj, na tle ER choćby, gra prezentuje się skromniutko. 

Lokacje wypadają w porządku, jest trochę odnóg, kluczenia, skrótów, etc. Graficznie bez szału. Podoba mi się to, że zagęszczenie kapliczek nie jest zbyt duże. System Inner Demona nawet ciekawy, choć nie wiem na ile się będzie rozwijać i czy przypadkiem nie zacznie nużyć (ech, znów on...). 

Podsumowując, taki dość solidny średniak z kilkoma własnymi pomysłami. Lepszy od Wo Long: Fallen Dynasty, gorszy od Lies of P, tak na poziomie nowego Lords of the Fallen. Może po kolejnych godzinach coś się zmieni, zobaczymy.

Opublikowano
7 godzin temu, slafec napisał(a):

Prawdziwy easy mode to chyba topór z wykupionym Bone Needle - Leech.

Dokładnie tak. Topór to absolutny król - tnie przez ataki wroga jak przez masełko, a jak dorzucisz jeszcze ochronną bańkę, to czujesz się jak w trybie "łatwym”, którego gra oczywiście nie ma. :D I to jest niestety jedyna broń, przy której faktycznie czuć impakt i ciężar.

NG+ przeleciałem, kompletnie olewając eksplorację. W końcu udało się odblokować prawdziwe zakończenia - no, dużo lepsze od tego złego, które wyglądało jak kara za to, że w ogóle grałem. :E Ale mimo tego, że byłem na wyższym poziomie, niektórzy przeciwnicy nadal potrafili mnie zmasakrować. :E 1800 HP? Super, tylko co z tego, skoro jeden hit potrafił zjechać mi 90% życia. :D

Jeśli chodzi o balans, to jest tu trochę do poprawy - wstawanie po powaleniu nadal trwa zbyt długo (a niby zmniejszyli to w patchu?), tak samo picie flaszek ze zdrowiem. No i kompletnie nie podobało mi się dobieganie do bossów. To taki archaiczny design. Twórcy musieli się mocno wzorować na pierwszych Soulsach, bo nawet FromSoftware już dawno przestało tak męczyć graczy.

5 godzin temu, Vulc napisał(a):

System Inner Demona nawet ciekawy, choć nie wiem na ile się będzie rozwijać i czy przypadkiem nie zacznie nużyć (ech, znów on...). 

Nie nudzi, bo demon wpada rzadko, a z Madness i tak lepiej - więcej dmg i "dusz" wpada.
Najlepszy fun to napuścić go na innych mobków.  :D 

Opublikowano

https://store.steampowered.com/news/app/2277560/view/498328557405078832

Nowy patch: kilka zmian, m.in. szybsze picie potek HP i naprawa buga ze statuetką Buddy.
@userKAMIL musisz poczekać.;)

Cytat

Sped up Wuchang’s healing animation slightly to ensure players have enough time to heal. The recovery animation after drinking can now be cancelled with a dodge, enhancing the strategic element. 
Fixed the issue where the Buddha statue could disappear from the player’s inventory when force-quitting the game after it is placed in the Palace Hill of Chapter 1.  

• Thanks 1