wallec 826 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia 2 minuty temu, Send1N napisał(a): On wszystkie te karty wkleja z outletu dodatkowo więc to nawet nie są ceny za 100% nówki 3992 vs minimalna w innych sklepach 4679 Outlet: Stan doskonały Dlaczego warto? Może posiadać uszkodzone opakowanie fabryczne. Towar bez uszkodzeń Otwarte i uszkodzone opakowanie Kompletne oryginalne wyposażenie Rozpakowany przez Klienta lub pracownika sklepu Gwarancja producenta Objęty 14-dniowym prawem odstąpienia od umowy zawartej na odległość 1
Send1N 4 199 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia No ja nie raz kupowałem outletowy sprzęt czy nawet używany ale mimo wszystko ktoś zobaczy napis outlet i z miejsca taki zakup skreśla, szczególnie ludzie kompletnie nie kumaci w danym temacie
Reddzik 2 777 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia (edytowane) Ja chyba dwa razy kupiłem z outletu, raz ta popsuta obudowa z xkomu allegro i straciłem tylko czas i kasę na odesłanie, potem dzwonili do mnie i przepraszali i chcieli zmiany komentarza na allegro. Drugi raz ładowarka do dualsense na dwa pady z euro agd, ale tu było ok. Mój kontakt z outletem jest raczej kiepski, spore ryzyko jak dla mnie. A tu mamy AMD, więc tym bardziej odpada. Szukam RTX. Edytowane 21 Stycznia przez Reddzik 1
wallec 826 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia Dzisiaj dam znać co znaczy stan doskonały na przykładzie tego zakupu
Keleris 475 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia (edytowane) @Reddzik Ja przyjąłem "premierę" Radeonów na chłodno i wziąłem tanio rx7800xt, skok do obecnej karty będzie duży. @wallec do mnie dzisiaj też ma przyjść i również outlet stan doskonały, żona zrobi rozpaczkowanie, a ja testować będę dopiero w weekend. Edytowane 21 Stycznia przez Keleris
STALKER 75 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia Ja na 7800 siedzę do am6 nowe konsole i w ogóle warto poczekać. 1
Ryza 5 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia Ja prawdopodobnie to samo, poczekam na AM6. Myślę, że mój rx 7800 XT w full HD powinien wystarczyć przez najbliższe lata. Potem zmiana całej platformy wleci wraz z gpu.
Keleris 475 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia Przyszedł mój outlet, jak można było się spodziewać po tak dużej obniżce karta była macana otwarta folia antystatyczna i na samej karcie również brak folii. W piątek jak będę w domu dokładnie ją sprawdzę 1
Pentium D 1 167 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia Przynajmniej uczciwie oznaczone, że outlet a nie jak mój zakup na allegro ze sklepu Allegro. Oznaczone jako nowe a karton podarty, folia otwarta, brak zaślepek, brak folii ochronnych i jeszcze terkoczący wentylator. 1
Keleris 475 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia (edytowane) Jak najbardziej się zgadza, miałem taki zakup w Media expert, karton zamiast oryginalnej gąbki to był wypełniony pudełkami po jajkach, brak folii, zaślepek ale sama karta była w pełni sprawna i bez problemów. Ciężko stwierdzić czy ta aktualna sztuka była używana, na tym słabym zdjęciu od żony śladów po śrubach na śledziu nie widze, zresztą to już jest najmniej ważne, cena dobra oby nie piszczała, a po uv była względnie kulturalna. Edytowane 21 Stycznia przez Keleris
NoviAMG 432 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia (edytowane) 6 godzin temu, wallec napisał(a): Outlet: Stan doskonały Dlaczego warto? Może posiadać uszkodzone opakowanie fabryczne. Towar bez uszkodzeń Otwarte i uszkodzone opakowanie Kompletne oryginalne wyposażenie Rozpakowany przez Klienta lub pracownika sklepu Gwarancja producenta Objęty 14-dniowym prawem odstąpienia od umowy zawartej na odległość Mam 7800xt stan dobry, nie było widać, żeby karta wcześniej była montowana, karton trochę podarty. Teraz x870e-e stan dobry, płyta nówka przyszła, karton lekko uszk. Płyta bez śladu montażu, pyłów, na radiatorach wszędzie folie były. Ogólnie rtv/oleole 9/10 zakupów z outletu zostaję bo towar nie ma wad. Od czasu do czasu coś się trafi co było wadliwe/cewki piszczały np w kartach. Ostatnio tylko patrioty 8000mhz wróciły na outlet, bo były strasznie cienkie jak adie... Edytowane 21 Stycznia przez NoviAMG 1
wallec 826 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia (edytowane) Moja. Na stocku - jest gituwa. Edytowane 21 Stycznia przez wallec 3
Pentium D 1 167 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Myślałem, że jak Szafir to chociaż Pulse a tu referent Ten cooler ograniczy potencjał OC, już teraz nie bierze stockowych 263W, ale jak na referenta jest ok. W testach biorą po 253W. Temperatury ok. Ja bym używał i w tym samym czasie szukał niereferenta. 1
wallec 826 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia O, w sumie spoko temat. Bagażem doświadczeń, nauczyłem się, że najlepiej kupować podstawowe wersje bo bardzo często dostają dobry bin krzemu, tak żeby konstrukcja karty miała łatwiej go ogarnąć. Pokaż stock, uv i oc twojego gigabyte - porównamy i sprawdzimy kto ma większego, fajny teścik wyjdzie.
NoviAMG 432 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Refy AMD na ogół mają 0 możliwości UV/OC . Miałem wcześniej 2 refy i nie szło zaszaleć. Powercolor co mam teraz to ma jakieś tam możliwości OC/UV.
Send1N 4 199 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Przecież UV na radeonie to cięcie zegara rdzenia więc nawet ref ma możliwości
Mar_s 2 226 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia @Send1N A ten cały czas to samo... Dla mnie UV to wyższa wydajność przy tym samym poborze, a to osiągasz obniżając napięcie, bo wtedy rdzeń lata wyżej i stabilniej trzyma zegary.
Send1N 4 199 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Wiem o co ci chodzi ale to już nie jest klasyczne UV na dzień dzisiejszy na żadnej rdna nie jest możliwe coś takiego jak na nvidii gdzie możesz sobie zejść sporo z fabrycznego napięcia + ustawić przy tym nawet wyższy zegar niż na stock i masz lepszą wydajność niż z pudełka czasem nawet z poborem niższym o 100W, może kiedyś tak będzie
wallec 826 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) Jak wczoraj patrzyłem na szybko to stock w afterburner pokazuje 2570 na napięciu 1.15v i wtedy w hogwarts w 4k karta lata na 253w 2400mhz i pracuje jak na print screen z wczoraj. Jak kliknąłem tylko w napięciu na 1025v to w hogwarts latała na 253w 2600mhz. Zobaczę, czy poleci na 2700-2850mhz na stockowym power limicie. Ogólnie to jest cichutka i chłodna, fajną ma krzywą wentylatorów. Nie pałuje rpm żeby było mega chłodno. Me gusta. Mała, sztywna konstrukcja. Powklejam coś wieczorem. Ps. wydajność jest spoko, ale "kupa" tyle siana wydać na AMD i na 100% ją sprzedam/zwróce jak upoluje rtx 3090 za 2000zł Edytowane 22 Stycznia przez wallec
Send1N 4 199 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) Prędzej ci się to zejście z 1150mv do 1025mv wywali niż coś poprawisz chyba że trafiłeś jakąś złotą sztukę gdzie tak ostre zejście z napięcia pozwoli na stabilną pracę w czymś innym niż unigine heaven czy super position Edytowane 22 Stycznia przez Send1N
wallec 826 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) No ale rzucałem czary z godzinę i normalnie sobie grałem w grę w 4k i nic się nie stało :-) Dwa kliknięcia w afterburner - wieczorem powrzucam jakieś print screeny, ale karta jest gituwa, prawie tak cicha jak Gaming z Trio 6800xt, którego miałem wcześniej - ofc. z 15 stopni cieplejsza :-) Edytowane 22 Stycznia przez wallec
Keleris 475 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) Z mojego doświadczenia z RTX 3060 Ti to na nvidii nie ma cudów i też trzeba zejść z zegarami żeby obniżyć pobór prądu, żeby zejść na 180w musiałem ustawić 1780 MHz i 0.875v. na tych ustawieniach dawała lepsze wyniki niż 1960mhz latający jak smród po gaciach odbijając się od limitu mocy. Edytowane 22 Stycznia przez Keleris
Send1N 4 199 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) @wallec Jak zrobiłeś to w czasie rozgrywki to karta pewnie cały czas trzymała wysoki zegar bez żadnych dropów tak jak np w superposition, ale zrób takie uv będąc na pulpicie zapisz zmiany i odpal np 3dmarka timespy gdzie cała krzywa będzie wzrastać i maleć, ciekawe czy przejdzie. Problem jest przez to że cała krzywa napięć się zmienia i np maxymalny zegar może być stabilny na napięciu które ustawiłeś a wejdziesz do menu gry jak karta sobie przykładowo zrzuci z 2500mhz na powiedzmy 1800 i nagle wylotka do pulpitu + crash sterownika @Keleris np sideband zrobił na rtx 3080 lepszy o 15 czy tam 30mhz zegar z poborem mniejszym o 100w niż najniższy który osiągał na stock właśnie przez odbijanie się od limitu a to już jest coś, nie było żadnych cięć pudełkowej wydajności a jeżeli mowa o kombinacji UV/OC to na 3060Ti zrobiłem o 150mhz wyższy (stabilny, niezmienny) zegar przy około 20W niższym poborze niż na stock. Edytowane 22 Stycznia przez Send1N
Reddzik 2 777 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 1 minutę temu, Keleris napisał(a): RTX 3060 Ti Ja mam wersje gddr6x. Limit 225W, bez możliwości podniesienia. Karta zbijała taktowanie do ok 1815-30mhz przez limit mocy, a przy 0.9mv i 1905mhz w benchmarkach mam ~200W i właśnie trzyma taki zegar. Oczywiście w grach mam niższy pobór. 1
Rekomendowane odpowiedzi