Nie widzę za bardzo tańszych płyt Z690 / Z790 w rozmiarze ITX. Jak są to max 100 zł oszczędności za sporo gorszą płytę.
GPU można podmienić na https://www.morele.net/karta-graficzna-inno3d-geforce-rtx-4070-super-x3-oc-12gb-gddr6x-n407s3-126xx-186162l-13173177/
Zwykłego RTX 4070 bym odpuścił bo to już będzie duża strata wydajności względem 4070 Super i coraz mniejszy sens takiego zestawu (mocny procesor + średniawe GPU).
Wtedy zestaw wychodzi niecałe 6700 zł z tą 4070 Super. Pamiętajcie o wrzuceniu cześci do swojego koszyka bo wtedy wskakują rabaty i cena jest niższa niż prosto z linku.
Do i5 10 gen można spokojnie wrzucić i nawet RTX 4070 / RX 7800 XT, źle nie będzie.
A czy ktoś mi powie, dlaczego jak włączę generowanie kl. dlss, nie mogę włączyć synchronizacji pionowej? W innych grach chyba mogłem. Proszę o łaskawość, to mój pierwszy kąkutr.
4070s, 5700x3d
Wygląda źle. Nie wiem co mnie bardziej odrzuca, menusy i UI czy samo to co pokazali w trailerze. Dla mnie hard pass w tej chwili po nudnej jak flaki jedynce.
Przepraszam za oftop.
@Rafe w twoim starym zasilaczu najpewniej kondensatory poszły sie grzać na stronie pierwotnej. I najlepiej sprawdzić też wszystkie kondensatory na stronie wtórnej.
Ze starym zasilaczem co najpewniej będziesz robił, wyrzucał czy sprzedawał?
Rekomendowane odpowiedzi