Skocz do zawartości

Xbox Series X|S - Oficjalny Temat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po co Sony ma reagować? Przecież MS nie podniósł cen tylko urealnił abonament z grami na premierę (nieobecny u Sony).

Inne wyglądają tak:

-MS Core 36,99 zł

-PS Essential 37 zł

(aż 1 grosz różnicy)

Premium to 630 na rok czyli 630/12=52,5 na miesiąc w Sony, zaś 54,99 w MS. PS. PS Extra na miesiąc to 58 zł (czyli więcej niż 54,99). Podaję ceny oficjalne (realne są niższe u obu, ale dla casuali oficjalne są podstawą).

Opublikowano (edytowane)

Wystarczy założyć nowe konto ms na indie przez vpn w przeglądarce na komputerze, kupić kody z kluczykowni, aktywować i podpiąć do konsoli jako drugi użytkownik.

Ultimate za 27zł miesięcznie, przy zakupie i aktywacji na 14 miesięcy.

Na polskich stronach z promocjami jest dużo poradników.

Jeśli duże korporacje nie chcą dostosować cen do zarobków w danym kraju, to trzeba sobie radzić samemu. 

115zł za miesiąc ultimate w polsce to już przegięcie, za tyle to ja mam internet światłowodowy + abonament na smartfona.

Edytowane przez Pawcio
Opublikowano
30 minut temu, Pawcio napisał(a):

Ultimate za 27zł miesięcznie, przy zakupie i aktywacji na 14 miesięcy.

Na polskich stronach z promocjami jest dużo poradników.

Już czytam że dużo osób ma "problemy" z tymi ofertami:
- nie wchodzą (błąd)
- przy zakupie w koszyku, cena jest podwyższa, lub
- przy zakupie brak kodow

Indie itd. ceny już też idą w górę - 100-110% min. (jak w Brazylii), więc już koniec i tych 27 zł / msc

• Upvote 1
Opublikowano

No to by było dla branży wybitnie dobre rozwiązanie, nie ma co. 😑 To o czym rozmawialiśmy, jeśli chcą się pchać w third party, spoko. Ale jeżeli chcą wszystko przenieść w chmurę, która działa między tak sobie a gównianie, plus kolejne podwyżki abonamentu - krzyż na drogę. 😆

Z kolejnych ploteczek, podobno w najbliższych dniach ma zostać zapowiedziany... remake Halo: Combat Evolved. Ba, nie wyklucza się nawet opcji, że będzie to akcja podobna do tej z Oblivionem, gra zaraz po imprezie Halo World Championship, będzie już dostępna do pobrania. Jeszcze grubsze płoty mówią o dostępności także na PS5, co w sumie nie byłoby wielkim zaskoczeniem.

Opublikowano (edytowane)

- konsole zaorane -> podwyżka konsol + brak w sklepach 

- XGP zaorane -> bo przy 115 zł / 30$ przekroczyli oni szczyt krzywej Laffera 

Ww ze niby nie ma być nowego Xbox’a, ale jak będzie to po co mam go kupować? Aby znowu z dnia na dzień z niego zrezygnowali, jak z XSX|S? 
XGPU? przecież tymi podwyżkami lecą już w dół po krzywej Laffer’a, a zapewne akcjonariusze każą za jakiś czas znowu podwyższyć cenę XGPU. 

Na czym oni chcą zarabiać? :E :E :E 

Edytowane przez kanon7
  • Upvote 1
Opublikowano

Plotki, plotki i po plotkach. Microsoft ponoć ostro pracuje nad kolejną, klasyczną konsolą, która w założeniach ma być droższa i mocniejsza od PS6.

https://gamerant.com/xbox-magnus-leak-teases-expensive-console-more-powerful-than-the-ps6/

Dodatkowo faja im zmiękła i ponoć ludzie, którzy zdecydują się przedłużyć GPU, zrobią to w tej samej, starej cenie. Dotyczy to najwyraźniej tylko mieszkańców Europy. Desperacka zagrywka, ale może ktoś skorzysta. 

Opublikowano

Z jednej strony ciekawe, ale nie widzę tego, żeby konsola droższa od Ps6 miała coś zwojować. To że mocniejsza, niespecjalnie chyba większości ludzi interesuje. Sam xsx jest trochę mocniejszy od podstawowego ps5, a gry potrafią działać gorzej :E

Jeszcze jest kwestia kiedy i czy w ogóle, te wszystkie nakupione przez nich studia, zaczną wypuszczać gry (i żeby jeszcze były dobre).

Opublikowano

Właśnie kwestia gier jest kluczowa, bo jeśli celują w pudło do multiplatform, to na droższym, mocniejszym sprzęcie, mogą się grubo przejechać. Swoją drogą mam obawy, że od ich studiów może wyjść coś naprawdę mocnego. Nawet swoje flagowe Halo potrafili spartaczyć. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, reddy napisał(a):

To że mocniejsza, niespecjalnie chyba większości ludzi interesuje.

Chyba już nawet "nikogo" to nie interesuje. MS miał OneX i SeriesX, oba fajne sprzęty a nie potrafili nic z tym zrobić. OneX tylko kojarzy mi się z RDR2 w 4k (?) i 30 fps. Do tego jak im nie idzie to z dnia na dzień wszystko zamykają, sprzedają, było i ni ma. 

Ja już chyba im nie zaufam. Zrobią fajną skrzynkę z launcherami i pewnie będą specjalne profile w grach jak "steam deck", potem sprzedaż będzie nie taka, devom się nie będzie chciało i po dwóch latach koniec produkcji i dziękuję do widzenia.

Z Series s jestem zachwycony bo kosztował niewiele, a jest malutki i bezgłośny. Niestety po tych chorych akcjach już raczej nie będę inwestować w MS...

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Gonzo3211 napisał(a):

Z Series s jestem zachwycony bo kosztował niewiele, a jest malutki i bezgłośny. Niestety po tych chorych akcjach już raczej nie będę inwestować w MS...

na zagranicznych forach nawet super fanboye xboxa mowia ze przegieli pale.

Przypominam ze posiadacze Series S sa praktycznie skazani na GP albo na wersje cyfrowe gier. Nie ma napedu.

Series S mialo byc sprzetem dla biednych a teraz jest dla bogatych :E 

• Upvote 2
Opublikowano

Ja świadomie go wybrałem, upolowałem dokładnie takiego jak chciałem z kodem na 3 msc gpu. 999 zł vs golas series x za 1999 zł wtedy jak brałem przed black frajerem. Za różnicę dokupiłem pada, dysk i nakupowałem gier. 

Chciałem takiego ze względu na większą mobilność i wiedziałem ile teraz poświęcam czasu na gry. Płyty w przypadku SX mnie nie przekonywały bo i tak trzeba wszystko ściągać z neta, a jak napęd czy ssd padnie to same kłopoty i wydatki.

Teraz będę przechodził po prostu to co już kupiłem, a docelowo zostaje pc/plejka/portendo.

• Like 1
Opublikowano

Żenujące jest to, co Microsoft robi...

A śmieszne jest to, że w Stanach, po amerykańsku - chcą się pozbyć konsol = obniżki.

U nas na chama podwyżki, żeby jak ktoś chce, to jeszcze na nich zarobić.

ŻENADA.

Teraz, Roman_PCMR napisał(a):

No, to teraz najlepsze kombo. W kolejnosci:

1. PC

2. PC+nintendo/PC+PS

3. PC+N+PS

Absolutnie nie!

Mac + PS5 Pro.

ew. Mac + NS2.

PC już nie, bo Windows 11 to syf.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Sponsi napisał(a):

Żenujące jest to, co Microsoft robi...

A śmieszne jest to, że w Stanach, po amerykańsku - chcą się pozbyć konsol = obniżki.

U nas na chama podwyżki, żeby jak ktoś chce, to jeszcze na nich zarobić.

ŻENADA.

Absolutnie nie!

Mac + PS5 Pro.

ew. Mac + NS2.

PC już nie, bo Windows 11 to syf.

Nie znam W11. Ciagle siedze na W95.. ;) 

Opublikowano
3 godziny temu, reddy napisał(a):

To że mocniejsza, niespecjalnie chyba większości ludzi interesuje. Sam xsx jest trochę mocniejszy od podstawowego ps5, a gry potrafią działać gorzej :E

1. PSX było tak samo mocne jak PSX, a i tak wersje NTSC potrafiły miażdżyć PAL (tam 60 fps, u nas niestabilne 15-50).

2. XSS zmiażdżył XSX.

15 minut temu, Roman_PCMR napisał(a):

Series S mialo byc sprzetem dla biednych a teraz jest dla bogatych :E 

O "wyprzedażach" słyszałeś? Zniżki 80-95%. Ja mam już blisko 200 takich gier, gdybym brał droższe po 30-40 zł to i 300 gier byłoby. Niemal wszystko da się kupić, też hity jak Wiedźmin + DLC za 39 czy Hitman 2 + DLC za 60 zł. A te drobne padaki jak Cyberpunk można olać (to też od dawna po ok. 80 zł), nie muszę wszystkiego ograć.

3 godziny temu, Vulc napisał(a):

Właśnie kwestia gier jest kluczowa

Poznajcie casuali fanbojów Sonyhttps://www.ppe.pl/news/386116/gracze-zaciskaja-pasa-az-60-kupuje-tylko-2-gry-rocznie.html (dane z USA!)

To takie osoby kupują PS5, bo na XSX "nie ma gier". Gry nie są kluczowe, kluczowy jest marketing. Przypominam, że MS przegrał w:

-osiągnięciach (fanboje Sony są wściekli, że podrabia ich trofea, gdy to one są podróbą)

-ładowaniu pada (ekstremalnie niewygodne na PS5 i ekstremalnie częste, a i tak nie wyobrażają sobie lepszego)

-epokowym Quick Resume (ciężko bez tego grać gdy gra nakazuje nam grać 0,5-1h, a na XS można przerwać w każdej  chwili)

-no i najważniejszej ilości gier gdy na XSX ich nie ma czyli kilka tysięcy (co bardzo ważne dla osób kupujących 1-2 gry na rok czyli w stylu Odina).

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
26 minut temu, sino napisał(a):

O "wyprzedażach" słyszałeś? Zniżki 80-95%. Ja mam już blisko 200 takich gier, gdybym brał droższe po 30-40 zł to i 300 gier byłoby. Niemal wszystko da się kupić, też hity jak Wiedźmin + DLC za 39 czy Hitman 2 + DLC za 60 zł. A te drobne padaki jak Cyberpunk można olać (to też od dawna po ok. 80 zł), nie muszę wszystkiego ograć.

po co placic? Mozna zaebac z domu dziecka. A na powaznie, ludzie chca raczej grac na premiere albo tuz po.....

My m,ozemy czekac na promocje ale casuale juz raczej nie. Zreszta ciekawe jakie sa statystyki