Skocz do zawartości

Galeria, ciekawostki miniPC ITX mATX

Rekomendowane odpowiedzi

Często przeglądałem ten temat na labie, chciałbym podobny na tym forum, a wiem że jest nas trochę- fanów itx i różnej maści miniPC :)

Posiadam a4 h20, ale korci mnie jakiś open case, jest coś ciekawego na rynku ? Może być też pod matx 

Mnie miniaturki zafascynowały od niedawna, kilku lat może. Aktualnie pod TV stoi intelowski (jeszcze) NUC13 na bazie i3-1315u - w moim środowisku/potrzebach, sprawdza się w zasadzie wystarczająco, a i od biedy da się na tym starsze (czy ich remastary) gierki uruchomiać. 

Kusi mnie co jakiś czas poskładać jakiegoś malucha na bazie 8x00G, ale cóż - nie widzę na rynku interesującej budy (najbliżej mi do produktów InWin). Plus, jak zaczynam sobie składać koszyk z częściami w sklepie, to koniec końców taniej, prościej i lepiej wychodzi kupić gotowego MiniPC na bazie jakiegoś 8845hs i pochodnych. 

No i jako, że z poważnego giercowania raczej wyrosłem, dzisiejsze integry są na prawdę przyzwoicie mocne, mogę skupić się nad jak najmniejszymi konstrukcjami. Swojego czasu jarał mnie okrutnie MinisForum EM780, no cudo. 

Edytowane przez sierotaZpclaba

@Keel zależy czego szukasz. Jest kilka fajnych konstrukcji, ja mam w pudle OCPC Hydrę, czyli ITX open case z kartą z tyłu (co wiesz :) )

Z takich fajnych jest jeszcze Monster A45 czy Xproto A4 (mi ta akurat podchodzi najlepiej).

W zasadzie dzisiaj jest w czym wybierać, a wszystko ogranicza tylko $.

Wrzucę fotki z PCLaba - takiego RTX 4060 ostatnio udało mi się dorwać.

Chyba w weekend przysiądę i wleci Noctua ;) Akurat mam jedną sztukę NF-A9x14 do zagospodarowania. Rozmiarowo przypasuje idealnie...

W sumie to miał powstać mały komputer na bazie 8600g/8700g, ale stwierdziłem, że jednak mocniejsze GPU się przyda, zwłaszcza że działam w 1440p, a nie full-hd.
Finansowo też ciekawie, bo za 12400f + 32GB + mobo ITX + ten RTX4060 dałem mniej $, niż musiałbym wydać na AM5 ITX...

4l2cjwS.jpeg

gQ974Yl.jpeg

Edytowane przez rzymo