Gry VR - wątek zbiorczy
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez VRman · Opublikowano
Bardzo prosto. Wystarczy karać tam, gdzie nie ma wątpliwości. Jak sobie jakaś firma/instytucja zarobi nieuzasadnione 5 miliardów, to nie ma prawa płakać, że nie może obniżać ceny paliwa jak spadły o 40%, "bo ryzyko". Można zrobić wymogi posiadania rezerw. Można dopierdzielić 90% podatek od nieuzasadnionych zysków. Można patrzeć długoterminowo. Oczywiście to nie zadziała bez współpracy z resztą Unii i sąsiadów, ale oczywiście, że się to da zrobić. Bez problemu. No z jednym, ale dużym: brak woli rządzących. I nie łudzę się, że dożyję czasów, gdzie się to zmieni. Natomiast jak mi ktoś mówi, że nie ma co narzekać, że "to normalne" to mam ochotę takiego kopnąć w jaja. Nie. To nie jest normalne, żeby bogata już i tak firma zarabiała sobie kokosy sprzedając paliwo kupione po starej cenie z marżą o 500% wyższą niż normalna, szkodząc przy tym całej gospodarce. To nie są chipsy. To jest energia. Od tego zależy inflacja i życie milionów ludzi. -
Przez GordonLameman · Opublikowano
No jasne, tylko wiesz - 50% przy dochodzie 10k netto daje 5k, a do tego trzeba media/czynsz/auto (komunikacja) i już zostaje 2-3k na życie. Myślę, że bezpieczniejszym progiem jest 50% na opłaty stałe, ale domyślam się, że jest mi łatwo tak pisać, a życie swoje. -
Przez ODIN85 · Opublikowano
Ale powiedz kto normalny zwraca na to uwagę jak sobie gra? -
Przez trepek · Opublikowano
Też zauważ, że jak sypią się łańcuchy dostaw (blokada cieśniny Ormuz) a kupujący dostają sraczki i owczego pędu, że hurr-durr trzeba kupować (podziękowanie dla mediów) to podnosi się ceny aby wszystkiego nie wykupili bo by nic nie było. Popyt-podaż. Pamiętasz robienie zakupów na zapas w panice covidowej? -
Przez Rafik7 · Opublikowano
7500 mAh przy rozmiarach S26 No to faktycznie masz na co czekać @galakty. Szkoda że nie będzie jakiegoś modelu o rozmiarach s26+. Jestem w tej najmniej licznej grupie, która nie chce patelni ale jednocześnie uważa że zwykły s26 jest za mały. Brakuje urządzeń celujacych w złoty środek
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi