VRman 3 020 Opublikowano Sobota o 12:55 Opublikowano Sobota o 12:55 (edytowane) No po Red Matter 2 to mechanika w 7th Guest faktycznie sprawia wrażenie, że to gra na sprzęt o jedną czy dwie generacje do tyłu. Edytowane Sobota o 12:55 przez VRman
Dresiq 68 Opublikowano Sobota o 13:47 Opublikowano Sobota o 13:47 A vertigo 2 ? Bo jedynka ma fajne recenzje, ale odpadłem przez sterowanie, dokładnie szybkośc ruchu rąk. Czytałem o tym. Twórcy nie wiedzieli jak oddać masę ludzkiego ciała w VR. Więc ruchy gracza są sztucznie spowalniane, grasz tak jakbyś działał na wiecznym lagu którego nie wyłączysz. Czy w 2 jest tak samo ? 1
tytus77 2 Opublikowano Sobota o 19:36 Opublikowano Sobota o 19:36 Dla mnie Vertigo Remaster i 2 to super gry, do tego to robi chyba jeden gość! , polecam
VRman 3 020 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) CDPRed. Pamiętacie jak ta firma była pro-konsumencka, była noszona na rękach za to jak szanuje graczy i chce być wobec nich jak najbardziej w porządku? Pamiętacie, że przez to zdobyli fortunę, a niczym dziwnym było kupowanie kilku kopii Wieśka, żeby dać sygnał, że gracze doceniają takie podejście, zamiast korporacyjnego? No więc niestety gdzieś w okolicach wejścia na giełdę i wydania W3, "troszkę" się zmieniło. Przed premierą Wieśka 3, takie coś byłoby nie do pomyślenia. Głównie dlatego, że taka rzecz jak wersja VR gry o przyszłości, w której istnieje VR, to byłaby oczywistość. Autorzy by sami pewnie zrobili tryb VR albo zaprosili gościa do współpracy. Rozumiem argumenty jakie tu padają, rozumiem, że CDPR mógł i miał prawo tak postąpić. Co nie zmienia faktu, że jest to nasranie na graczy i pokazanie po raz n-ty, że ze starego CDPR nie zostało praktycznie nic w temacie podejścia do graczy. PS. Wu70 nie oglądaj, bo się zdenerwujesz przy pewnym tekście jaki zostaje tu wypowiedziany w pewnym momencie filmiku Edytowane 13 godzin temu przez VRman
some1 596 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Pffff, Meta chyba globalnie położyła Linka:
Wu70 805 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Godzinę temu, some1 napisał(a): Pffff, Meta chyba globalnie położyła Linka Nie trać czasu, lepszy steam link tylko czeka. 9 godzin temu, VRman napisał(a): PS. Wu70 nie oglądaj Bez obaw, za długi
galakty 3 941 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Do Questa używa się VD, wszystko inne to żart.
VRman 3 020 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 2 godziny temu, Wu70 napisał(a): Bez obaw, za długi Jak chcesz to dam Ci linka z timestampem. (nie chcesz, na prawdę nie chcesz, bo się byś wk... )
Wu70 805 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Każdy ma prawo się mylić, nawet youtuber Godzinę temu, galakty napisał(a): Do Questa używa się VD, wszystko inne to żart. On ma Q Pro, na nowym steam linku będzie miał odczuwalnie mniejszy lag
galakty 3 941 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu A mi nie o lag chodzi tylko funkcjonalność
Wu70 805 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Dla mnie VD był przeładowany zbędnymi opcjami a on używał quest linka więc z pewnością nie będzie mu ich brakować Przy streamingu to redukcja laga zrobi całą robotę.
VRman 3 020 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 22 minuty temu, Wu70 napisał(a): Każdy ma prawo się mylić, nawet youtuber Ale to nie chodzi o opinię, tylko że on Cię tam chamsko wyzywa, używając popularnego określenia wśród brytoli, które ma dwa znaczenia, co wykorzystano w Top Gear swego czasu Spoiler 12 minut temu, Wu70 napisał(a): Przy streamingu to redukcja laga zrobi całą robotę. Ale redukcja laga (poza możliwością poprawy jakości) to właśnie to, co robi nieźle VD.
Wu70 805 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu W porównaniu ze steam linkiem robi to fatalnie To jest generacyjny przeskok dla streamingu a na Q Pro to tylko przedsmak bo ma bardzo wolny SoC i sam eye tracking też jest dosyć wolny a i tak ludzie widzą skok, w porównaniu do quest linka będzie jeszcze większy. 3 minuty temu, VRman napisał(a): Ale to nie chodzi o opinię, tylko że on Cię tam chamsko wyzywa, używając popularnego określenia wśród brytoli, które ma dwa znaczenia, co wykorzystano w Top Gear swego czasu Nie wiem w ogóle o co chodzi ani czemu miałbym w ogóle o tym myśleć to tylko jakiś youtuber co gra w każdy syf z tego co widzę
galakty 3 941 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 30 minut temu, Wu70 napisał(a): Dla mnie VD był przeładowany zbędnymi opcjami a on używał quest linka więc z pewnością nie będzie mu ich brakować Przy streamingu to redukcja laga zrobi całą robotę. Mi steam link praktycznie nie działał na Q3, zrywał połączenie, nie odpalał gier w VR. VD działa jak miód.
Wu70 805 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Nie wiem kiedy testowałeś ale to znacznie młodsza aplikacja która cały czas jest intensywnie rozwijana i aktualizowana, stoi za tym duża firma która akurat wie co robi w tych sprawach. To jest pewnie dopieszczane pod premierę Frame i kwestia czasu kiedy będzie królem streamingu (jeśli jeszcze nie jest). Po premierze miałeś mnóstwo postów na reddicie że jest zwyczajnie gorzej niż VD, dzisiaj jest odwrotnie Nawet na Q3 ludzie przechodzą na steam link https://www.reddit.com/r/virtualreality/comments/1pezau5/steam_link_beta_2_is_way_better_than_virtual/ Akurat na Q3 bym do tego podchodził z lekkim marginesem (można też znaleźć mieszane opinie) bo pewnie obydwie aplikacje będą bardzo porównywalne ale na Q Pro to w zasadzie temat zamknięty. Edytowane 1 godzinę temu przez Wu70 1
VRman 3 020 Opublikowano 47 minut temu Opublikowano 47 minut temu Weźcie pod uwagę, że quality control w tej firmie nie istnieje i to samo może działać na jednym Q3 a zrywać/nie działać na innym. Tu bulwa mać domyślnym stanem jest "coś się spierdoliło" No ale oczywiście o tym mało kto wie, bo redditowa mentalność obecna niestety też na takich forach jak to nakazuje zwyzywać kogoś od nieogarów i "wymyślania sobie probemów, bo tylko u ciebie jest problem", co prawadzi do błędnych wniosków, że po prostu ktoś coś źle robi, ma zły kabel, zły router i szyny też były złe. Tymczasem ja z 5x już widziałem wypowiedzi, że ktoś walczył wiele godzin, aż zmienił Questa 3 na Questa 3 i.. nagle po problemie. Jeden nawet pisał, że ma dwa i na jednym jest problem. Sam usterek sprzętowych doświadczyłem na 2 questach kilka, więc wiem że ten sprzęt to gówno przeokrutne. @wu70 Gość niezbyt delikatnie okreslił ludzi, którzy nie nazywają grania padem VRem, a Tobie przeszkadzają nawet gałki w kontrolerach Questa więc się masz prawo obrazić na niego za wyzwisko Tu: https://youtu.be/_2i4Ot025lg?t=90
galakty 3 941 Opublikowano 43 minuty temu Opublikowano 43 minuty temu 21 minut temu, Wu70 napisał(a): Nie wiem kiedy testowałeś ale to znacznie młodsza aplikacja która cały czas jest intensywnie rozwijana i aktualizowana, stoi za tym duża firma która akurat wie co robi w tych sprawach. To jest pewnie dopieszczane pod premierę Frame i kwestia czasu kiedy będzie królem streamingu (jeśli jeszcze nie jest). Po premierze miałeś mnóstwo postów na reddicie że jest zwyczajnie gorzej niż VD, dzisiaj jest odwrotnie Nawet na Q3 ludzie przechodzą na steam link https://www.reddit.com/r/virtualreality/comments/1pezau5/steam_link_beta_2_is_way_better_than_virtual/ Akurat na Q3 bym do tego podchodził z lekkim marginesem (można też znaleźć mieszane opinie) bo pewnie obydwie aplikacje będą bardzo porównywalne ale na Q Pro to w zasadzie temat zamknięty. Ahh to faktycznie nowa wersja
some1 596 Opublikowano 41 minut temu Opublikowano 41 minut temu U mnie działa, nie chce mi się już tego ruszać i rekonfigurować, jak i tak gogli nie uruchamiałem od miesiąca. Tak tylko wrzuciłem jako ciekawostkę.
Rekomendowane odpowiedzi