Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Mody pod nienatywne gry, które nie przewidywały nawet częściowego wsparcia VR raczej mnie nie interesują, ale planuję sprawdzić je pod koniec. Celowanie będzie gorsze, ale zgaduje że jest wspomaganie z wersji pod pada

Za duzo gadasz. Po prostu sprawdz. Zdziwisz sie. Mam ograne 100h. Gralem na quescie 3 lacznie ze sterowaniem joyconami questa. Przy trudnosciach z trafianiem mozesz sobie ustawic celownik laserowy. Chodzi wszystko miodzio. Te gry ze swoja fizyka sa stworzone do VR. Gra jest przebudowana, jest odrebna, ktora musisz sciagnac w calosci, menu i ustawienia gry sa pod VR. Mozesz wybrac tez tryb grania siedzacy lub stojacy. Zacznij od HL2. Potem epizody jak sie wciagniesz. Ja sobie sciagnalem lekki mod high-texture i tekstury faktycznie sa bardziej szczegolowe.

Potem jak podliczylem to lacznie z Alyx wyszlo mi ponad 100h. Gralem tez w nieoficjalne kampanie do Alyxa. Ogolnie ta przygoda z HL to moje najlepsze doswiadczenia w VR.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Za duzo gadasz. Po prostu sprawdz. Zdziwisz sie. Mam ograne 100h. 

Lubię gdy VR oferuje płynne przejście między trybami stojącym, siedzącym + wyborem stylu przemieszczania się, ale to HL:A mnie rozpieściło. W modach zgaduję że jest to samo?
Tematem interesowałem się na bieżąco koło premiery HL:A i wtedy wyrobiłem sobie zdanie że mnie to nie interesuje, no ale sprawdzę szybciej :P Akurat czekałem na doładowanie kontrolerów.
HL2 znam bardzo dobrze, bo to jedyny fps którego tyle razy przechodziłem, ale jednocześnie mniej chce się do niego wracać po latach.

Kolejny tytuł sprawdzony z mojego ulubionego gatunku bullet hell - Yuki. Niestety, jestem rozpieszczony powierzchowną znajomością genialnie złożonego Touhou,  głównie 6-9 i beznadziejną muzykę, która nie jest dobrze zgrana z akcją na ekranie od razu poczuję. Losowość przeszkód i przeciwników wydaje się dobra, do czasu aż człowiek zda sobie sprawę, że wtedy brakuje umyślnego projektu i sposobności do synchronizacji muzyki.... Losowe elementy byłby by dobre, ale nie całość... Co za spartolony projekt, gdzie na dodatek przeciwnicy wyglądają bardzo podobnie, a niektórzy identycznie a robią co innego.
Natomiast idea Bullet Hell w VR jest świetna, nawet mimo ogromnego partactwa w założeniach mógłbym do tego wracać..., gdyby nie marnowanie mojego czasu kolejny :kupa: elementem z nowoczesnego podejścia - odblokowywane wzmocnienia po śmierci. Nienawidzę tego w takich grach, wolę od razu mieć pełnię możliwości, odblokowywaną w czasie przechodzenia poziomów. Taki szajs powinien być oddzielnym trybem. Nie cierpię wciskania 
roguelike, gdy nie ma to sensu lub z braku chęci do zaprojektowania poziomów.

I znowu "geniusz Valve", ich mini gierka statku z The Lab jest dużo bardziej przemyślana.
Statek można przekładać z ręki do ręki, bez użycia zakichanych ustawień z menu i to w czasie przechodzenia poziomu! Wystarczy skopiować ich pomysł! 
Przeciwnicy robiący co innego, wyglądają inaczej.
Poziomy są zaprojektowane, a nie losowe.
Brak tekstu w środku walki, bo po licho mi SAME NAPISY, bez nagranych dialogów, gdy mam przed sobą dziesiątki pocisków i przeszkodę do ominięci z pilnowaniem utrzymania widoczności dla uników.
I co tam jeszcze.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Lubię gdy VR oferuje płynne przejście między trybami stojącym, siedzącym + wyborem stylu przemieszczania się, ale to HL:A mnie rozpieściło. W modach zgaduję że jest to samo?

Jest, a jezeli chodzi o celowanie to ustaw sobie celownik laserowy jak bedziesz mial problemy z celowaniem. Ja przechodzilem HL2 jak mialem 22 lata. Powrot do gry po 20-latach w VR az mnie wzruszyl.

https://youtu.be/8ZF9HONZ9-A?si=eFdnhArGNeAk7mUX

Edytowane przez DżonyBi
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, DżonyBi napisał(a):

Oh, jak mogłem zapomnieć o łomie :E Przecież to będzie warto odpalić dla samego momentu przeciw manhacks i gravity guna oraz całego EP1... Oh, jeszcze jest cała sekwencja z jaskiń w ep2 + końcówka.
No dobra, jednak to może być nie do pominięcia. Tylko muszę przeklikać te badziewie z abonamentu, aby znaleźć coś dobrego, bo inaczej czeka mnie zabawa we zwroty na steam.

Yupitergrad odpałiłem na "chwilę" i to jest dobry projekt w VR. Brak zbędnego przetrzymywania gracza, świetny tutorial, a we windzie dalej można sobie szaleć.
To praktycznie ruski spiderman, a raczej spidercomrade na stacji kosmicznej. Całe szczęście że mnie choroba nie bierze, choć przy niektórych ruchach zabuja błędnik.

Edytowane przez musichunter1x