Skocz do zawartości

Zdrutowane przez Pentiuma

Pentium D

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Pentium D napisał(a):

@trybcio86 Ale miałeś 4x8 czy jak? Miałeś obudowę typu piekarnik? Jak teraz sprawdzałem temperatury z nowym frontem to mi temp na grafice spadła o 7 - 8*C 

Mialem 2x8, ale chciałem kręcić ram, wiec kupiłem radiatory. Dwa opakowania, bo myślałem ze w każdym opakowaniu jest tylko jeden radiator a były dwa :) Jeden zestaw wsadzilem na aegisy a drugi gdzie lezy w szuflandii. Jakby Cie to w jakis sposob ratowalo to pisz

7 godzin temu, trybcio86 napisał(a):

Jakby Cie to w jakis sposob ratowalo to pisz

Już bym wolał dopłacić kasę do 2x16 

6 godzin temu, Mar_s napisał(a):

Uuu, to będzie gruba robota, czekamy na wyniki  :P 

Wentyle miały ciągnąć około 3 Watów a ciągną prawie 5 Watów. Nawet na około 7,5V nadal ciągną 3,5 Wata. Trzeba jednak przyznać, że dmuchają nieźle i mają ciche łożysko. Wentyle w rozmiarze 7025.

8 godzin temu, Mar_s napisał(a):

Uuu, to będzie gruba robota, czekamy na wyniki  :P 

U pentiuma to pewnie będzie ramka z kartonu na wymiar nad sloty i do tego wklejone 2 wentyle 60x60 / 70x70 a podpórka pod gpu to rolka od papieru toaletowego patrząc na te projekty od lat :E 

Edytowane przez Send1N

Po prostu zazdrościsz mu geniuszu i zmysłu oszczędzania, przyznaj się.  :E 
Pentiak to król minimalizmu, a jeżeli trafiłeś z tą rolką to jeszcze ekologicznego. :rotfl:

Sam pomyśl, wywaliłeś 200 zł na chłodzenie pamięci, a tu będzie ten sam efekt z pudełka po butach i z wentylami za które jeszcze kasę od Chińczyka wyżydził.  :smiech:

Mnie już ręka coraz bardziej swędzi żeby wyciąć kratkę na tyle w obecnej obudowie i wstawić tam grill bo tak zrobiłem w ex aquariusie x70t tylko że wtedy tamtą już miałem 5 lat a nie 5 miesięcy :E z jednej strony szkoda ciąć nowej budy ale z drugiej można puścić znacznie wyżej obroty na wyciągu z grillem i mieć taką samą kulturę pracy jak na znacznie niższych ze standardową kratką :wariat:

Ja mam teraz Fractal Design Torrent TG RGB, z AiO sprawdza się rewelacyjnie, ciężko o lepszy przepływ powietrza od tego który mam, z dwoma 18 cm wentylami na spodzie i 6 140 mm na froncie  ;) 

@Pentium D No należało się jak psu micha, powinien dołożyć jeszcze za straty moralne, ale po prostu nie wiedział z jakim celebrytą ma do czynienia, trzeba mu to wybaczyć  ;) 

@Pentium D nie z budy jestem bardzo zadowolony tylko wiem że jak wentylator ma przed sobą standardowy grill a nie kratkę to może jeszcze lepiej pracować, grill nie stawia takiego oporu ;) ogólnie producenci powinni fabrycznie tak robić że na wyciągu jest grill a nie kratka, kiedyś jakoś wychodziły takie budy prosto z fabryki.

Edytowane przez Send1N

22 minuty temu, Send1N napisał(a):

@Pentium D nie z budy jestem bardzo zadowolony tylko wiem że jak wentylator ma przed sobą standardowy grill a nie kratkę to może jeszcze lepiej pracować, grill nie stawia takiego oporu ;) ogólnie producenci powinni fabrycznie tak robić że na wyciągu jest grill a nie kratka, kiedyś jakoś wychodziły takie budy prosto z fabryki.

Wiem, że bez kratki lepiej bo jak 10 lat temu komp w nocy kopał krypto to mi szum przeszkadzał. Wyciąłem kratkę i było sporo przyjemniej dla ucha.

Albo mi się coś pomyliło i wszystkie te budy które widziałem z grilem na wylocie z tyłu to były modyfikacje na własną rękę? Próbuję coś wykopać z "prezentujemy swoje maszynki" na pclab ale nie mam siły już po 100 stronach :E 

Edytowane przez Send1N