Pentium D 64 Opublikowano Poniedziałek o 10:37 Autor Opublikowano Poniedziałek o 10:37 22 godziny temu, trybcio86 napisał(a): a to nagrzeje do 180 st cokoliwiek poza samym soba ? Obciążnik 200 gramów od 50*C do 180*C w niecałe 6 minut. 200*C w niecałe 8 minut. Dzisiaj podgrzewacz został też nieźle przepalony bo gotowałem na nim GD2 w 250*C przez 10 minut 1
trybcio86 16 Opublikowano Poniedziałek o 12:16 Opublikowano Poniedziałek o 12:16 1 godzinę temu, Pentium D napisał(a): Obciążnik 200 gramów od 50*C do 180*C w niecałe 6 minut. 200*C w niecałe 8 minut. Dzisiaj podgrzewacz został też nieźle przepalony bo gotowałem na nim GD2 w 250*C przez 10 minut Fajnie by było jakbyś to mógł pirometrem sprawdzić czy jest te chińskie 200C bo w ich skuterkach to "w uszach szum w oczach łzy na liczniku 43" XD 1
Pentium D 64 Opublikowano Poniedziałek o 13:13 Autor Opublikowano Poniedziałek o 13:13 (edytowane) @trybcio86 to bym musiał przez papier mierzyć bo aluminium źle odczyta. Edit: zarezerwowałem taki cooler na RAM. To moje zdrutowane coś działa, w TLOU jak na razie więcej jak 42*C nie widziałem, ale to (jak zapłacę) wyjdzie mnie 16 złotych lub mniej Edytowane Poniedziałek o 15:13 przez Pentium D
Send1N 194 Opublikowano Poniedziałek o 23:35 Opublikowano Poniedziałek o 23:35 (edytowane) 13 godzin temu, Mar_s napisał(a): Faktycznie, Ty wspomniałeś... @Mar_s To Send1N czy Pentium w końcu wspomniał Kaina? To chłodzenie jonsbo na ram pamiętam że marcosimeone miał wrzucone kiedyś w swoim pc, bardzo fajnie to wizualnie wygląda Edytowane Poniedziałek o 23:40 przez Send1N
Pentium D 64 Opublikowano Poniedziałek o 23:47 Autor Opublikowano Poniedziałek o 23:47 @Send1N a pisał coś gdzieś jak z kulturą pracy tych wentyli?
Send1N 194 Opublikowano Poniedziałek o 23:48 Opublikowano Poniedziałek o 23:48 Tego to już nie pamiętam, zostaje ci wysłać mu wiadomość
Mar_s 179 Opublikowano Wtorek o 07:59 Opublikowano Wtorek o 07:59 @Send1N A odwalta się obaj od starego człowieka z lekką demencją Całe 16 złotych? Pentiak, na starość rozrzutny się robisz! Takie dwa bzyki na maksa ciche raczej nie będą, ale masz tam PWM więc jak wepniesz w gniazdo to do 2000 rpm nie powinno być tragicznie. 1
Send1N 194 Opublikowano Wtorek o 08:02 Opublikowano Wtorek o 08:02 Bardziej można się obawiać dźwięku samego łożyska bo obroty zawsze można skręcić a tego drugiego nie ogarniesz panie wiadomo jak łożyska są ok to takie 2000-2500rpm przy rozmiarze 60mm jest ok, niestety przy tych małych wentylach to wiecej jest badziewia niż dobrych modeli...
Mar_s 179 Opublikowano Wtorek o 08:07 Opublikowano Wtorek o 08:07 No fakt, i tutaj niekiedy na niskich jakieś dziwne dźwięki wydawać potrafią. Ale CCC, za 16 zł... 1
Pentium D 64 Opublikowano Środa o 11:13 Autor Opublikowano Środa o 11:13 (edytowane) W dniu 11.11.2024 o 13:16, trybcio86 napisał(a): Fajnie by było jakbyś to mógł pirometrem sprawdzić czy jest te chińskie 200C bo w ich skuterkach to "w uszach szum w oczach łzy na liczniku 43" XD Podczas nagrzewania góra jest kilkanaście stopni cieplejsza, ale to dlatego, że czujnik urządzenia jest pod płytką. Gdy już czujnik urządzenia nadgoni jest ok. Jak ktoś chce podgrzać coś czułego na temp np do 100 to na urządzeniu najlepiej ustawić 75 i później powoli zwiększać w skokach co 5 stopni. Dzisiaj coś drutowałem, ale szczegóły później. Edytowane Środa o 11:14 przez Pentium D 1
Pentium D 64 Opublikowano wczoraj o 05:10 Autor Opublikowano wczoraj o 05:10 (edytowane) Projekt zaczął się jeszcze przed wyrwaniem szyby z frontu i wsadzeniem siatki. Zamysł był taki aby dać więcej świeżego powietrza GPU. Materiały użyte to jak zazwyczaj to co pod ręką aby hajsu nie wydawać z wyjątkiem wentyli z Chin. Jakieś stare wentylatory, kartoniki po czymś lub kartony po pizzy. Wersja pierwsza z kartonu po latarce, wentyl stary 80 mm umieszczony w środku. Trochę niewypał bo kartonik podnosił GPU. Wersja druga to już pudełko wycięte z kartonu po pizzy i z wentylatorem 70 mm umieszczony na zewnątrz aby lepiej mu się zaciągało. Wentylator to jakaś Delta 7015 z czujnikiem temp wzięta ze starego nieużywanego chłodzenia z czasów AM2. Łożysko cichutkie. Wersja trzecia miała składać się z dwóch wentylatorów 7025. Czyli nie dość, że dwa to jeszcze grubsze więc w teorii więcej powietrza. Jednak rzeczywistość zweryfikowała i kanał o wymiarach 30 na 75 mm ma za mały przelot. W obudowie byłoby jeszcze gorzej bo byłby trochę przysłonięty kratką. Pokazane na filmiku jak kawałek papieru praktycznie się nie rusza z jednej strony wentylatorów. Tak to te wentyle od chińczyka. Jakość tak dobra, że po kilku ruchach uebał się jeden kabel i musiałem lutować. Zostaję przy wersji drugiej bo działa najlepiej. Edytowane wczoraj o 05:11 przez Pentium D 1 1
Mar_s 179 Opublikowano wczoraj o 05:30 Opublikowano wczoraj o 05:30 LINK A gdzie testy temperatury karty przed i po? 2
Send1N 194 Opublikowano wczoraj o 05:38 Opublikowano wczoraj o 05:38 (edytowane) Psiknij ten karton na czarno jakimś sprayem to jeszcze będzie to jakoś wyglądało trzeba przyznać pomysł nieszablonowy Edytowane wczoraj o 05:38 przez Send1N 1
AndrzejTrg 109 Opublikowano wczoraj o 05:38 Opublikowano wczoraj o 05:38 Uważaj, bo jak zapłonie to cały dom z dymem pójdzie 🙂 Ps. Jaka ta cheedarowa Giuseppe? 1
Pentium D 64 Opublikowano wczoraj o 06:27 Autor Opublikowano wczoraj o 06:27 (edytowane) 58 minut temu, Mar_s napisał(a): LINK A gdzie testy temperatury karty przed i po? GPU -4*C HS -1*C To jeszcze gdy była szyba na froncie. Teraz to nie wiem czy to coś polepsza. 50 minut temu, Send1N napisał(a): Psiknij ten karton na czarno jakimś sprayem to jeszcze będzie to jakoś wyglądało trzeba przyznać pomysł nieszablonowy Przecież jest na czarno pomalowane a za szkłem i ciemną buda i tak nie widać, ale może coś tam jeszcze zrobię jak będę kartę wyciągać do nałożenia PTMa. 50 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): Uważaj, bo jak zapłonie to cały dom z dymem pójdzie 🙂 Ps. Jaka ta cheedarowa Giuseppe? Nic nie będzie płonąć a pizza spoko choć dla mnie najlepsza z szynką i pieczarkami. Edytowane wczoraj o 06:30 przez Pentium D 1 1
Send1N 194 Opublikowano wczoraj o 06:43 Opublikowano wczoraj o 06:43 U mnie to wygląda jak kolor buraka ale że to ty to już wiem, pewnie to markerem pomalowałeś a on właśnie taką barwę daje jak wyschnie
Mar_s 179 Opublikowano wczoraj o 06:49 Opublikowano wczoraj o 06:49 23 minuty temu, Pentium D napisał(a): To jeszcze gdy była szyba na froncie. Teraz to nie wiem czy to coś polepsza. W teorii bezpośredni nadmuch chłodnego spoza obudowy zawsze będzie ciutkę lepszy niż takie już lekko ogrzane zasysane od frontu No ale to teoria. 7 minut temu, Send1N napisał(a): U mnie to wygląda jak kolor buraka ale że to ty to już wiem, pewnie to markerem pomalowałeś a on właśnie taką barwę daje jak wyschnie A tam cicho być, jest czarne jak noc listopadowa, to po prostu wina Twojego IPS'a Szpreje...to są drogie rzeczy panie.... 1
Pentium D 64 Opublikowano wczoraj o 06:59 Autor Opublikowano wczoraj o 06:59 @Send1N No markerem. @Mar_s Na pewno gorzej nie jest 1 1
Pentium D 64 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Przyszedł PTM, ale nie wiem czy to oryginał czy tylko błąd w druku. Obejrzałem kilka ofert u chińczyków i raz jest origin a raz origih, ale ludzie w obu przypadkach zadowoleni z wydajności. Wołam eksperta @sideband Edytowane 2 godziny temu przez Pentium D
Mar_s 179 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Łysy mówi "Origin" https://youtu.be/HdmJ-QVvpgQ?t=201 1
Send1N 194 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Stawiam że kupiłeś i będziesz tym handlował drożej na allegro ? jeżeli tak to nawet sidebanda nie pytaj bo wiadomo powie że podróbka żebyś konkurencji nie robił otwórz pudło i pokaż jaki ma kolor porównam ze swoim bo jeszcze mi zostało trochę a ja mam oryginał Edytowane 1 godzinę temu przez Send1N 1
Mar_s 179 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Jak otworzy to straci wartość, nie słuchaj go Pentiak, to agent sidebanda!! 1 1
Pentium D 64 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu 23 minuty temu, Mar_s napisał(a): Łysy mówi "Origin" https://youtu.be/HdmJ-QVvpgQ?t=201 No właśnie są dwa, origin i origih i oba dobrze działają. Ten u blacka to też z chin bo naklejka z qr kodem taka jak często jest na towarach z Ali. 15 minut temu, Send1N napisał(a): Stawiam że kupiłeś i będziesz tym handlował drożej na allegro ? jeżeli tak to nawet sidebanda nie pytaj bo wiadomo powie że podróbka żebyś konkurencji nie robił otwórz pudło i pokaż jaki ma kolor porównam ze swoim bo jeszcze mi zostało trochę a ja mam oryginał Mam dwa plastry 40x80 i jeden dla mnie a drugi miał być na handel. Za 45 minut wrzucę. 9 minut temu, Mar_s napisał(a): Jak otworzy to straci wartość, nie słuchaj go Pentiak, to agent sidebanda!! Jeden i tak otworzę i założę.
Mar_s 179 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu W sumie te podróby też są różnej jakości bo ciężko uwierzyć że same oryginały się na Ali trafiają, a większość i tak chwali. Więc albo one są i tak niezłe, albo po prostu na początku działają dobrze, a różnica uwidacznia się z czasem. @Send1N Na procku masz? Długo? Jaka różnica w stosunku do pasty?
Send1N 194 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Kładłem w gamingowym laptopie u klienta i spadek był spory ale tam też była totalnie lipna pasta położona wcześniej + całe chłodzenie i wentylatory zarypane + napisał po 3 miesiącach że trzyma temperatury takie jak po aplikacji więc ok, mam też u siebie na 6950XT ale względem fabrycznej pasty w moim przypadku nie zyskałem kompletnie nic za to Krzysiak kładł u siebie na 6950XT i urwał sporo z temp rdzenia i HS, widocznie u mnie była idealnie położona niezłej jakości. Na ihs tego kompletnie nie ma sensu kłaść i marnować, tyłko gołe rdzenie, przy ptmie największe różnice wychodzą przy wyższych temperaturach rzędu 75+ i brak degradacji po czasie, dlatego to się dobrze sprawdza w lapkach gamingowych gdzie panują wysokie temperatury na co dzień. 1
Rekomendowane odpowiedzi