Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, sideband napisał(a):

Przy 100stopniach naklejki nie zejdą nawet nie zmienią barwy ;)

no jak nie. Jak ratowałem 650 gt w piekarniku w laptopie to momentalnie naklejki zczarniały. To samo było z titanem xp który wstał z martwych (długo nie popracował :E )

Opublikowano

Miałeś dużo więcej jak 100stopni albo cały dzień to piekłeś ;) Część naklejek nie tych papierowych wytrzymuje dużo więcej i nie trzeba nic zdejmować nawet jak działasz na stacji i pcb dostaje 180stopni.

Mam piekarnik w serwisie co od 40stopni ma regulacje, góra-dół + termoobieg. Czasem wygrzewam płytki przed położeniem na stacje to wiem jak jest.

Opublikowano

Rx 6700 xt sprzedany. W sumie 10 osób się odezwało. Wystawiony za 1050 zł poszedł za 950 zł. Oferty różne, najniższa 700 zł :lol2: najwyższa 975 ale odbiór osobisty to nie chciałem. Chyba, że jeszcze liczyć tego śmieszka 

Screenshot_2024-12-04-20-13-49-14_d4c83e98b7363fb18e9bde28130b0ba3.thumb.jpg.502f2cb6b144146d9cbe68fdf15d8019.jpg

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Mar_s napisał(a):

Co chcesz, prawa rynku, jak się sprzedała to automatycznie stała się towarem deficytowym, popyt przekroczył podaż, no i spirala zaczęła się kręcić!  :E 

I to jest frajerstwo. Widzisz coś co ci się podoba, próbujesz ugrać 5% a tu ktoś inny wziął. Teraz pan Jarosław faktycznie może tyle zapłacić bo na lokalnie już od jakiegoś czasu jest inne nitro+ za 1200 zł :E

Odpisałem mu, że za 1200 to już może mieć rx 6800. Ostatnio za 1100 poszedł taki w licytacji. Sam chciałem tam licytować, ale stwierdziłem, że na co mi to a parę godzin później kupiłem tego rx 7800 xt za 1500 zł i źle na tym nie wyszedłem xD

Edit: dodam jeszcze, że bez prowizji sprzedałem bo wystawiłem w Modzie jako breloczek a w Modzie nie ma prowizji do końca roku 

M1kr3Gp.jpeg

Edytowane przez Pentium D
  • Haha 1
Opublikowano

Paczki z Chin powoli zlatują. Dzisiaj przyszły linijki. Miał być zestaw 2x krótka i 1x długa a jednej krótkiej brakuje. W dodatku niby metalowe a cienkie jak folia aluminiowa po czekoladzie złożona trzy razy. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 6.11.2024 o 19:47, Send1N napisał(a):

Dobra udało mi się znaleźć o co mi chodzi i to nawet coś współczesnego a nie z dawnych lat, z takim grillem szum powietrza tylnego wentylatora jest znacznie cichszy na tych samych obrotach niż gdyby tam była kratka (wiem bo wycinałem w aquariusie jak już wspomniałem) dlatego dziwi mnie dlaczego praktycznie żaden producent nie ma takiego rozwiązania.

pr_2024_2_28_14_18_22_932_00.jpg 

Ja zawsze wywalałem otwór dremelem i wstawiałem taki grill właśnie, ale nie trzeba. Jonsbo Panie.
500_500_productGfx_1036957.jpg.2e8955b2fb44169551e61c582846a60c.jpg
Następną budę też od nich kupie. 

W dniu 4.12.2024 o 20:27, Pentium D napisał(a):

Rx 6700 xt sprzedany. W sumie 10 osób się odezwało. Wystawiony za 1050 zł poszedł za 950 zł. Oferty różne, najniższa 700 zł :lol2: najwyższa 975 ale odbiór osobisty to nie chciałem. Chyba, że jeszcze liczyć tego śmieszka 

Kiedy update sygnaturki? :E

A propos obudów - Pentium zmieniłbyś te bude, bo jak zobaczyłem tego piździka w rogu, to aż szumieć w uszach zaczęło.

Edytowane przez hajapackage
  • Upvote 1
Opublikowano
38 minut temu, hajapackage napisał(a):

A propos obudów - Pentium zmieniłbyś te bude, bo jak zobaczyłem tego piździka w rogu, to aż szumieć w uszach zaczęło.

Buda ogarnięta, nie ma już sensu zmieniać. Wentylator usunąłem bo zaczął terkotać. Chyba za niskie rpm miał po rozdzielaczu a brak już wyjść na płycie aby dać mu własną krzywą. 

Opublikowano
W dniu 5.12.2024 o 06:54, Mar_s napisał(a):

W sumie jak mu jebnie, to będzie miał taki duży brelok :smiech:

Widziałem, że paczka odebrana więc zapytałem czy już podłączył. Odpisał, że hula. Sprawdzona w Furmarku i FH4, ale coś mu cewki piszczą. U mnie nic nie piszczało, 7800 XT też cichy więc pewnie kwestia zasilacza, podłączenia kabli lub sieci. Ma poprawioną 750W wersję bomby od Gigabyte, ale poprzednia karta 5700XT była u niego cicho. Coś tam będzie kombinował z UV, ale mimo tego jest zadowolony bo podczas grania i tak dźwięki z gry zagłuszają cewki.

Opublikowano

U mnie bardzo rzadko karty piszczały, a przerobiłem ich multum, mam zasiłkę od Fractala.

Pamiętam że chyba 4070 Ti piszczała nieco w Time Spy, ale wystarczyło zrobić UV i przestała całkowicie, ale wtedy w środku był jeszcze Corsair chyba.

Zresztą mnie to i tak nie przeszkadza kompletnie bo gram w słuchawkach a wentyle i tak to z reguły zagłuszają.  :) 

Opublikowano

Z tego co pamiętam to pisałeś że żadna karta ci tak nie piszczała jak 2070 Super ode mnie :P a to był taki umiarkowany dzwięk cewek jak w każdej karcie którą w życiu miałem więc ja nie wiem jakie ty perełki losujesz :E 

Opublikowano

Od podmiany karty jedynie w space marine 2 zagrałem przez 25 minut i to tylko aby sprawdzić kartę a tak to standardowo WoWs, ale to nawet na Vedze w 5700G chodziło. Trafiła mi się ta karta jak głuchemu zatyczki do uszu :wariat:

Opublikowano

World of Warships grasz? :E

Kurde, kiedyś zainstalowałem ale jakoś mnie nie porwało. Teraz tradycyjnie do WoT wróciłem bo święta i operacje świąteczne, w sumie tylko teraz chce mi się w to jeszcze nieco pograć.  ;) 

Opublikowano

@Mar_s Nom. Jest event ze Star Trekiem i można sobie z laserów postrzelać. W tym roku jest też choinka.

Do WoT wracałem przez kilka ostatnie lat na choinkę, ale już rok temu olałem event z Vinnym i mało co grałem. Teraz dali Jasona i gra nawet nie zaktualizowana jeszcze, ale trzeba będzie wejść po nagrodę za staż :lol2: