Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Pavel87 napisał(a):

O, ja też czekam aż "ASROCK X870E Nova" ponownie gdzieś trafi do sprzedaży. Myślę, że to taki sweet spot jeśli chodzi o x870e. 

Gdzieś tutaj na forum czytałem, że jeśli chodzi o bios to Asrock nadal w 2010 roku :E 

Żaden większy sklep, nie wie kiedy będzie dostawa.. Masakra

Opublikowano

Kurde ten mobas spełnia moje wymagania i place holdery cenią na jakieś 1.7k a więc nie najgorzej. Co do biosu to jeśli wygląda jak na AM4 i nie trzeba timingów od pamięci wprowadzać w hexach to ja chętnie takie uefi przyjmę z pocałowaniem w rączkę :) 

Opublikowano

sklep jak najbardziej ok, ze świetną obsługą,wsparciem po polsku, lepszym podejściem do klienta niż większośc polskich firm

czy akurat ten produkt ? niekoniecznie, bo nie ma tych płyt fizycznie nigdzie, oni pewnie też nie będą w stanie go szybko sprowadzić,

jak będą płyty to będą wszędzie i tyle

do czego to doszło że asrocka za 2koła nigdzie nie ma, za chwile wszyscy biostara będą szukać

Opublikowano
Godzinę temu, Art385 napisał(a):

I ma przycisk clear cmosa :) Dzięki Pan Asrock tego mi było trzeba. 

Oj tam, podpinasz przycisk reset z budy do pinów clr cmos i jazda, oczywiście jak buda ma takowy przycisk :E

Opublikowano

Mam 2 przyciski z różnych obudów i żodyn nie działał płyta nie wstawała. Jeszcze na GB stykał śrubokręt ale padła i jak wróciła z gwarki to rzuciłem na półkę a dzięki MSI i tomahawkowi oduczyłem się grzebać przy pamięciach :E 

Opublikowano (edytowane)

reset ze starej obudowy musi działać, łaski nie robi, o ile oczywiście są piny na płycie

sam mam takie coś już na którejś

reset sw.jpg

Edytowane przez mimuszek
poprawienie grafiki
  • Upvote 1
Opublikowano

Dokładnie takie coś musi działać przecież to jest "zwieracz" pinów a tak właśnie działa dotknięcie dwóch na raz śrubokrętem wiec nie wiem jak magicznie mogło to u ciebie nie działać :E 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Doamdor napisał(a):

Na allegro komplet za 10,99zł

ale to był sarkazm/ironia tamten post, jak ludzi naciągają, to jest warte 2zł...

5 minut temu, Send1N napisał(a):

mam zawsze obudowę z przyciskiem reset

też, też,  ale reset mam jako reset, nie daj boshe jakby mi któryś junior kompa zresetował podpiętego do clear cmos  o.o

• Kelam promuje ten temat
Opublikowano
10 godzin temu, Send1N napisał(a):

Dokładnie takie coś musi działać przecież to jest "zwieracz" pinów a tak właśnie działa dotknięcie dwóch na raz śrubokrętem wiec nie wiem jak magicznie mogło to u ciebie nie działać :E 

A jednak płyta zachowywała się dokładnie tak samo jak z założoną zworką, może być kwestia samych przycisków wymontowanych z obudów klasy pentium 4. Nie mniej przestałem kręcić ram. Na GB przed padem czujników miałem problemy z bootowaniem na 3200 a tomahawk też świruje teraz powyżej 3600. Może to nowsze biosy a może IMC się lekko przytyrało. Niestety na razie czekam z upgradem, bo głupio byłoby wydać hajs na desktopa i pojechać na rok w delegacje :E 

• Upvote 1
Opublikowano

hmm, ale ona ma się nei zachowywać, ma nie reagować na nic

prędzej miałeś przyciski od power albo turbo ;) niż reset, który działa jak zwarcie śrubokrętem

boshe , ja pamiętam jeszcze czasy że się zworkami na płycie taktowanie procesora ustawiało, plombowali kompa i pentium 75 robili 100...   zworki na dyskach, primary, slave..

życie stało się prostsze  :faja:

• Upvote 1
Opublikowano
23 godziny temu, Pavel87 napisał(a):

O, ja też czekam aż "ASROCK X870E Nova" ponownie gdzieś trafi do sprzedaży. Myślę, że to taki sweet spot jeśli chodzi o x870e. 

Gdzieś tutaj na forum czytałem, że jeśli chodzi o bios to Asrock nadal w 2010 roku :E 

Ke? Sam ma co prawda pod intela ale zlego slowa nie moge o asrocku powiedziec i jesli bym sie skusil na AMD to na pewno wezme asrocka nova, mega plyta wiec troche bajo bajo z tym biosem.

Opublikowano

Ja też czekam na Novę oraz na 9800X3D, obawiam się, że całość złożę pewnie w przyszłym roku dopiero, i to nie kwestia kasy :E A co do biosu, to tak tutaj gdzieś czytałem, albo na labie jeszcze, że Ascrock-owy bios to trochę archaizm w obecnych czasach

Opublikowano

Myślałem też, żeby wziąć B650E, ale te płyty pewnie już ZEN6 nie obsłużą, więc dlatego padło na x870(E), tutaj tego problemu nie powinno być. Chyba, że poczekam do B850 :) Tym bardziej, że dostępność 9800X3D jest aktualnie żadna, więc pośpiechu nie ma

Opublikowano
18 godzin temu, mimuszek napisał(a):

też, też,  ale reset mam jako reset, nie daj boshe jakby mi któryś junior kompa zresetował podpiętego do clear cmos  o.o

Myślę, że taki ze zdjęcia poniżej by ci pasował idealnie obok ESC :E

a2.JPG

• Like 1