Bicie rekordu
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Elder · Opublikowano
Jasna sprawa że jest tutaj masa opcji do wyboru i dowolność w modyfikacjach i zastosowanych rozwiązaniach technicznych. Full custom projekty tak mają że w pewnym momencie stajesz przed wyborem wielu dostępnych opcji. Nie jest to prosty wybór. Nie wiesz jakie rozwiązanie okaże się najlepszym możliwym. Zauważyłem że wszystkie decyzje wcześniej podjęte wymuszają dalszą drogę rozwoju projektu. Jest to o tyle groźne że błędna koncepcja i jej późniejsza zmiana to masa zmarnowanego czasu i przygotowanie od nowa w Fusion360 plików ale o tym Skeeper i Zawisz więcej mogą powiedzieć. Tutaj koniecznie trzeba konsultować pomysły i mieć opinię osoby która ocenia Twoja wizję. To nie jest samotna walka. Nikt nie jest nieomylny,zawsze jest szansa że w rozmowach wpadnie się na nowy ciekawy koncept a przede wszystkim jak widzę po wielu rozmowach z Łukaszem to tam gdzie ja szukałem pogodzenia aspektu finansowego/technicznego/produkcyjnego jego wizja i konsekwencja w dążeniu do perfekcji przeważała. Jest za to cena...masakryczna ilość czasu jaką pożera taki projekt i to jest zmora perfekcjonistów,płacą swoim czasem za dążenie do doskonałości i zawsze mają wrażenie że tej doskonałości nie da się osiągnąć. areczek1987@ Masz rację że podobny rezultat wyciszenia konstrukcji jest możliwy jeśli ignorujemy design lecz tutaj wyzwaniem było maksymalne wyciągnięcie obydwu parametrów zarówno wymaganego wyglądu i użycie szkła Antisol jak max wyciszenia tego PC. Wyraźnie widać jakie wyzwania stawia pogodzenie tych aspektów. Generalnie w split system PC CLC pomysł aby rezerwuary i pompki zostawić na MORA w innym pomieszczeniu jest bardzo sensowny i Heat taki projekt robił z MORA600 umieszczonej w piwnicy budynku gdzie jest temp otoczenia 16*C. Wiadomo że w takich warunkach temp płynu w loop to rewelka. Może wypowie się i przedstawi spostrzeżenia z prac nad tym projektem,wiem że zintegrował zasilanie pomp umieszczonych na MORA oraz wentylatorów z brick laptopowych a odpalane to jest zdalnie po WiFi (co ma sens) Mimo wszystko pozostaje wtedy mała budka na blacie biurka a tam AirTight jest koniecznością aby cykady w cewkach GPU i odgłosy PSU zgasić do zera tym nie mniej to już jest zdecydowanie łatwiejsze jak uciszenie pomp D5. D5 to w sumie pompa przemysłowa i Laing miał wywalone na jej maksymalne wygłuszanie i tłumienie wibracji projektując ją ponad 20 lat temu bo to w solarach i innych tego rodzaju rozwiązaniach miało być stosowane i nikt nie analizował czy jak pracuje pod nosem usera w PC to mu odgłos pracy przeszkadza. Te pompy i ich odgłos pracy to największa zaraza i wszyscy co mają super ciche CLC to potwierdzą a AIO360 tak samo bardzo trudno trafić model z bezgłośną pompką mimo że w AIO pompy to kilka W poboru mocy mają. Różne AIO testowałem i mam w projekcie 925 Kingpin EKWB Basic 360mm gdzie pompka jest ledwo słyszalna i szum wentylatorów Noctua przykrywa odgłos jej pracy. Tyle że pompka AIO w 3090 Kingpin nie jest tak cicha...niestety to znienawidzony przeze mnie Asetek. Co z tego...buda IN WIN 925 to open case i pompkę zarówno z GPU jak CPU AIO wieczorem na low load i tak słyszę. Mniejsza o to ... to komp stricte gamingowy i gram w słuchawkach Audeze Maxwell więc olewka że pompki grają. bofff@ Zgadza się,distro są restrykcyjne więc ich unikam w mocno rozbudowanych CLC ale wiele osób pakuje distro bo podoba im się to rozwiązanie. Poświęcają flow płynu na rzecz wyglądu projektu. Tutaj distro tnie okrutnie flow ale poczytajcie po co 3x D5 wpakował w ten projekt i jaki ma flow płynu. BTW na wczesnym etapie prac i testach wielu koncepcji była próba w SL600 oceny sytuacji i na pewnym etapie sprawdzenie podstaw działania samego pomysłu AirTight...tutaj kilka fotek tego prototypu. To z obecnej perspektywy raczej błąkanie się we mgle i szukanie drogi. Okazało się że nic z tego i trzeba stworzyć koncepcję kompletnie od zera i gruntownie przemyśleć konieczne rozwiązania. Nie mam za wielu fotek z tego czasu ale tam EKWB FLT było zamontowane bo był pomysł na jego wykorzystanie w docelowym projekcie...jednak to zostało odrzucone. W sumie to nie rozpisuję się ile tutaj ile na wczesnym etapie było eksperymentów zanim powstał docelowy zbiór rozwiązań technicznych i stylistycznych a było dużo testowanych i na finał odrzuconych pomysłów. Długa i mozolna droga ale ja to traktuję wszystko jako wyzwania nie problemy. -
Przez Kowal_ · Opublikowano
Remastered był w plusie extra chyba. Nie pamiętam czy masz. -
Przez serwal4 · Opublikowano
W temacie aku: Roczny aku (listopad 2013r, mierzony przy montażu, żaden leżak) + niecałe 2km do pracy + jedna noc -11'C i wczoraj 1. raz ujrzałem komunikat "Ładowanie akumulatora" poprzedzony fleszem klucza serwisowego i czerwonego komunikatu "Sprawdź samochód"; Na początku schiza, że alternator umiera... -
Przez Art385 · Opublikowano
No przecież nie mogą podać ceny, bo konferencja NV jest później
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi