Skocz do zawartości

Rozmowy o moddingu, LC itp.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W teorii to prosty element i co tu może się popsuć?

To jednak ruletka,nigdy nie wiesz co trafisz w tych chińskich wynalazkach ale...jest tanio i ogromy wybór.

Natomiast nie tanio a dobrze i z monitoringiem złącza to WireView

https://www.angela.pl/p17379,thermal-grizzly-wireview-gpu-3x-8-pin-pcie-normal.html

Tyle że białej wersji nie ma.

obraz.thumb.png.ce555e626cb4002d3bdd4a77507f78d8.png

Ale można zrobić białą wersję 

obraz.thumb.png.a8bde524fa654ca6b0af9128a8284196.png

Z braku wiary w chińskie adaptery 8pin trzymałem się custom kabli w miękkim oplocie Techflex

i Helukabel UL1007 miękkich przewodach bo nie ma problemu z ciasnymi łukami na takiej kombinacji.

obraz.thumb.png.cdb7f53733d13224da78fedceaa780a6.png

Potem weszły klamry 180 stopni pod okablowanie GPU i było lepiej

obraz.thumb.png.b5ddf5d9d0b3e7378f447db59fbd3e14.png

obraz.thumb.png.9063dfc5dae4f7e7c0e03a90ff6b62b4.png

obraz.thumb.png.4f5a9141ea17babbdcbe05f9779dd90d.png

obraz.thumb.png.4bc9d051eba693e72ccf931d468e428f.png

Nie znam ani jednego przypadku aby to zawiodło,

Heat stosował w wielu projektach to rozwiązanie i u mnie tego się przewinęło masę i luzik

więc co komu pasuje z ryzykiem uwalenia GPU albo bez takiego ryzyka...pełna dowolność.

• Like 4
Opublikowano

Ja mam te chińskie adaptery 180 stopni, ale karta niski pobór mocy więc trudno powiedzieć jak to by się zachowało przy czymś mocniejszym. Kable są całkowicie niewidoczne, szczególnie jak się zapnie płaskie taśmy które przylegają do backplate karty.

P1020826.thumb.jpg.93200e1df8e0216fe37554cce61e4ec0.jpg

• Like 5
Opublikowano

Pomysł na monitoring tego bubla 12VHPWR wymusiła nvgeedia i z tym zostaniemy

a że do najmocniejszych GPU 5090 mało kto z producentów dwie wtyczki zasilania daje aby 12VHPWR nie był dojechany pod korek

to takie gadżety zaczynają mieć sens.

Wcześniej monitoring złącz był w 3090 Kingpin dodany i wtedy doceniłem ten niby "gadżet"

szczególnie jak mi custom kable świrowały i od razu komunikat który z nich generuje problemy dostałem na wyświetlaczu.

obraz.thumb.png.886648adf91f8032066dd177202bdf88.png

obraz.thumb.png.0f0cd87e8dac853e3d5ddeb7b3f51533.png

Opublikowano

pozar 8 pin adaptera to abstrakcja, spalanie tego to user error wg mnie, mam te adaptery najtansze z chin i wpinalem je kilkanascie razy i bardzo latwo mozna ich poprostu nie docisnac bo nie ma tam blokady złacza, do tego jak karta siedzi w slocie to poprostu nie widzisz tego czy jest docisniety do konca

aktualnie mam wpiete te adaptery do 1080ti i kazdy jeden zasilam tylko 4 przewodami 0,75mm^2 czyli uzywam tylko dwoch pinow 12v - ustawilem max power limit i kazdym pinem szło mi ponad 6A i nic sie nie stało, w przy normalnych kablach tam bedzie leciec ponizej 4A na pin czyli 2,5-3x mniej niz dopuszczalny limit 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

udane zakupy dzis :D

bedzie fun

oooooooo1.jpg

222.jpg

edit//

dodatkowo złowiłem jeszcze 3770k + z77 asrock ITX + 8gb corsair + THERMALRIGHT HR-22 za 350zł - zawsze chcialem miec ten cooler

IMG_9332.PNG

edit 2 
sabertooth biały z 4790k i 32gb trident (mam nadzieje ze beda 2400) za 115euro :E 

z97s2.jpg

Edytowane przez duniek
  • Like 4
  • Upvote 2
Opublikowano
W dniu 24.12.2025 o 21:53, duniek napisał(a):

udane zakupy dzis :D

bedzie fun

oooooooo1.jpg

222.jpg

edit//

dodatkowo złowiłem jeszcze 3770k + z77 asrock ITX + 8gb corsair + THERMALRIGHT HR-22 za 350zł - zawsze chcialem miec ten cooler

IMG_9332.PNG

edit 2 
sabertooth biały z 4790k i 32gb trident (mam nadzieje ze beda 2400) za 115euro :E 

z97s2.jpg

Mam HR-22 i to z zapinkami pod 1700/AM5 :E

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Chłopaki od nas z firmy stalli swego czasu 3 czy 4 dni  na A2 w DE po wypadku ciężarówek z jakimiś chemikaliami. No ale tam się nie martwili o paliwo bo w kotłach jeszcze trochę go mieli. Ja też po śmiertelnym na A2 w DE stałem 8h...ale miałem farta, bo mnie złapało praktycznie na zjeździe na stację paliw, to zjechałem i zrobiłem sobie drzemkę  
    • Wynik, temperaturę, 45% RPM  i ni uja więcej, bo zablokowane.      
    • Tak - mój błąd w obliczeniach. Utkwił mi w głowie wyjazd na kemping w Słowenii gdzie w aucie spaliśmy. 
    • Sam nie grałeś w RE2 i RE4 OG oraz nie zaznajamiałeś się innymi sposobami, więc nie wiesz co straciłeś... Już RE2R mocno spartolił scenariusz, dialogi, postacie, logikę, gdzie dynamika między Leonem i Adą kompletnie nie ma sensu, jak również późniejsza "trauma" Leona, która niby jest kluczowa dla RE4R... Dlatego mówiłem, że RE2R jeszcze doceniam za samą mechaniki / rozgrywkę, ale RE4R kompletnie stracił swój charakter. Zachwyca cię Ashley, bo cała reszta dynamik jest nijaka... W RE4 OG była niekiedy irytująca, ale również przeszła rozwój, z rozpieszczonego bachora do kogoś zjadliwego i żartującego. Wiele elementów które wychwalasz były również w oryginale, więc tylko przewracam oczami, np.  samodzielnym etap Ashley obecny w obu, ataki bossów, które mogą zabić jednym ciosem... Gadanie o poprawionej fabule i postaciach naprawdę męczy, bo to jest prawda tylko w materiałach marketingowych oraz bardzo wąskich przypadkach. Jest różnica miedzy porównaniem wizualnym z byle nagrania, czego nie robię, a zgłębianiem jak co działa poprzez wideoeseje i obserwację... Początkowa lokacja jest przekrojem rozgrywki, stąd pierwsza walka we wiosce jest tak ikoniczna i pokazali ją w demie, które przechodziłem kilkukrotnie... Kwestie scenariusza, postaci, niedopracowanych mechanik można oceniać bez grania, ponieważ to są fakty. Inaczej jest z odczuciami, atmosferą oraz opinią czy te braki przeszkadzają w rozgrywce i tutaj warto przejść osobiście... Ale to nie jest dyskusja nad tym co lubię, a czego nie, tylko czy coś jest dobrze wykonane, choć czasem sam o tym zapominam i wylewa się subiektywnosć.  Najwidoczniej Remake nie wspomina lub nie zwróciłeś uwagi. W RE4 OG jest oczywiste, że nie da się usunąć tego operacyjne i potrzebne jest jakieś urządzenie "radiacyjne". Radiacja niszczy tego "pasożyta" bez ingerencji w ciało.  Przecież dokładnie o tym mówiłem - "survivor guilt", czyli poczucie winy ocalałego. Oryginalny RE2 dużo lepiej prowadzi fabułę i postacie, na dodatek masz uzupełnienie w plikach o postaciach w RE6, gdzie Leon wspomina, że rozważał strzelenie sobie w łeb, ale postanowił się nie poddawać, bo Sherry i Clair go potrzebują, gdzie potem przymusowo rzucono go we wir szkoleń wojskowych oraz misji, a Sherry przebadano i również nieco przeszkolono. Już przed przyjazdem do Raccoon City miał problem z piciem, po emocjonalnych przeżyciach, co jest wspomniane w RE2OG. W RE2R słowa Leona są niemalże hipokryzją, bo zachowuje się jak dupek np. nie wypuszcza dziennikarza, bo najpierw musi porozmawiać z przełożonym, mimo jego błagania, najpierw celuje w ludzi i pyta formułką policyjną, a dialogi to często pustosłowie.  Akurat nadrobiłem zapomniany materiał o RE2R i RE2. Ktoś wrzucił go ponowie, ponieważ autorka usunęła cały kanał, po tym jak zafajdany streamer od RE nasłał na nią rozwścieczony tłum. Jeśli ktoś chce przejść do "mięsa" bez kontekstu to można przeskoczyć do 32:02. Szkoda tylko, że nie była hmm... mniej "bezpośrednia".   https://youtu.be/gFGDvXnrTSI?si=nWxoO5lXVbOAa3EF Kilka skrótowych przykładów z filmu: 1:07:37 W RE2R Leon nie wypuszcza więźnia mimo błagań, po czym ginie. Jego pretekst jest beznadziejny. W RE2 Leon chce go wypuścić, ale dziennikarz sam zamknął się i ma klucz, ponieważ czuje się tam bezpiecznie. Zajmujemy się czymś innym i przy następnym powrocie do okolicy słyszymy krzyk... Dopadło go coś i w ostatnich momentach prosi Leona, aby "chief" zapłacił za swoje zbrodnie.  32:40 do 40:40 (choć 32:02 lepsze dla całości) Chief - komendant Brian Irons był dużo głębiej naświetlony w oryginale RE2. Możemy znaleźć niepokojące notatki jego sekretarki lub kogoś podobnego, spotykamy go w gabinecie z ciałem kobiety na biurku... Jest skorumpowanym człowiekiem rządnym władzy i pilnowania "porządku", który myśli tylko o sobie i ma gdzieś resztę, nawet każe nie przedstawiać się Claire, bo ma to gdzieś i gada o sobie, jak to teraz Umbrella zepsuło mu miasto i narzuca zadania np. obronę kobiety z biurka. Ginie brutalną śmiercią, z rąk wirusa. Jak wygląda w RE2 Remake? 36:18 Spotyka Clair w garażu, każe oddać "klucz" do kolejne lokacji, chce poznać jej imię oraz nakazuje związać się, zabierajac Sherry ze sobą. Następnie ginie, gdy Sherry ucieka z sierocinca. Praktycznie nie było rzadnego jego przemówienia... Z tego co pamiętam nie było dramatycznych aluzji do jego gwałtów / wykorzystywania kobiet. Annette - ta z labolatorum w RE2R skupia się tylko na pracy i ma gdzieś męża oraz córkę... W RE2 kocha na swój sposób męża i córkę. Z miłości do niego broni jego spuścizny przed osobami, które mogłyby chcieć skraść wyniki, a dla Sherry rzuca prawie wszystko, gdy słysz ze jest w okolicy. Jest to duży skrót i nie czuć powagi zmian, bez całego kontekstu.  Ada-Leon to kompletny żart w RE2 Remake, ale kontekst jest zbyt szeroki aby to krótko ująć... Ciągle ratuje Leona, wykorzystuje, bo sama nie jest w stanie osiągnąć misji oraz widzi jak zachowuje się jak dupek i "dziwak", rzucający piękne słowa na wiatr. Natomiast w RE2 Leon dał jej do myślenia swoją chęcią pomocy innym, nie wynikającą ze służby oraz gotowością do poświęcenia. Na koniec postanawia pomóc Leonowi we walce po czym "ginie", ale okazuje się inaczej i jeszcze rzuca mu broń w kolejnym starciu. W jej misji spotykali się przypadkiem i tylko był upierdliwy dla niej, poza momentami gdy jej pomagał, a czuła że nie zasługuje na pomoc, bo robi coś złego.  Na koniec RE2 OG nie ma głupiego gadania o adopcji, piesku i chowania kobiet przed tirem. Tam Claire postanawia dalej szukać brata, co prowadzi do Code Veronica i wraz z Leonem chcą wykończyć Umbrella... Choć dialog jest godny horroru klasy B, czy tam D.   Oh, na dodatek brakuje wielu histori ocalałych, którzy zginęli, ale zostawili notatki. Remake wiele tekstów sprowadził do typowego poradnika dla gracza.   Dlaczego niektóre osoby tak bardzo przejmują się tym? Ponieważ dobrze byłoby wymusić na firmie zmianę kierunku, zanim wpadną w przepaść cięcia kosztów i braku pojęcia co robią. Jest to krytyka, aby przyszłe gry były lepsze, a gracze nie przymykali oka na takie degradacje, bo to tylko "głupia gra".  Można coś osiągnąć budując świadomość w społeczności, aż korpo przestanie być obojętne lub promując studia które dążą ku lepszemu. Lub możemy nie przejmować się i grać w kolejnego rozrywkowego klikacza.  Resident Evil, nawet Remaki nadal są lepsze od wielu innych gier AAA pod względem rozgrywki, ale niewiele trzeba, aby przegięli. W RE4R nie zatrudnili tej samej aktorki do roli Ady, ponieważ koszty były by zbyt wysokie, przez jej wstąpienie do unii (SAG-AFTRA)...   
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...