Skocz do zawartości

Rozmowy o moddingu, LC itp.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak napisałem, będzie to wszytko pod stropem w garażu :) nic nie będzie w pokoju gdzie pracuje z kompem. Dodatkowo to ma byc dodatek do dużej chłodnicy w obiegu. Jedyne o co sie martwie to żeby mi się wigloć nigdzie nie pojawiła.

Opublikowano (edytowane)

Świetna opcja z wywaleniem chłodnicy outside

ale jak masz w garażu zimą na minusie to problem.

Pomijam fakt custom kabli aby tą pompę i wentylatory na chłodnicy w garażu wysterować...do zrobienia.

W moim przypadku pomieszczenie sąsiaduje z holem piwnicy budynku gdzie jest zimą nie mniej jak 15*C i można tak robić

ale w garażu mam na minusie 5 do 12*C i tam był nie montował chłodnicy/wentylatorów/pompy.

Chiller to zaraza,głośne to i prądożerne (Hailea Titan) olałem temat.

Punkt rosy problemy z izolacją komponentów = babranie pod bicie rekordów na HWBot tak...do pracy daily nie.

Edytowane przez Elder
Opublikowano

U mnie w garażu jest w zime około 15-17*C (cały czas monitoruje) latem w ciagu dnia dochodzi do 30*C.

Custom kable to żaden problem :) większy problem to przewiercić i nie wjechać w podłogówkę.

Myślę że od samego wywalenia chłodnicy z pokoju i wentylatory i pompa cały czas na maxa też nieźle obniżę temp.

Jak wcześniej chiller jego głośność i prądożerność to nie problem, bo moge go odpalać tylko wtedy jak np. będę potrzebował schłodzić mocniej kompa jak i tak będzie dodatkiem w obiegu.

Opublikowano (edytowane)

Można tak zrobić.

Chiller jako układ wspomagający pracę zewnętrznej chłodnicy ale tego nie testowałem.

Jak garaż latem mocno się nagrzewa pod +30*C to nie jest dobre miejsce na zewnętrzną chłodnicę.

Mimo wszystko drugie pomieszczenie na chłodnicę/wentylatory pompę to sztos...nie grzejesz pomieszczenia w którym pracujesz latem

nie hałasuje zestaw wentylatorów ustawiony na high rpm (a to znacząco poprawia wydajność chłodnic i zbija deltę płynu).

Za to słyszysz cewki GPU i najmniejszy dźwięk jaki komp na biurku generuje :)

W Deuterium to nie istnieje...dead silent... ale koszty koszty koszty jak kto jest perfekcjonistą. 

Edytowane przez Elder
  • Like 1