Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pamięci były na sztywno. Pod Windowsem to dwie opcje masz do kliknięcia.

12 minut temu, Phoenix. napisał(a):

powinny działać od ręki.

Powinno, ale z tym kombinowaniem to bez przesady, świadomie kupując Arca zrobisz to i po problemie.

Dzieciaki i reszta i tak kupi NVIDIE, a nawet jeśli to "pobór w IDLE? a co to?" ważne że Fortnita działa.

Edytowane przez traczkolwiek
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
W dniu 23.12.2024 o 09:54, nietypowy napisał(a):

https://www.amazon.pl/ASRock-B580-potrójny-wentylator-graficzna/dp/B0DNV4NRK5/

Piekna cena, cudowna. Ej aj to ustala czy co? Drugie morele z wycenami?

image.png.3411da7b2b333056ea12f6ebcde985c7.png

Wow, promka.

image.png.a15a15ebd7fade33d6a416080a249612.png

6 godzin temu, Maxforces napisał(a):

Jako urzytkownik od dnia pierwszego zero problemow. No poza Rdr2 gdzie trzeba grac na Vulkanie i jest bardzo wydajnie

Użytkownik :) I dobrze, że mamy chociaż wybór. Tym bardziej, że Vulkan jest bardzo przyjemny w działaniu.

2 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Szkoda bo karty niczego sobie ale taki pobór w idle to przekreśla sens zakupu. 

Bez przesady z tym poborem prądu w idle. Nikt od tej różnicy w skali roku nie zbankrutuje, są ważniejsze rzeczy jak np. kultura działania. Sposób działania wentyli może kategorycznie przekreślić sens zakupu.

2 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Ale to nie działał zawsze i pamięci potrafią też max wbijać. Pod Windows zresztą też grzebać trzeba. 

Nie mam zamiaru bawić się w upośledzone ustawienia tak jak ludzie wcześniej ustawiali custom odświeżanie na AMD bo im pamięci max leciały na pulpicie.

To są podstawy podstaw które powinny działać od ręki.

Oczywiście, że taka konieczność kombinowania nie powinna mieć w ogóle miejsca, bo to oznacza, że areczki już fabrycznie nie są dla masowego klienta np. typowego michałka. Zresztą michałek i tak kupi absurdalnie drogą kartę od zielonych, chociażby dlatego, że nic innego nie istnieje, a radeony to się panie grzeją i psują gry :D  Karty Intela (przynajmniej jeszcze 2 gen, ale 3 też pewnie będzie miała taką samą zasadę działania) nie są dla każdego. Mało tego, one są dla świadomych osób, które wiedzą co jak dlaczego po co i tylko dla nich. W sumie nic dziwnego, że sami się przyznają do wypuszczenia małej ilości sztuk bez kontynuacji, a swoje foundersy nazywają limitowanymi. Ma to sens.

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, nietypowy napisał(a):

Mało tego, one są dla świadomych osób, które wiedzą co jak dlaczego po co i tylko dla nich.

Skończ te bzdury pisać, karty z niskiego segmentu są dla przeciętnych Kowalskich co chcą kartę wsadzić i zapomnieć. Świadomi to są entuzjaści którzy daleko wybiegają wiedzą od przeciętnego użytkownika. To są karty dla masowego odbioru więc przestań pisać te bajki jakby to były karty przeznaczone dla niewiadomo kogo, a ograniczona ich ilość wynika z posiadania małego rynku przez intela w tym segmencie. 

No ale widzę że to ta sama gadka i pierdololo jak kiedyś było w przypadku AMD ;) 

1 godzinę temu, nietypowy napisał(a):

Bez przesady z tym poborem prądu w idle. Nikt od tej różnicy w skali roku nie zbankrutuje,

Nie chodzi o kasę tylko o sam fakt niedopracowania produktu, mi komputer w idle pracuje po 12-14g dziennie i po prostu nie akceptuję takiego badziewia skoro już za coś płacę to jakieś podstawy powinny być zachowane. Dla mnie to kolejny półprodukt jeszcze gorszy niż AMD.

• Upvote 1
Opublikowano
10 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Skończ te bzdury pisać, karty z niskiego segmentu są dla przeciętnych Kowalskich co chcą kartę wsadzić i zapomnieć. Świadomi to są entuzjaści którzy daleko wybiegają wiedzą od przeciętnego użytkownika. To są karty dla masowego odbioru więc przestań pisać te bajki jakby to były karty przeznaczone dla niewiadomo kogo, a ograniczona ich ilość wynika z posiadania małego rynku przez intela w tym segmencie. 

No ale widzę że to ta sama gadka i pierdololo jak kiedyś było w przypadku AMD ;) 

Nie chodzi o kasę tylko o sam fakt niedopracowania produktu, mi komputer w idle pracuje po 12-14g dziennie i po prostu nie akceptuję takiego badziewia skoro już za coś płacę to jakieś podstawy powinny być zachowane. Dla mnie to kolejny półprodukt jeszcze gorszy niż AMD.

Ja tylko wyciagam wnioski na podstawie tego co intel robi. Ewidentnie widac ze tak sa przez nich pozycjonowane te karty. I tak, tez tego nie rozumiem, bo to sie calkowicie nie klei l, zgodnie z tym co napisales.

To nie sa karty dla kazdego. Gdyby byly, to bysmy o tym teraz nie pisali, bo by nie bylo powodu.

Ja biore w ciemno arci od poczatku i tyle. Lacznie z ich problemami, ktorych bylo duzo i jest mniej. 

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Lekko sie spinasz,akuta urzytkuje b580 od premiery. Jako osoba zielona wkladasz i zapominasz doslownie. Wszystko dziala, poboru w idle zielony nie sprawdza i tak raptem jest 20W wiecej niz inni bez grzebania ale nadal wentyle sie nie kreca.

Proponuje w koncu wlaczyc uspienie jak komp pracuje w idle tyle godzin to znaczy nie siedzisz.

https://www.techpowerup.com/review/asrock-arc-b580-steel-legend/38.html

bez jaj jak to wplywa na twoja opinie, ja bym sie martwil jak jest z kompatybiloscia i wydajnoscia

17 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Masz rację nie są dla każdego  a być powinny, jeśli Intel chce zaistnieć na rynku ;) 

Ty sobie kupuj co chces i życzę ci żebyś miał jak najmniej problemów. 

Jest na bardzo dobrej drodze by zaistniec, jak narazie jest wiekszy popyt niz podzarz. Nic dziwnego bo w tym przedziale to akurat najlepsza karta mimo paru wpadek.

Edytowane przez Maxforces
  • Like 1
  • Upvote 4
Opublikowano

Nic na to nie poradze, ze jestem po prostu wymagajacy, zbyt dlugo bawie sie w te klocki, zeby przymykac na pewne rzeczy oko po prostu i wiem, ze te 20W to jest nic ale pewnych rzeczy w glowie sie nie przeskoczy ;)

Zobaczymy po nowym roku jak sie wyklaruja karty nvidia/amd i wtedy zadecyduje do czego zrobie przymiarke.