Umpero 136 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada Pytanie jak w tytule? Co brać? Co polecacie?
eNeSik 38 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada Do przechowywania danych to polecilbym HDD. Zwlaszcza jesli zalezy Ci na tych danych Osobiscie polecalem zawsze jakiegos WD Green (jesli jako magazyn danych a predkosci nie stanowią priorytetu) 3
Send1N 319 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada Do danych tylko hdd jak wyżej, najlepiej z zapisem cmr. 4
Filip454 93 Opublikowano 16 Listopada Opublikowano 16 Listopada Tak właśnie jest. Chętnie Ci jakiś polecę, tylko napisz jakiego szukasz proszę 👍
Umpero 136 Opublikowano Niedziela o 21:13 Autor Opublikowano Niedziela o 21:13 W jednym z kompów mam jakiegoś SSD SATA firmy Crucial. Kupiłem go chyba w 2013 roku i do tej pory działa. Natomiast HDD mi już dwa padły. Potrzebuję coś niedrogiego na SATA 1-2 TB.
Send1N 319 Opublikowano Poniedziałek o 12:57 Opublikowano Poniedziałek o 12:57 Też przystaję za mx500 (chociaż do "niedrogich" nie należy obecnie)
galakty 228 Opublikowano Poniedziałek o 13:09 Opublikowano Poniedziałek o 13:09 Też mam MX500 i daje radę, ale kiedyś chyba tańszy był
Kadajo 426 Opublikowano Poniedziałek o 13:11 Opublikowano Poniedziałek o 13:11 Z dyskami SSD trzeba pamiętać ze one nie lubią "leżeć" bez zasilania 1
some1 41 Opublikowano Poniedziałek o 13:27 Opublikowano Poniedziałek o 13:27 (edytowane) Z drugiej strony jeśli ma to być stale wpięte w komputer, to specjalnie nie widzę przeszkód. Nawet jakieś tanie QLC da radę, o ile nie przeszkadza Ci, że backupy będą się długo robić ze względu na niską prędkość zapisu po wypełnieniu bufora. Odczyt już będzie szybki. Kluczem do bezpieczeństwa są backupy w więcej niż 1 miejscu, a nie super drogie dyski Edytowane Poniedziałek o 13:29 przez some1 1
Send1N 319 Opublikowano Poniedziałek o 13:45 Opublikowano Poniedziałek o 13:45 Taniej dobry lexar ns100 https://allegro.pl/oferta/lexar-ns100-1tb-dysk-ssd-2-5-sata-14476877398 na starym kontrolerze (końcówka rb)
Umpero 136 Opublikowano Poniedziałek o 14:30 Autor Opublikowano Poniedziałek o 14:30 Jakie backupy? Od 2013 mam w jednym z kompów Cruciala, trzymam tam dane i żadengo backupu tam nie robiłem...
Send1N 319 Opublikowano Poniedziałek o 14:39 Opublikowano Poniedziałek o 14:39 (edytowane) Koledze wyżej chodziło o kopię danych tych które masz na tym crucialu na przynajmniej jeden (a najlepiej dwa) inne nośniki, chyba nie trzymasz ważnych danych tylko na jednym dysku bez żadnej kopii w dodatku ssd Edytowane Poniedziałek o 14:40 przez Send1N
Rekomendowane odpowiedzi