Krzysiak 1 517 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca (edytowane) @eNeSiku mnie w okolicy z tego co widzę co bardziej ogarnięci odeszli z firm razem z kontaktami i otwarli swoje, więc zostali albo "spedzie" albo "wierni" firmie "bo jak on może odejść z kontaktami?", albo po prostu bojący się iść na swoje. Ogólnie większość firm transportowych otwartych w ostatnich ~15 latach to właśnie przez spedytorów którzy poszli na swoje. Co do kierowców też już coraz rzadziej idzie usłyszeć z kabiny nasz język, głównie Ukraińcy jeżdżą. Firma w której robię jest ewenementem w tej kwestii, bo jeszcze "nasi" kierowcy. Nowy sprzęt (zestawy Volvo + Krone) rotowany gdy dobija do ~800k km, no i kółka PL-NL-PL głównie, czyli każdy weekend w domu, także jeszcze Polacy chcą w tym systemie jeździć. Edytowane 20 Marca przez Krzysiak
CryptTM 404 Opublikowano 2 Kwietnia Autor Opublikowano 2 Kwietnia Przygód ciąg dalszy, dzisiaj ledwo zakończyłem tacho, a tu mi chłop parkuje na naczepie takie ładne Volvo... Swoją drogą straty: U chłopa: - drzwi schowka - całość do wymiany - osłona dolnego schowka - do wymiany - zderzak do polerki - osłona lusterka do wymiany - drzwi do prostowania i polerki Zgaduje, że na nasze to będzie tak 5-7kzł... U mnie: - lekki ślad jego lakieru na rancie drzwi ... Cały czas twierdzę, że Krone to najlepsze naczepy i **UJ 2
marko 713 Opublikowano 12 Kwietnia Opublikowano 12 Kwietnia (edytowane) Drzwi do prostowania ... Drzwi się nie prostuje. Idą do wymiany i tyle. Tam będzie rachunek na kilkadziesiąt tys. zł. Edytowane 12 Kwietnia przez marko
CryptTM 404 Opublikowano 13 Kwietnia Autor Opublikowano 13 Kwietnia Zależy w jakim dziad-transie pracuje Patrząc na cały zestaw skłaniam się ku tezie, że drzwi "jakoś" zrobią, a kasę szefu przytuli za ich wymianę...
CryptTM 404 Opublikowano 15 Kwietnia Autor Opublikowano 15 Kwietnia Zatem panowie, po 3 latach leżenia na półce, w końcu się zebrałem i go założyłem: Żeby nie było, w PC LEDów brak, ale za to w aucie przynajmniej mam 1
CryptTM 404 Opublikowano 6 Listopada Autor Opublikowano 6 Listopada Dawno nic tu nie było, pasuje coś wrzucić Rozładunek w szczerym polu u rolnika niemieckiego, jakieś 1,5km w szczere pole. Wszystko byłoby spoko, gdyby nie to, że pod ciężarem auta zapadła się droga i finalnie pół zestawu zaparkowało w rowie Droga nie pierwszy rzut oka wyglądała dobrze, do czasu wjazdu na nią Później się okazało, że 3 dni bez przerwy tu lało, a wszystko było wręcz przesiąknięte woda. No i waga zrobiła swoje, big-bagi, całość 40,5t no i droga podziękowała 2 2
trepek 1 337 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Pewnie tym co mieli pod ręką czyli jakimś Panzerkampfwagenem VI. Dziadek tylko do Kościoła nim jeździł 1 3
CryptTM 404 Opublikowano 6 Listopada Autor Opublikowano 6 Listopada (edytowane) Nie no panowie, to był raczej ten z "dużych" rolników, więc mieli czym wyciągać. Finalnie wyciągnął mnie takim Manitou, napęd na cztery koła, wystarczyło ją szarpnąć żeby ruszyć z miejsca, no to prawa strona auta wyciągnęła reszte. Przy wyjeździe stamtąd, oczywiście do tyłu, bo gdy spróbowałem wjechać na trawę to przyczepność jak na lodzie, wycinaliśmy trzy drzewa bo normalnie między nie już naczepa się nie zmieściła. Do przodu jak jedziesz manewrujesz koniem, a tył się poddaje. Natomiast przy takiej ciasnocie w drugą stronę to już nie ma czym manewrować bo nie ma po prostu miejsca. Te drzewa, co widzicie z prawej i lewej strony poszły do kosza. Rolnik... Edit: samego pecha to się tutaj nie przejąłem za bardzo, pierwsze co to od razu wszystko w górę i patrzymy czy baki są całe, bo było zatankowane pod korek. Jakby tam gdzieś trafił na jakiejś korzeń którego nie widać albo coś, no to 970 litrów bye bye z lewej strony Edytowane 6 Listopada przez CryptTM
Krzysiak 1 517 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada Nie wiem czemu myślałem że jeździsz pokemonem w największej budzie
CryptTM 404 Opublikowano 7 Listopada Autor Opublikowano 7 Listopada Przyszły teraz takie 2 sztuki, ładne to to, duża buda, 520, duża lodówka, klima postojowa, pakiet spojlerów, nawet ten cholernie drogi stolik do środka. Może i ja się doczekam 1
CryptTM 404 Opublikowano Piątek o 11:23 Autor Opublikowano Piątek o 11:23 Jak tam u Was panowie pogoda? Bo u mnie po staremu: Udało mi się uciec ze Słowacji, na razie Barwinek i Chyżne pozamykane. Zima pany, zima... 1
Krzysiak 1 517 Opublikowano Piątek o 15:20 Opublikowano Piątek o 15:20 U mnie jeszcze nie ma, ale już jest blisko, bo kilka zaśnieżonych aut się przewinęło przez bazę.
Keleris 473 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Na Szwecji parę dni temu było biało ale przyjemny mróz -9c więc kluchy na drogach nie było.
Rekomendowane odpowiedzi