Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 godzin temu, sideband napisał(a):

Spróbuj RTSS limiter z Reflexem lub ze sterownika + LLM.

Co masz na myśli pisząc LLM? (Wybacz moją ułomność informatyczną 😅). Ogólnie na riva mam średnio 10-12ms opóźnienia, gdzie na NVIDIA panel 7-8ms, ale zauważyłem, że na riva blokada działa jakoś stabilniej.

Opublikowano
9 minut temu, sideband napisał(a):

577.00 Modded By Side Ver 1.01

Zmiany:

- usunięte artefakty(czarny ekran z latającymi kolorowymi kwadratami) po włączeniu FSR lub DLSS w Uncharted 4

- Włączony RB dla Last of Us Part 2

Link

Wrzucisz tutaj jakas strone z tymi driverami? I czy oprocz telemetrii itp. - cos jeszcze jest modyfikowane?

Opublikowano
8 godzin temu, eNeSik napisał(a):

Wrzucisz tutaj jakas strone z tymi driverami? I czy oprocz telemetrii itp. - cos jeszcze jest modyfikowane?

Bierz śmiało, bo sam korzystam od dawna z tych sterowników od Side'a. Fajne jest też to, że po włączeniu "preferuj maksymalną wydajność" wentylatory się zatrzymują na karcie, a na poprzednich ze strony NVIDIA nie chciały w idle.

Opublikowano
17 godzin temu, sideband napisał(a):

577.00 Modded By Side Ver 1.01

Zmiany:

- usunięte artefakty(czarny ekran z latającymi kolorowymi kwadratami) po włączeniu FSR lub DLSS w Uncharted 4

- Włączony RB dla Last of Us Part 2

Link

Witam, dało by rade dorzucic dziadki   rtx 2060 i rtx2080 laptopowe , wyrzuca mi jakiś bład . Chetnie bym powrócił do drivers byside po 15 latach. Pozdrawiam

Opublikowano
5 godzin temu, elfuegoxxx napisał(a):

Witam, dało by rade dorzucic dziadki   rtx 2060 i rtx2080 laptopowe , wyrzuca mi jakiś bład . Chetnie bym powrócił do drivers byside po 15 latach. Pozdrawiam

jak to po 15 latach? kim jest w ogóle ten side band? to jakiś modder, nigdy nie słyszałem 

• Haha 2
Opublikowano
10 godzin temu, PaVLo napisał(a):

Qrła, a dzisiaj wrzuciłem oficjalne 577 🫣

Czy jak narzucę @sideband Twoje, to wywali z automatu śmieci Nv, czy lepiej zaznaczyć czystą instalację?

Jeszcze chwile temu bez DDU byś w ogóle ich nie zainstalował bo zwykłe stery od dłuższego czasu są DCH a side jeszcze długi czas klepał standardowe, bez czyszczenia dostawałeś komunikat o niezgodnym sterowniku przy próbie takiej zmiany ;) 

Opublikowano
18 godzin temu, elfuegoxxx napisał(a):

Są przystosowane tylko do desktopowych rozwiązań i nie da rady tego zmienić od tak ;)

4 godziny temu, PaVLo napisał(a):

Przy próbie rozpakowania

To już problem u Ciebie. Poza tym nie wiem jak w dzisiejszych czasach można nie mieć darmowego 7zip zainstalowanego, który ogarnia więcej i lepiej jak Winrar.

12 godzin temu, samsung70 napisał(a):

jak to po 15 latach? kim jest w ogóle ten side band? to jakiś modder, nigdy nie słyszałem 

Za młody jesteś :E Wpisz frazę forceware modded by side pomimo tylu lat znajdziesz sporo tematów spora część już znikła po latach ;)

Przez moją działalność ukryli dział modowanych sterów na Guru3d pewnie NV pogroziła paluszkiem :E

• Upvote 1
Opublikowano

Wiele osób korzystało ;)

Wszystko co było ma Mediafire jest na serwerze do dnia dzisiejszego.

Część sterów była tylko Egielda bo miałem płacone za każdy wrzucony sterownik ;)

Przykładowa lista zmian:

- support card GF6/7/8/9/GT2xx
- reduced the size of the installation files
- unlocked PhysX for Radeon for connection GF+Radeon
- fix very low perfomance in Serious Sam HD (XP)
- fix errors in some games the cards GF6 / 7 (XP)
- GPU-Z does not force permanently 3d mode (XP)
- tweaks DirectX and OpenGL
- increased amount of memory for texturing
- increased the amount of memory allocated for the driver
- added sli profile for the game Dirt 2
- speed operation control panel
- removed unnecessary services

• Upvote 1
Opublikowano

Pierwsza opcja może zablokować automatyczna instalowanie sterowników przez system, przydatne czasem, bo system potrafi uruchomić swój instaler jak ty chcesz zainstalować swoja wersje.

Druga opcja to ustawienie jakie odświeżanie monitora ma być wymuszone. Maksymalne możliwe czy sterowane przez aplikacje.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

I taka ciekawostka odnośnie wsparcia dla starych GPU oraz przyszłości sterów dla Win10 . Nie jest tak źle jak niektórzy wróżyli:

Plan wsparcia dla procesorów graficznych z architekturą Maxwell, Pascal i Volta oraz systemu Windows 10 po wydaniu ostatecznego sterownika Game Ready w październiku 2025 r., procesory graficzne GeForce oparte na architekturach Maxwell, Pascal i Volta będą otrzymywać kwartalne aktualizacje zabezpieczeń przez kolejne trzy lata (do października 2028 r.). Nasz okres wsparcia dla tych procesorów graficznych sięga nawet 11 lat, znacznie przekraczając standardy branżowe. Wydłużamy również wsparcie dla sterownika Game Ready dla systemu Windows 10 dla wszystkich procesorów graficznych GeForce RTX do października 2026 r., czyli rok po zakończeniu wsparcia technicznego systemu operacyjnego, aby zapewnić użytkownikom dostęp do najnowszych optymalizacji „day 0” dla nowych gier i aplikacji.

Edytowane przez bourne2008
  • Upvote 1