ronaldo864 122 Opublikowano 6 Września Opublikowano 6 Września (edytowane) Osobiście zawsze blokowałem 120hz na 117 , oraz 144hz na 141 i problemu tearingu nie uświadczyłem. Edit znalazłem artykuł o którym wspominałeś Adikon . Low Latency Mode* Settings (optional): *This setting is not currently supported in Vulkan (DX12 support was added in driver version 551.23) If an FPS limiter (such as in-game, config file, RTSS, and/or Nvidia “Max Frame Rate”) is not desired or available, Reflex is not available, and framerate exceeds refresh rate: Set “Low Latency Mode” to “Ultra” in the Nvidia Control Panel. When combined with G-SYNC + NVCP V-SYNC, this setting will automatically limit the framerate (in supported games) to ~59 FPS @60Hz, ~97 FPS @100Hz, ~116 FPS @120Hz, ~138 FPS @144Hz, ~224 FPS @240Hz, etc. Edytowane 6 Września przez ronaldo864 2
Adikon 140 Opublikowano 6 Września Opublikowano 6 Września Też wcześniej blokowałem 3 klatki mniej od odświeżania. Czy jest jakaś różnica? Zależy od gry jak zawsze niestety 😅, ale działa git.
sideband 1 781 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września (edytowane) NV w przeszłości robiła znacznie większe bambole w kwestii wydajności Tutaj to jest kosmetyka. Jakbym wrzucił wyniki to dopiero byłby śmiech. Edytowane 7 Września przez sideband
caleb59 1 634 Opublikowano 8 Września Opublikowano 8 Września Sterowniki robią obecnie boty AI, nie wiem czego Wy tutaj nie rozumiecie. 2
Kadajo 7 422 Opublikowano 8 Września Opublikowano 8 Września Nic dziwnego ze wydajnosc spada. A potem będzie, no chcieliście żeby wzrosła sprzedaż nowych modeli 1
sideband 1 781 Opublikowano 8 Września Opublikowano 8 Września Teorie spiskowe czas zacząć tylko na to czekałem. Szkoda, że spada wydajność tylko na ADA i starszych co by się działo dopiero
Send1N 4 192 Opublikowano 8 Września Opublikowano 8 Września W dniu 6.09.2025 o 15:02, ronaldo864 napisał(a): Skoro monitor ma 144hz to dlaczego blokada na 138, a nie na 141 ??? Też mnie to interesuje bo dwóch znajomych z gierki posiadających karty NV ma właśnie założoną blokadę o 6 klatek mniej niż odświeżanie ekranu
Send1N 4 192 Opublikowano 8 Września Opublikowano 8 Września (edytowane) i low latency mode blokuje z automatu o 6 mniej? swoją drogą pamiętam poprzednio na 3060Ti u siebie jak w gierkach na Cry Engine włączyłem nawet na "ON" LLM to spadły mi klatki o jakieś 15~ względem off Edytowane 8 Września przez Send1N
sideband 1 781 Opublikowano 8 Września Opublikowano 8 Września (edytowane) LLM Ultra 120hz - 116fps, 144Hz - 138fps, 240Hz - 225fps Edytowane 8 Września przez sideband 1 2
Adikon 140 Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września 23 godziny temu, Send1N napisał(a): i low latency mode blokuje z automatu o 6 mniej? swoją drogą pamiętam poprzednio na 3060Ti u siebie jak w gierkach na Cry Engine włączyłem nawet na "ON" LLM to spadły mi klatki o jakieś 15~ względem off To jest też zależne od silnika gry. Obecnie na "ON" działa najlepiej w większości gier, a na ultra zdarzają się większe spadki. 1
Reddzik 2 777 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września https://videocardz.com/driver/nvidia-geforce-game-ready-581-29 Cytat This new Game Ready Driver provides the best gaming experience for the latest new games supporting DLSS 4 technology including Borderlands 4 and Dying Light: The Beast 1
Kadajo 7 422 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września Czekamy na pierwsze info co nie działa 1 1 1
leven 552 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września A rano sprawdzałem, czy aby nie wyszły jakieś sterowniki hehe. Zaraz instaluję.
caleb59 1 634 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września Pierwszy raz w życiu aktualizowałem sterowniki Nvidii na brudno przez Nvidia App. Czuję się z tym źle, upodlony ale trzeba sprawdzić jak ten soft sobie z tym radzi. Ustawienia do Escape From Tarkov pamięta więc już plusik. Później się w coś zagra ale chyba powinno być OK. 1
leven 552 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września Od jakiegoś czasu stosuje DDU. Jak na razie 0 problemów. Nadpisanie sterownika GPU może być kłopotliwe.
sideband 1 781 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września Póki masz najnowszą wersje DDU nie zrobi problemu. Jak długo jedziesz na starszej wersji potrafi rzeczywiście rozwalić system przy nowszych buildach i będzie problem z instalacją sterów do jakiejkolwiek karty
ODIN85 3 504 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września 20 minut temu, leven napisał(a): Od jakiegoś czasu stosuje DDU. Jak na razie 0 problemów. Nadpisanie sterownika GPU może być kłopotliwe. Nadpisuję od 20lat. Nic nigdy się nie działo. 1 2
sideband 1 781 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września (edytowane) Jak bot siedzi na konsoletom to wszystko działa nawet od 30lat Pomijam, że 20lat temu nie było nadpisywania Edytowane 10 Września przez sideband 1
ztx 167 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września Ja mam nadal 572.16 i nie spotkałem się z żadnych problemem w żadnej grze, a już trochę ich ograłem na tym sterowniku Opłaca się instalować najnowszą wersję pod 4080S? Z funkcji Smooth Frame czy jak tam się nazywa nie mam zamiaru korzystać. 1
leven 552 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września (edytowane) To nie tak działa. Nie opłaca się, tylko trzeba iść do przodu, a nie siedzieć na rzyci na starym sterowniku Edytowane 11 Września przez leven 2
Rekomendowane odpowiedzi