-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez trepek · Opublikowano
Panowie, wszystko dobrze z Wami? Wchodzę do działu motoryzacyjnego a tutaj od 12h żadnego nowego posta. Martwię się o Was. Dajcie znać, że żyjecie. -
Przez GordonLameman · Opublikowano
Mam taką przyklejoną do mojego fotela w biurze -
Przez GordonLameman · Opublikowano
@LeBomB Już Ci dobrze napisał, że ten przepis nic nie zmienia w tym, że zatrudniasz kogo chcesz. Po prostu nie może być dyskryminacji w ogłoszeniach i rekrutacji. Ot, tylko tyle. Ale koniec końców wybierasz tego kto ci pasuje do zespołu. Jak koneicznie chcesz kobietę - to zaprosisz kobiety na rozmowę. Niemniej jednak o życie rodzinnie wypytywać ich nie możesz (o męża/ chłopaka, dzieci, psy koty). -
Przez Suchy211 · Opublikowano
@BadalamannJest dokładnie odwrotnie. Formułując zespół dobierasz ludzi tak aby pasowali do siebie. Cechy z pozoru obiektywne, tak jak na odpowiednie "papiery" nie zawsze są tymi najistotniejszymi, wręcz przeciwnie. Znając stanowisko na które szukasz pracownika często może okazać się, że na przykład pierwsze skrzypce grają określone cechy psychofizyczne. A kompetencje są do nauczenia. A tak przyjdzie mi kandydat który będzie się chciało za mną sądził twierdząc że ma lepsze kwalifikacje, podczas gdy dla mnie wystarczającym powodem jest to, że go zwyczajnie nie chce. Co do za filozofia do nadawania komuś prawa bycia wybranym poprzez odebranie komuś prawa wyboru. Jak się umawiasz na randkę, to też każdej dajesz szansę? Czy sobie jednak wybierasz według własnego upodobania? A i dopecyzuj dlaczego pokazałem, że te zmiany są niezbędne. -
Przez Suchy211 · Opublikowano
Domyślam się co chciałeś pokazać, ale spójrzmy prawdzie w oczy. Wy doskonale wiecie, że on nie jest botem. Doskonale też wiecie, że przytłaczająco najprawdopodobniej jest Polakiem. W najgorszym razie racjonalizujecie sobie swoje zachowanie świadomie lub podświadomie określając go botem/ruskiem/ruskim trolem i tak dalej. Najwyraźniej skutecznie, bo moderacji wystarczy to wasze racjonalizowanie. Akurat tobie zdążą się to rzadko, i konkretnie w tym właśnie kierunku. Ale są użytkownicy, którym takie "profilowanie" zdążą się nagminnie wobec osób z którymi się nie zgadzają. Cały dział offtop, a przynajmniej te tematy około polityczne i światopoglądowe są dyskutowane na zasadach politycznych. To znaczy mało kto jest wstanie zaakceptować stanowisko odmienne od swojego, choćby do ostatniej krwi. Dużo pisze z telefonu i często nie trafiam we właściwe literki. Wtedy autokorekta potrafi w sposób dość nieoczekiwany zmienić moje wypowiedzi. Czasami to zauważę, czasami nie. Podejrzewam że ty jest podobna sytuacja. Z "obojętnę" wystarczy za długo przytrzymać "e" a potem nie trafić we właściwą podpowiedź.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi