Kamil1 0 Opublikowano Środa o 21:56 Opublikowano Środa o 21:56 (edytowane) Witam czy mogę dodać drugi wentylator i stworzyć duo fan 2x120 mm, czy to nie pogorszy chłodzenia. https://endorfy.com/pl/product/stratus-120-pwm-argb/ Edytowane Środa o 22:14 przez Kamil1
Keel 24 Opublikowano Środa o 22:28 Opublikowano Środa o 22:28 Napisz jaki procesor, ale raczej różnica będzie na poziomie błędu pomiaru, 1-3st max pewnie. Ale możesz spróbować
Keel 24 Opublikowano Środa o 23:17 Opublikowano Środa o 23:17 To bardziej dla bajeru ten drugi wentylator, bo ten procesor słabo oddaje ciepło na radiator. Załóż i porównaj sobie, ale nie spodziewaj się zbyt wiele, jw. 1 2
Ali 57 Opublikowano Czwartek o 01:05 Opublikowano Czwartek o 01:05 (edytowane) @Kamil1 testowalem u mnie na 11700 - nieoplacalne, roznica na poziomie bledu pomiarowego a tylko glosniej Edytowane Czwartek o 01:05 przez Ali
Send1N 322 Opublikowano Czwartek o 01:50 Opublikowano Czwartek o 01:50 Dokładnie, hałas przy 2 tylko sobie powiększysz bo robi się wyższe ciśnienie między finami a przy ryzenie urwiesz 1 stopień jak już
Lameismyname 50 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) Lepiej chyba zainstalować jeden wentyl 14" na mocowaniu od 12". Jest fajny noctua redux pwm, cenowo przystępny. Mam i sobie chwalę. Wentylator NOCTUA redux 140mm PWM, montaż na 120mm - NF-P14R REDUX1500PWM Edytowane 4 godziny temu przez Lameismyname
Send1N 322 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu To nic nie da oprócz tego że sekcja zasilania będzie jakoś tam lekko owiewana dzięki wentylatorowi oversized a ucierpi ciśnienie statyczne, czy będzie 2-3 stopnie mniej na sekcji zasilania to niczego nie zmieni a wydajność na samej ferze może pogorszyć w skrócie to najlepiej nie zmieniać fabrycznego + nie dodawać drugiego.
Rekomendowane odpowiedzi