Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Witam mam problem dotyczący procesora i płyty z powodu że chyba spaliła mi procesor ale nie jestem pewien. jak go budowałem to włączył się za pierwszym razem , (pierwszy raz w życiu pc budowałem) to było okolicie kwietnia od tego czasu działał idelanie 0 blue screnów nic nagle 28 stycznia 2026 (miesiąc temu) po włożeniu rtx 4070 (wcześniej był rx 480) odpalił normlanie. ledy się zaświeciły, wentylatory zaczeły sie kręcić. ale obrazu brak. najpierw myślałem że to coś z kablem hdmi kablem to przepiołem na inny i nic. Więc otworzyłem obudowe sprawdziłem połaczenia kabla od gpu ,wszystko było podpięte, jedynie ledy czerowna i żołta na płycie się świeciła więc wyłaczyłem. sprawdziłem ram. wszystko dobrze wpięte. więc wyciagnełem jedną kostke ram a tą co została testowałem w każdym slocie czyli 4 razy ją przekładałem  i przy każdym przełożeniu tak samo co wcześniej. w tym momęncie co mi zostało to reseto comos i flash biosu. włozyłem ram spowrotem do b1 i b2. wyciagnełem karte i comos . odpiołem kabel od zasilacza i rozłądowałem kondesatory. zostawiłem tak pc na około 2 godziny by mieć pewność że reset sięna pewno zrobi. Jak wróciłem włarzyłem spowrotem. ale bez gpu dalej te same diody. zpytałem się groka i polecił mi zrobić flash biosa. to chiałem zrobić próbowałem na każdym porcie usb i nic a robiłem tak jak asrcok mówił Ściagnełem chłodzenie z cpu i jak sięgo właczy (komputer) robi się lekko gorący na tyle że palca można trzymać długo na nim gdzie dysk m2 jest za to gorący że w palec patrzy po 5 sec trzymania na nim. sekacjia zasilania podobnie ciepła do procesora. a ram coś między procesorem a dyskiem. w tym momencie dałem se już spokój z tą płytą i dałem ją do karotnu i płyta leżała do 20 stycznia kiedzy uwidziałem że na reddicie był post że dokładnie ta sama ale bez wifi spaliła komuś procesor oczywiście mocniejszy niż mój. weszłem do reddita asrock  i  tam tego była masa napsiałem tam post o mojej sytacji i jedna osoba powiedziała mi bym przyszedł tutaj. a i odrazu mówie port tam gdzie procesor jest czysty. nie ma nic spalonego żądnych pinów wyłamaych pisałem z asrockiem i karzą mi wysłać płyte na mój koszt do holandi. obecnie nie mam żadnych pieniędzy bo wydałem 2150 na karte. a nie mam pracy bo mam tylko 14lat. na reklamacjie mi się nie opłąca bo za połowe ceny  wylicytowałem tą płyte z outletu więc mi zwrócą tylko połowe czyli 400zł a za to nic dobrego nie kupie. obecnie myśle nad zgłoszeniem tego do uokkik za łamanie praw kosnumenta bo sprzęt asrocka niszczy mienie użytkownia a reddit to kopalnia dowodów.  obecnie próbuje coś negocjować z asrockiem ale mają mnie w du...  jak można weście coś doradcie co można zrobić w mojej obecnej sytuacji . może jakiś pozwe zbiorowy nwm
    • Tak dla pamięci, z tych 100 tysięcy graczy zostało już coś około 500. Czas zacząć kopać dół...
    • W sumie biorąc pod uwagę co wyprawia USA ostatnio na świecie to dość zabawnie brzmią te wszystkie mądrości, że to już nie jest ta potęga co kiedyś. Doniu zaczyna kolejny rozpierd*** za swojej kadencji, a jego główni oponenci czyli ruskie i chińczyki nawet nie udają, że są coś w stanie zrobić. to by było ziobro zaskoczenia
    • @maxmaster027 4090 jednak nie jest jakoś mega oszczędna, ale te 300W w grach na 7680x1440 nie jest złe jak dla mnie. W większości gier działa na 2600 i 900mV, ale AC Evo czy rally jednak wymaga podbicia zegarów, bo to przynosi zyski, więc dla tych gier włączam 2745 i 950mV. 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...