Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• W sumie to że w tyle można przejść, to nie znaczy, że ja tyle będę grać. Często mi się schodzi ze 2x niż podają źródła.
    • @TheMr. Od dawna używaja dronów transportowych, do dostarczania żywności i amunicji na teren frontu, będący w zasięgu wrogich dronów czy artylerii. Ludzcy "zaopatrzeniowcy" ponosili duże straty oraz byli łatwiejsi do zauważenia i sledzenia dokąd idą, a tym samym do znajdowania ukraińskich pozycji.   Pozwala to też na skuteczniejszą walkę z rosyjskimi grupami szturmowymi i dywersyjno-szturmowymi. Oni często używaja umundurowania ukraińskiego czy ubań cywilnych.  Jak jest informacja że na danym terenie nie ma ruchów ukraińskiej piechoty poza umocnieniami, to każdy poruszający się człowiek jest klasyfikowany jako cel i od razu zabijany.    Jest tu i dodatkowy nieoficjalny aspekt - będący na pierwszej linii nie moga się samowolnie cofnąć bo zostaną zabici; mimo braku oficjlanego rozkazu ognia zaporowego. Więc oficerowie i strzelający żołnierze pozostają "czyści".   Używa sie ich też zgodnie z tym do czego zostały stworzone - dostarczania zaopatrzenia pododziadziałowi zwiadu lub szturmowemu podczas walki na linii frontu lub za nim.    Dronów transportowych używa się też do zwiększania zasięgu jednorazowych dronów uderzeniowych. Transportowy noca potrafi dostarczyć te małe wręcz na linie ruskich czy za nią.    P.S. Bataliony będące na lini walk mają całe kompanie dronów transportowych. A choćby Brytyjczycy dostarczaja swoje, o udźwigu ok 50kg, od pierwszego roku wojny.  
    • To nie ja doradzałem płytę, ja tylko proca...płyta to już inwencja właściciela     Tak poważnie to coś mu jedna pamięć nie pasuje, bo nawet gdy tylko ją obsadzam nie wstaje, dziś ją wrzuciłem na ryśka, wstaje, xmp działa, jakieś tam na szybko testy przechodzi.
    • Krok 1: Wymieszaj sypkie składniki
    • OK, fajnie. A co w kwestii pozostałych komponentów? Przymierzam się do zakupu obudowy i dysku nvme (czekam na promo Corsaira RM850X lub RM1000X, tutaj zdecydowałem). Obudowę mam na oku Frame 5000D, brakuje mi w niej filtra na top i nie znalazłem czy da się dokupić, nie wiem jak z dosztukowaniem ewentualnie by było czy z innej obudowy bym dobrał ale ewentualna alternatywa do ok 600zł w zbliżonym standardzie? I nvme zanim ceny wywali w kosmos, 2TB mnie interesuje. Obecnie promo na sandisk extreme za ok 640zł i gigabyte aorus za 599zł (ten chyba lepiej wypada) ale jeżeli np warto dołożyć 100zł do czegoś typu SN7100 to dołożę (czytam że on jest polecany często) bo już samsung pro czy lexar złoty to za drogie opcje...
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...