Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

59 złociszy to nie majątek , niewielka dopłata i słuchający usłyszy pozytywną różnicę natychmiast. Nie oszukujmy się , stare i nowe tanie edki nie wyróżniają się niczym szczególnym - MR4 tak.

Opublikowano (edytowane)

Można też kupić chiński mini wzmacniacz klasy D. Z polecanych np xy AP50h a do tego szukac jakies kolumienki. Za 100zl zlozylem sobie tak zestawik, ktory imho gra lepiej niz aktywne glosniki jakie przewinely sie przez moje rece. Mialem kiedys te Edifier 1600 i je odeslalem bo mnie wkurzala troche zbyt ostra gora i waska scena. Pozniej testowalem Fendy. R30bt byla spoko az, ktoregos dnia padla i wymienili na r40bt. R40bt troche wiecej basu niz r30bt, a tak to podobnie graja.

Edytowane przez Michaelred
Opublikowano (edytowane)

@Michaelred

Fendy przerabiałem bardzo dawno temu , dźwięk tyłka nie urywał , za to bardzo lubiłem moje bardzo stare microlaby 9c (chyba , 3 drożne z czerwonym wyświetlaczem).

Brat miał bardzo ładne i malutkie geniusy sp-hf800a , w szybkich kawałkach czasem się gubiły - ale te miedziane kopułki były przepiękne.

Co do wspomnianego wzmacniacza , to niewiele zostaje na same kolumienki gdyby trzymać się docelowej ceny.

Może by się udało znaleźć coś ciekawego z używek , ale tutaj potrzeba determinacji i wiedzy Autora tematu aby upolować coś dobrego.  

Edytowane przez Yahoo86
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Yahoo86 napisał(a):

Brat miał bardzo ładne i malutkie geniusy sp-hf800a , w szybkich kawałkach czasem się gubiły - ale te miedziane kopułki były przepiękne.

Ja mialem Geniusy Hf1800 i jak padly to dlugo nie moglem nic kupic, nic mi po nich nie pasowalo...Dopiero Fenda r30bt zostaly na troche. Ale tez padly a r40, ktore dostalem po krotkich testach sprzedalem. Ostatecznie zostal chinski wzmak + kolumny od wiezy philips mc50 kupione jak sie pozniej okazalo fartem na olx za 50zl. I ten zestawik zagral dla mnie lepiej niz

Edifier R1600, microlab b77, fenda r25, r30, r40, solo6c. Wszystkie te glosniki testowalem wtedy na Asus Xonar DX. W chinskim wzmaku uzywam wbudowanego daca:E

Edytowane przez Michaelred
  • Like 1