Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tym tematem to się można co najwyżej podetrzeć, jak ktoś umieszcza jedną i tą samą platformę w różnych tier to ja nie mam więcej pytań.

Jak to ma się na nasze realia, ceny i dostępność? - nijak.

Edytowane przez Dikson
Literówka
  • Thanks 1
Opublikowano
W dniu 28.11.2024 o 14:14, Dikson napisał(a):

Tym tematem to się można co najwyżej podetrzeć, jak ktoś umieszcza jedną i tą samą platformę w różnych tier to ja nie mam więcej pytań.

Jak to ma się na nasze realia, ceny i dostępność? - nijak.

Oj ktos widze lewa noga wstal wczoraj :D  To jest watek zbiorczy. Zamiast marudzic to moze merytorycznie sie wypowiedz i dorzuc swoja cegielke. Poki co tego nie zrobiles, a jezeli nie rozumiesz dlaczego mozna jedna platforme umiescic w roznych tierach to ja rowniez nie mam wiecej pytan ;) 

16 godzin temu, chreasy napisał(a):

Od kiedy witryna JonnyGuru umarla to HWBusters jest najbardziej rzetelnym zrodlem recenzji PSU.

Tutaj kanal YT: https://www.youtube.com/@HardwareBusters

Swoja droga wiele recenzji PSU na TH pochodzi wlasnie od Hardware Busters.

Opublikowano
1 godzinę temu, Amsztel napisał(a):

Zamiast marudzic to moze merytorycznie sie wypowiedz i dorzuc swoja cegielke. Poki co tego nie zrobiles, a jezeli nie rozumiesz dlaczego mozna jedna platforme umiescic w roznych tierach to ja rowniez nie mam wiecej pytan ;) 

No kolega wyżej chyba wie lepiej od Ciebie patrząc po jego zawartości więc nie wiem po co się pultasz, na purepc też go widzę i nie można powiedzieć ale na zasilaczach chłop się zna bez dwóch zdań. Nawet temat na innym forum zrobił bo do niego kilka razy tam linkował https://www.pecetowicz.pl/topic/polecane-zasilacze-atx-v24-v30-2024-faq-114836/

Opublikowano (edytowane)

@Saddam

To może wstawić ten link a nie zachowywać się jak święta krowa w Indiach. Nie każdy musi przeglądać zawartość użytkownika/znać go tylko patrzy się na jego post. Adwokat mu tez niepotrzebny;)

Edytowane przez wrobel_krk
podwójny post
Opublikowano
1 godzinę temu, Saddam napisał(a):

No kolega wyżej chyba wie lepiej od Ciebie patrząc po jego zawartości więc nie wiem po co się pultasz, na purepc też go widzę i nie można powiedzieć ale na zasilaczach chłop się zna bez dwóch zdań. Nawet temat na innym forum zrobił bo do niego kilka razy tam linkował https://www.pecetowicz.pl/topic/polecane-zasilacze-atx-v24-v30-2024-faq-114836/

Pultasz? Wybacz ale troche wiecej kultury Tobie nie zaszkodzi ;) 

Wiecej logicznego myslenia tez Tobie nie zaszkodzi gdyz w kazdym zdaniu popelniles wiecej niz jeden blad logiczny. Wypisac je tutaj czy nie trzeba? ;) 

Ty naprawde uwazasz, ze mozna na powaznie brac tak niemerytoryczne wypowiedzi jak te kolegi, ktorego bronisz, czy tez Twoja? Jesli tak to zle uwazasz. Masz oczywiscie do tego prawo ale ad hominem zachowaj dla siebie gdyz nie stawia Cie to w zbyt dobrym swietle.

Opublikowano (edytowane)

Wsadzenie chieftec SFX-BS do "avoid" to jakieś nieporozumienie, ale przynajmniej wiem dlaczego były tak tanie przez długi czas :E 
Jeśli ktoś ma ochotę tłumaczyć sobie ten "ruski" test:
https://ru.gecid.com/power/chieftec_sfx-350bs/

W skrócie do 200w jest nawet cichy i bez problemu wyrobiłbym normę bronze. Mam łącznie 3 takie, z czego jeden pracuje teraz z i5 8400 + gtx1650 super, a kosztował 35 zł z obudową komputera.
Bez problemu zasili coś w stylu i5 12400f / i3 12100f / ryzen 5600 + rtx4060.

Edytowane przez musichunter1x
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

@musichunter1x Ja niestety Rosyjskiego nie znam wiec nie ogarne ale zauwaz co jest napisane pod Tier "avoid": 
"Any units without state safety certifications (only ‘CE’ on the label), or ’80 Plus’ \ Cybenetics efficiency certification, due to intent to save money and thus, dubious quality of components and design unless proven to the contrary by proper professional reviews" i jest to zalozenie bardzo dobre i bezpieczne moim skromnym zdaniem.

Do tego trzeba wziac pod uwage, ze lista jest juz lekko nieaktualna (ma 12 miesiecy). Ostatnimi czasy 12 miesiecy w temacie zasilaczy to akurat dosc sporo :) 

PS> Zerknalem na specyfikacje tego cuda pod nazwa Chieftec SFX-BSoraz do linka, ktory podales i wyglada to slabo by nie powiedziec - tragicznie. Stara jednostka bez certyfikatow, srodek wyglada fatalnie - zarowno pod wzgledem komponentow jak i jakosci wykonania. Patrzac po samych wykresach rowniez slabo. Zdecydowanie avoid.

Edytowane przez Amsztel
uzupelnienie informacji
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Amsztel napisał(a):

Do tego trzeba wziac pod uwage, ze lista jest juz lekko nieaktualna (ma 12 miesiecy). Ostatnimi czasy 12 miesiecy w temacie zasilaczy to akurat dosc sporo :) 

Test z tej ruskiej strony do przetłumaczenie przez google jest z 2014r, więc jakoś kiepsko weryfikowali wszystko na liście, ale zgaduje że zobaczyli brak certyfikatu i wrzucili do jednego wora, a zabezpieczenia posiada.
Chieftec używał tych zasilaczy w wielu projektach OEM, a po co płacić za certyfikaty do własnego użytku ;) 
Obecnie jest jakaś odświeżona wersja, której zmienili którąś literkę, ale nie dam głowy że jest tym samym... Były to BFX-BS <200 zł za nowe, ale po znalezieniu widzę że cena podskoczyła.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano

W tescie, ktory podlinkowales o ile dobrze przetlumaczylem to zaprzestali sprawdzania OPP tego PSU poniewaz wartosci odstawaly od norm ATX12V. :E 

Z reszta to i tak juz tak stara jednostka, ze pewnie nie da sie jej nigdzie kupic a nawet jesli to i tak nie mialoby zadnego sensu.