Astec 2 Opublikowano 6 Grudnia Opublikowano 6 Grudnia Jest jakiś gotowy zestaw ustawień dla 7800X3D typowo pod gry? U mnie trzyma około 4700 MHz w grach, temperatury też są na przyzwoitym poziomie. Ciekawy jestem tylko czy da się poprawić coś boost i kulturę pracy.
Lameismyname 101 Opublikowano 6 Grudnia Opublikowano 6 Grudnia W PBO Curve Optimizer na -30 i limity mocy na te obsługiwane przez mobo. Jak grasz w 1440p to zegar rdzeni niewiele Ci zmieni, nacisk jest na GPU. Wyjątki to tytuły procesorowe jak np. CS2 ale jest ich niewiele. 1
Send1N 573 Opublikowano 7 Grudnia Opublikowano 7 Grudnia (edytowane) Największy plus w tym wszystkim to to że przy 100% utylizacji spadnie znacznie temperatura na tych "-30" lub więcej jeżeli autor nie robi nic poza graniem na tym cpu to i tak czasem się to przyda np podczas ładowania shaderów gdzie czasem takie coś obciąża bardziej niż cinebench Edytowane 7 Grudnia przez Send1N
Lameismyname 101 Opublikowano 7 Grudnia Opublikowano 7 Grudnia @Send1N Chyba każdy z Zen4/Zen5 obowiązkowo robi CO -30, chyba, że trafi mu się parchata sztuka z loterii krzemowej to robi -25, -20 czy tam -15. Warto wspomnieć o predefiniowanych profilach - nie wiem jak jest u konkurencji ale w ASRocku jednym kliknięciem mamy PBO + TJMAX 65-85*C + CO -10-40. Większości normalnych userów to wystarczy.
ernorator 41 Opublikowano 7 Grudnia Opublikowano 7 Grudnia 4 minuty temu, Lameismyname napisał(a): @Send1N Chyba każdy z Zen4/Zen5 obowiązkowo robi CO -30, chyba, że trafi mu się parchata sztuka z loterii krzemowej to robi -25, -20 czy tam -15. @ju-rek wzywam Ciebie, @Lameismyname dokonuje założeń
Send1N 573 Opublikowano 7 Grudnia Opublikowano 7 Grudnia 9 minut temu, Lameismyname napisał(a): @Send1N Chyba każdy z Zen4/Zen5 obowiązkowo robi CO -30, chyba, że trafi mu się parchata sztuka z loterii krzemowej to robi -25, -20 czy tam -15. Nic na ten temat nie wspomniałem, napisałem aby w ogóle jakieś zrobił bo z tego co wyczytałem to procek leci u niego na stock.
Lameismyname 101 Opublikowano 7 Grudnia Opublikowano 7 Grudnia @Send1N Racja, musi sprawdzić tylko co wylosował w loterii krzemowej. U mnie 7500F na zegarze stockowym leci na 1,072V przez co temperatury znacznie spadły no i warto wspomnieć, że zegar równiej boostuje. 1
Eltik 12 Opublikowano wczoraj o 19:55 Opublikowano wczoraj o 19:55 moj na -13 jest czasem niestabilny wiec...
Rekomendowane odpowiedzi